(kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2270
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a RobertM » 22. Nov 2019 ob 19:19

pisatelj napisal/-a:
21. Nov 2019 ob 16:42
@slow_slow: Bo najbolje da slikam konektor ali je še kaj drugega pomembnega?
Slika
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

pisatelj
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 20. Nov 2019 ob 16:01
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a pisatelj » 25. Nov 2019 ob 09:19

@RobertM: Zakaj?

romioakel
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 8. Dec 2019 ob 02:03
T-2: Še nimam

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a romioakel » 8. Dec 2019 ob 02:18

Kaj pa udpxy se da naštimat za ven gledat?


Edit by RobertM: brisan spam.

NullPointer
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 13. Apr 2020 ob 22:15
T-2: Že imam
Paket: Diamanta

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a NullPointer » 13. Apr 2020 ob 23:16

Sledil sem temu vodicu, vendar mi nikakor ne uspe postaviti TVja. Namrec, dodal sem se en DHCP Server (dhcpTV), ga dal na kreiran interface in sedaj, ko prizgem Arris-a, imam tri pike na ekranu. Mi lahko kdo pomaga?
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1954
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 13. Apr 2020 ob 23:28

Ta vodič (VLAN 2000) je primeren samo za naročnike, ki so na Telekomovi GPON optiki (BRO). Če imaš T-2 optiko, ali pa Telekom P2P optiko, potem je potrebno le bridgat WAN in LAN port. V nobenem primeru pa ne smeš imeto svojega DHCP-ja. DHCP mora biti T2-jev.

NullPointer
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 13. Apr 2020 ob 22:15
T-2: Že imam
Paket: Diamanta

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a NullPointer » 14. Apr 2020 ob 04:02

mikrohard napisal/-a:
13. Apr 2020 ob 23:28
Ta vodič (VLAN 2000) je primeren samo za naročnike, ki so na Telekomovi GPON optiki (BRO). Če imaš T-2 optiko, ali pa Telekom P2P optiko, potem je potrebno le bridgat WAN in LAN port. V nobenem primeru pa ne smeš imeto svojega DHCP-ja. DHCP mora biti T2-jev.
Zivjo!

Torej, ce mora biti DHCP T-2jev, potem opcija, da se Innbo-a odklopi in se optiko direkt porine v Mikrotik-a, odpade?

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 89
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 14. Apr 2020 ob 07:03

mikrohard napisal/-a:
13. Apr 2020 ob 23:28
Ta vodič (VLAN 2000) je primeren samo za naročnike, ki so na Telekomovi GPON optiki (BRO). Če imaš T-2 optiko, ali pa Telekom P2P optiko, potem je potrebno le bridgat WAN in LAN port. V nobenem primeru pa ne smeš imeto svojega DHCP-ja. DHCP mora biti T2-jev.
Vodič ni za TS GPON optiko, ker tam pride optika do TS ONT škatlice in ne v Innboxa.

Velja za T-2 P2P, TS BRO P2P (pri tem ni nujno da se uporablja VLAN2000).

NullPointer
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 13. Apr 2020 ob 22:15
T-2: Že imam
Paket: Diamanta

T-2 TV nikakor noce delati

Odgovor Napisal/-a NullPointer » 15. Apr 2020 ob 10:21

Spostovani!

Sem latstnik router-ja/switch-a Mikrotik CRS326-24G-2SplusRM in zaradi pomanjkanja prostora sem odklopil T-2jev INNBOX V60-U in nato sem T-2jevo optiko direktno vklopil v novi switch. Nato sem pobrskal po netu in nasel na tale viewtopic.php?t=9422url]hitri vodic, vendar po izbedbi korakov dobim sledeco situacijo (Tv je priklopljen na ARRIS-a), slikano tukaj - https://ibb.co/5RxmFb8. DHCP leases so ok, MAC od INNBOX-a sem vnesel v Mikrotika.
Na T-2 help line so mi povedali, da niti internet niti TV ne moreta delovati brez njihovega INNBOX-a, cesar jaz preprosto ne verjamem, vendar. ali je to res ali ne? Ce internet in TV lahko delujeta brez INNBOX-a, kako naprej, ker mulca bosta znorela brez risansk? :D Mi lahko kdo pomaga z kaksnim nasvetom?
Zadnjič spremenil NullPointer, dne 15. Apr 2020 ob 10:54, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7451
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Apr 2020 ob 11:00

Prvo kot prvo, to ni uradni forum od T2 ampak NEURADNI, drugo, na T2 help line se ne kliče zaradi takih zadev, in če se kliče je logično da bodo povedali to kar so.
Počakaj v tej temi da ti kdo opiše na tvojo težavo.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5068
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 15. Apr 2020 ob 11:25

@nullpointer
Če imaš t-2 optiko(glede na tvoje pisanje) ti svetujem da port na katerem imaš ARRIS daš v čisti bridge mode in pogledaš če bo se postavil.
kloniranje innbox mac, saj ni potrebe na T-2 optiki po tem, le več težav je lahko.
Innbox bi moral dobiti svoj ip in je to to samo še porte za tv daš v bridge in je to to.

NullPointer
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 13. Apr 2020 ob 22:15
T-2: Že imam
Paket: Diamanta

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a NullPointer » 15. Apr 2020 ob 11:34

slow_slow napisal/-a:
15. Apr 2020 ob 11:25
@nullpointer
Če imaš t-2 optiko(glede na tvoje pisanje) ti svetujem da port na katerem imaš ARRIS daš v čisti bridge mode in pogledaš če bo se postavil.
kloniranje innbox mac, saj ni potrebe na T-2 optiki po tem, le več težav je lahko.
Innbox bi moral dobiti svoj ip in je to to samo še porte za tv daš v bridge in je to to.
Zivjo, kako to mislis, cisti bridge mode, trenutna konfiguracija je screenshot-ana tukaj https://ibb.co/rZpKHp3 in tukaj https://ibb.co/cLN6vCn.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5068
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 15. Apr 2020 ob 12:23

Ne vem kako se to nastavi na mikrotiku...
vem samo da moraš port nastavit tako da ne dobi nobenga pija od mikrotika, oz da port deluj kot navaden switch port.

NullPointer
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 13. Apr 2020 ob 22:15
T-2: Že imam
Paket: Diamanta

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a NullPointer » 15. Apr 2020 ob 12:28

slow_slow napisal/-a:
15. Apr 2020 ob 12:23
Ne vem kako se to nastavi na mikrotiku...
vem samo da moraš port nastavit tako da ne dobi nobenga pija od mikrotika, oz da port deluj kot navaden switch port.
Torej, na bridgu, ki je dodeljen za IPTV (v mojem primeru bridgeTV), na njem ne ne sme laufat Mikrotikov DHCP server (nobeden, ce jih je vec)?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7451
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Apr 2020 ob 12:40

Ko odgovarjaš na prejšnji post ne kliknit gumba "citiraj" ampak piši spodaj pod odgovor !
Gumb "citiraj" se uporablja samo za post kjer je višje zgoraj ! :namrec:
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5068
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: (kratek vodič )T-2 tv Mikrotik

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 15. Apr 2020 ob 12:52

@nullPointer: noben DHCP... direkt do T-2 mora priti.

Odgovori