Dostop do ruterja

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Damjan_
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 16. Okt 2018 ob 19:06
T-2: Že imam

Dostop do ruterja

Odgovor Napisal/-a Damjan_ » 16. Okt 2018 ob 19:23

Pozdravljeni,

imam težavo, ki jo ne znam odpraviti,....

Na Innbox v60 imam na LAN 3 vklopljen IPTV signal.
Posledično imam na LANu 3 zunanji IP naslov.
Na ta kabel imam preko switcha poleg televizije povezan tudi ruter in zadeva deluje.

Težava nastane, ko se preko LAN 2 kabla povezanega na Innbox, kjer imam notranji IP, želim povezati na omenjeni ruter, ker ga ne more najti.

Naj še dodam, da se na ruter lahko povežem preko LANa od ruterja in preko zunanjega interneta npr. iz službe ali prenosa podatkov na telefonu.

mogoče kakšen predlog?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Dostop do ruterja

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 16. Okt 2018 ob 20:52

Bos moral potegniti še en kabel iz tistega routerja nataj do svojega računalnika.

Sicer bi se dalo splitati obstoječi kabel, na 2 povezavi, vendar ti to ne priporočam.

Potegni še en kabel nazaj.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Damjan_
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 16. Okt 2018 ob 19:06
T-2: Že imam

Re: Dostop do ruterja

Odgovor Napisal/-a Damjan_ » 16. Okt 2018 ob 21:28

Potegniti kabel nazaj ni tako enostavno, saj je to v drugem nadstropju hiše. Kabel gre po električnih vodih do vtičnice.

Dostop do ruterja potrebujem, ker imam na ruter priklopljen USB external disk in bi rad iz vseh računalnikov imel dostop do teh datotek.

Kot sem že napisal, imam dostop preko LANa od ruterja ali preko interneta (služba, prenos podatkov,...)

Mora obstajat kakšna boljša rešitev.... :?:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Dostop do ruterja

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 16. Okt 2018 ob 21:52

Ti imaš 2 routerja

1) je modem = router = bela škatla Innbox
2) je tvoj router ki je priklopljen na switch pri tvju.

in ti bi rad preko Innboxa dostopal do tvojega routerja ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1555
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Dostop do ruterja

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 16. Okt 2018 ob 21:59

Zakaj pa sploh uporabljaš dva routerja? Če želiš imeti v hiši eno mrežo, uporabljaj en router... bo najmanj komplikacij.

Sicer pa mislim, da bi ti potreboval vklopljen NAT loopback na Innboxu, česar sam ne moreš narediti (ker nimaš dostopa do njega)... mogoče ti lahko kak T-2 tehnik vklopi.

Ti pa vseeno svetujem, da preprosto uporabljaš en router (bodisi innboxa ali pa raje svojega lastnega... če ima premalo portov pa dokupiš še kak switch).

Damjan_
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 16. Okt 2018 ob 19:06
T-2: Že imam

Re: Dostop do ruterja

Odgovor Napisal/-a Damjan_ » 16. Okt 2018 ob 23:01

Odgovor na vprašanje MrTwelveTrees je JA. Rad bi dostopal preko Innboxa do mojega routerja.

2routerja uporabljam, ker ima na svojem preko USB porta priklopljen USB zunanji disk.
Na Innboxu ta USB port za uporabnika ni dostopen.

Torej v nadstropje mi pride 1 kabel. Na ta kabel moram povezati TV, internet za TV (android TV), in pa še wifi bi rad imel v nadstropju saj iz zgornjega ne vleče. Zato 2 routerja.
Switch pa zato, da deluje IPTV, ker direktno preko routerja mi je ni uspelo nastavit....pa sem poizkušal.....

Modem je na podstrehi, dostopati pa moram v pritličje.

NAT loopback sem poizkušal nastaviti na mojem routerju pa mi ni uspelo. Mislim, da ne podpirat te opcije (D-Link DIR 882).

V zgornje nadstropje pride direktno kabel iz Innboxa. Mi nič ne pomaga, če dam moj router direktno za Innboxa in na njega vse zvežem, ker pride v pritličje ponovno samo kabel,...

Upam, da nisem preveč zakompliciral :D

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 150
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Dostop do ruterja

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 16. Okt 2018 ob 23:30

Če dokupiš še en router lahko narediš sledeče:
Slika
*v50 -> v60 :oops:
Za nastavitev bridge portov na Innbox-u (modemu/routerju od t2) kliči na t2 in jih prosi, da ti jih nastavijo :pivo:

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 740
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Dostop do ruterja

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 17. Okt 2018 ob 10:12

če imaš na innboxu PC ki dobi lokalni IP (192.168.64.xxx) se ti lahko da port v bridge in potem boš dobil public IP, preko katerega boš lahko dostopal do routerja tudi iz računalnika ki je priključen na innbox.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Damjan_
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 16. Okt 2018 ob 19:06
T-2: Že imam

Re: Dostop do ruterja

Odgovor Napisal/-a Damjan_ » 17. Okt 2018 ob 14:09

Obema hvala za odgovor.

Seveda mi je bolj všeč, da mi innbox bridge-ajo in bo potem vse delalo. In je tako, da imam na IPTV public IP (89.212.xxx) in na PC lokalnega 192.168.64.1
Sicer ne vem kako, da do tega zaključka niso prišli na T2-ju... :hmm:

Kaj pa pomeni dobiti zunanji IP, je mogoče zato računalnik bolj izpostavljen vdorom?

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1272
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Dostop do ruterja

Odgovor Napisal/-a Skorc » 17. Okt 2018 ob 15:41

Ja, valda je bolj izpostavljen vsem zlonamernim rečem. Niso pa vrata na stežaj odprta, da ne bo pomote (glej kakšen nivo varnosti imaš naročen).
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 150
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Dostop do ruterja

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 17. Okt 2018 ob 18:33

Damjan_ napisal/-a:Obema hvala za odgovor.

Seveda mi je bolj všeč, da mi innbox bridge-ajo in bo potem vse delalo. In je tako, da imam na IPTV public IP (89.212.xxx) in na PC lokalnega 192.168.64.1
Sicer ne vem kako, da do tega zaključka niso prišli na T2-ju... :hmm:

Kaj pa pomeni dobiti zunanji IP, je mogoče zato računalnik bolj izpostavljen vdorom?
Če imaš windows, si nastavi omrežje na javno :)
Slika

Odgovori