(kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Vse o T-2 internetu
NullPointer
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 13. Apr 2020 ob 22:15
T-2: Že imam
Paket: Diamanta

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a NullPointer » 15. Apr 2020 ob 12:54

Da, hvala! Ampak tale bridge (v mojem primeru bridgeTV) pa rabi lokalni IP, da gre preko mirkotika lahko v WAN (do T-2ja), je tako? In to se stima za Mikrotik v IP->Addresses?

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5037
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 15. Apr 2020 ob 12:57

Ne vem, če rabi lokal ip... rabi samo povezavo do T-2 in nič drugega.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1900
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 15. Apr 2020 ob 12:58

Saj dobi IP iz T-2 networka... zato pa delaš bridge. Na bridganem portu NE SMEŠ imeti svojega DHCP-ja.

NullPointer
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 13. Apr 2020 ob 22:15
T-2: Že imam
Paket: Diamanta

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a NullPointer » 15. Apr 2020 ob 14:16

To mislis za ta doticni, TV bridge (bridgeTV v mojem primeru)?

NullPointer
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 13. Apr 2020 ob 22:15
T-2: Že imam
Paket: Diamanta

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a NullPointer » 15. Apr 2020 ob 16:06

Na bridge nimam dhcp, stvar se vedno ne dela ...

raceboy
Faca
Prispevkov: 160
Pridružen: 23. Okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a raceboy » 15. Apr 2020 ob 16:28

na mikrotiku moras imeti 3 bridge. recimo. bridge-wan, bridge-local, bridge-iptv. na mikrotiku imas fizicni port1 bridgan na bridge-wan. v firewallu nastavljen maquarade. to je za internet. potem pa dodas vlan na fizicni port1...z id-jem 2000. recimo ime vlan2000. ta vlan das v bridge z bridge-iptv. na tistem fizicnem portu na katerem imas prikljopljen STB ga das v bridge z bridge-iptv. na port1 mora prit mrezni kabel direktno iz opticnega pretvornika. modem mores eliminirat.

NullPointer
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 13. Apr 2020 ob 22:15
T-2: Že imam
Paket: Diamanta

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a NullPointer » 15. Apr 2020 ob 16:39

Saj opticni pretvornik je ta INNBOX tudi med drugim, ki sem ga odklopil, lahko optiko pripeljem v mikrotik in namesto eth1 uporabim sfp-sfpplus1 port, kamor je speljana optika?

raceboy
Faca
Prispevkov: 160
Pridružen: 23. Okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a raceboy » 15. Apr 2020 ob 16:48

ok. sem pozabil povedat, da sem jaz govoril za OSO. kjer mora bit obvezno opticni pretvornik (alcatel, zhone,...). s tega gre vn edino mrezni kabel, ki ga sicer lahko das v sfp z (ethernet to sfp adapterjem). zdej kko je v drugih primerih pa zal iz prakticnih razlogov nevem.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 829
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 15. Apr 2020 ob 21:40

ne vidim zakaj bi uporabljal eth to sfp adapter :) razen če ti manjka portov...
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3741
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a atepej » 15. Apr 2020 ob 21:47

Se lahko hvališ. da imaš 10 giga (https://mikrotik.com/product/s_rj10) lan port :nevem:
Slika

raceboy
Faca
Prispevkov: 160
Pridružen: 23. Okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a raceboy » 15. Apr 2020 ob 21:52

no meni osebno manjka portov. pat tudi rb2011 ne zmore kr hocem...si bom omislu 4 serijo alpa kej druzga + switch od mikrotika

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 829
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 15. Apr 2020 ob 22:36

CRS109-8G-1S-2HnD ta je polna kapa :)
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Odgovori