sprememba hitrosti interneta-internet se sesuje

Vse o T-2 internetu
g33k
Legenda
Prispevkov: 1095
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: sprememba hitrosti interneta-internet se sesuje

Odgovor Napisal/-a g33k » 29. Avg 2018 ob 11:44

Jest rečem da ni BRO, ker nebi imel ves ta čas 300/50, razen če lahko T-2 tudi na BROju nastavlja višje profile kot 100/20.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Bayern1
Guru
Prispevkov: 937
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: sprememba hitrosti interneta-internet se sesuje

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 29. Avg 2018 ob 17:57

zdele gledam v horizontu, da lahko povisam hitrost na 300/50 za dodatnih 10€ na mesec.....je to sploh izvedljivo ali je se ena cvetka s t-2 - jevega zelnika? centrala OSO Zuzemberk.....

Sent from my Huawei P-10 using Tapatalk

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1555
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: sprememba hitrosti interneta-internet se sesuje

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Avg 2018 ob 18:02

Opcijam v horizontu ne smeš na slepo verjeti.

Uporabniški avatar
Lorem Ipsum
Faca
Prispevkov: 101
Pridružen: 1. Apr 2016 ob 14:16
T-2: Že imam

Re: sprememba hitrosti interneta-internet se sesuje

Odgovor Napisal/-a Lorem Ipsum » 30. Avg 2018 ob 18:12

Cemu se pa lahko verjame v Horizontu? :)

A je kaksna fora/omejitev, ce pise, da naj bi bila postavitev:
Internet:
Hitrost: do 200 Mbit/s - 20 Mbit/s
Upload je OK - gre do 20, download pa ni sel nikoli cez 100. Imamo pa Innbox v50-U.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3263
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: sprememba hitrosti interneta-internet se sesuje

Odgovor Napisal/-a atepej » 30. Avg 2018 ob 18:55

Zakaj misliš?

Daj PC na LAN5 port pa bo
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1095
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: sprememba hitrosti interneta-internet se sesuje

Odgovor Napisal/-a g33k » 30. Avg 2018 ob 19:02

Menjaj V50U za drug modem, ki ima vse porte Gbit.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
Lorem Ipsum
Faca
Prispevkov: 101
Pridružen: 1. Apr 2016 ob 14:16
T-2: Že imam

Re: sprememba hitrosti interneta-internet se sesuje

Odgovor Napisal/-a Lorem Ipsum » 30. Avg 2018 ob 19:16

Multicast dela samo na dveh portih. Modem dodatni sicer je, ampak brez Innboxa pa ne gre, ker je se navadni telefon priklopljen gor.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1095
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: sprememba hitrosti interneta-internet se sesuje

Odgovor Napisal/-a g33k » 30. Avg 2018 ob 19:24

Vprašaj če ti lahko zamenjajo V50U za V60U.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
Lorem Ipsum
Faca
Prispevkov: 101
Pridružen: 1. Apr 2016 ob 14:16
T-2: Že imam

Re: sprememba hitrosti interneta-internet se sesuje

Odgovor Napisal/-a Lorem Ipsum » 30. Avg 2018 ob 19:47

Ce LAN5 port omogoca visjo hitrost (ne vem se, ker nisem preverila), a ne bi bilo lazje prestavit en multicast na tisti port.. ce je to seveda mozno, pa ce bi na T-2 hoteli to narediti brez komplikacij. Vsaj enostavneje bi bilo, kot pa menjat opremo.
Ima kdo iskusnje s tem?

g33k
Legenda
Prispevkov: 1095
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: sprememba hitrosti interneta-internet se sesuje

Odgovor Napisal/-a g33k » 30. Avg 2018 ob 19:53

Zakaj pa rabiš več kot 100Mbit za multicast? :lol:
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
Lorem Ipsum
Faca
Prispevkov: 101
Pridružen: 1. Apr 2016 ob 14:16
T-2: Že imam

Re: sprememba hitrosti interneta-internet se sesuje

Odgovor Napisal/-a Lorem Ipsum » 30. Avg 2018 ob 20:10

Joj, ne rabim za multicast, ampak ce hocem imet multicast na PC, sem dala modem na ene port za multicast. tak da imam na laptopu multicast prek WiFi, ampak hitrost je pa zato le do 100Mbit.

Odgovori