SFP Switch

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Spc
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 30. Jul 2019 ob 12:07
T-2: Že imam
Paket: T4

SFP Switch

Odgovor Napisal/-a Spc » 30. Jul 2019 ob 12:17

Ali je pri T-2 možno uporabiti kateri koli managed SNMP switch z SFP porti v kombinaciji z FTTH optiko ?

Recimo za primer: 3COM Baseline Switch 2920-SFP Plus ( 3CRBSG2093 )
HP: HP 1910-16G Switch ( JE005A )

http://www.netsky.org/3CRBSG2893.pdf
http://h20628.www2.hp.com/km-ext/kmcsdi ... 6669-2.pdf

Ta transciever je kompatibilen:
https://h10057.www1.hp.com/ecomcat/hpca ... J4859C.htm


Ima 4 SFP porte, 1000Base-X, 16 GbE Ethernet Portov.
In vse in še več kot uradni T-2 switch LEVEL 1 GSW-0890 ( 8 Portov + 2SFPja )

Ali je na T-2 možno uporabljati samo njihovo opremo Innbox / Level 1 Switch ?

:?:
Zadnjič spremenil Spc, dne 30. Jul 2019 ob 12:45, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4929
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: SFP Switch

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 30. Jul 2019 ob 12:41

Uporabniki(fizični) dobijo samo še innboxe.

Poslovni uporabniki se pa nekateri za svojo opremo odločijo.
Ni pa potem istega supporta.

Spc
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 30. Jul 2019 ob 12:07
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: SFP Switch

Odgovor Napisal/-a Spc » 30. Jul 2019 ob 12:46

So poslovni paketi dosti dražji od navadnih paketov ?

g33k
Legenda
Prispevkov: 1149
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: SFP Switch

Odgovor Napisal/-a g33k » 30. Jul 2019 ob 12:48

Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 502
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: SFP Switch

Odgovor Napisal/-a starfotr » 31. Jul 2019 ob 18:37

Single mode moraš gledat, ne multimode.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Spc
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 30. Jul 2019 ob 12:07
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: SFP Switch

Odgovor Napisal/-a Spc » 4. Okt 2019 ob 01:25

Evo zadeva deluje v nulo, samo moja 3com oprema:

Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3172
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: SFP Switch

Odgovor Napisal/-a madpanter » 4. Okt 2019 ob 08:04

Kako je pa potem z IPTV in ostalimi zadevami? Vem da na milanu in level one kamor koli vtakneš npr kabel od stb deluje. Sam itak razmišljam da nabavim mikrotika RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN...
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Spc
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 30. Jul 2019 ob 12:07
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: SFP Switch

Odgovor Napisal/-a Spc » 4. Okt 2019 ob 08:17

Zaenkrat imam samo paket z internetom, IPTV bi moral delovati normalno, saj se verjetno vklopi samo multicast na njihovi opremi, switch pa samo forwarda paketke (torej je vseeno kateri port uporabiš).
IPTV mi osebno ni preveč všeč, DVB-C /C2 je dosti dosti boljša tehnologija.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1706
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: SFP Switch

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 4. Okt 2019 ob 10:04

Spc napisal/-a:
4. Okt 2019 ob 08:17
IPTV mi osebno ni preveč všeč, DVB-C /C2 je dosti dosti boljša tehnologija.
Sem imel nekoč popolnoma enako mnenje... dokler nisem začel uporabljati časovnega zamika.

Spc
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 30. Jul 2019 ob 12:07
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: SFP Switch

Odgovor Napisal/-a Spc » 4. Okt 2019 ob 12:39

mikrohard napisal/-a:
4. Okt 2019 ob 10:04
Spc napisal/-a:
4. Okt 2019 ob 08:17
IPTV mi osebno ni preveč všeč, DVB-C /C2 je dosti dosti boljša tehnologija.
Sem imel nekoč popolnoma enako mnenje... dokler nisem začel uporabljati časovnega zamika.
Časovni zamik imam jaz na PCju, in sicer DVB-C kartica na USB plus 8TB disk.
8)

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1706
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: SFP Switch

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 4. Okt 2019 ob 12:54

Snemanje enega programa ni časovni zamik. Je približek... ni pa to to, da lahko na skoraj vseh programih, ki jih gledaš, izbereš poljubno oddajo, ki se je predvajala v zadnjih sedmih dneh in jo daš predvajat. Razen, če imaš toliko tunerjev in diska, da lahko vse programe, ki jih gledaš, snemaš za najmanj 24 ur... potem imaš pa res časovni zamik.

Spc
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 30. Jul 2019 ob 12:07
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: SFP Switch

Odgovor Napisal/-a Spc » 4. Okt 2019 ob 14:00

mikrohard napisal/-a:
4. Okt 2019 ob 12:54
Snemanje enega programa ni časovni zamik. Je približek... ni pa to to, da lahko na skoraj vseh programih, ki jih gledaš, izbereš poljubno oddajo, ki se je predvajala v zadnjih sedmih dneh in jo daš predvajat. Razen, če imaš toliko tunerjev in diska, da lahko vse programe, ki jih gledaš, snemaš za najmanj 24 ur... potem imaš pa res časovni zamik.
Finta tega je, da je v eni frekvenci recimo 8 tv kanalov, in če snemaš eno frekvenco efektivno posnameš 8 tv kanalov hkrati.
Rabiš par tunerjev in imaš vse lepo zrihtano.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1706
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: SFP Switch

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 4. Okt 2019 ob 16:11

In na tej eni frekvenci je ravno 8 tistih programov, ki jih ti gledaš :) Saj vem, da se da zrihtat... obstaja tudi open source software, ki ti to omogoča. Ampak ni veliko navdušencev, ki se jim da s tem ukvarjat. Za povprečnega Janeza doma je pa IPTV bolj praktičen.

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 404
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: SFP Switch

Odgovor Napisal/-a asgard » 8. Okt 2019 ob 16:19

madpanter napisal/-a:
4. Okt 2019 ob 08:04
Kako je pa potem z IPTV in ostalimi zadevami? Vem da na milanu in level one kamor koli vtakneš npr kabel od stb deluje. Sam itak razmišljam da nabavim mikrotika RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN...
Na tem mikrotiku se da isto, samo mičkeno drugače. Lahko se uredi da imaš lokalno mrežo in še vlan2000 speljan zraven, kateri je nosilec za IPTV. Sam si lastim ta router in deluje b.p. še z eni 3 lokalnimi Vlani za ločena omrežja.

Odgovori