T-2 Vlan2000

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 395
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

T-2 Vlan2000

Odgovor Napisal/-a asgard » 26. Sep 2019 ob 17:44

Imam eno vprašanje ?

Sedaj imam sicer drugače rešeno, vendar če peljem na port vlan2000 zraven lokalne mreže je na mikrotiku slučajno vidna lokalna s multicasta ali je to čisto ločeno. Nikjer nisem zasledil kako se lahko mešajo ti lani , predvsem vidljivost med njimi.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3456
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T-2 Vlan2000

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Sep 2019 ob 19:41

Če jih nisi videl na Asus rouer-ju jih tudi tule ne boš.
Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 395
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: T-2 Vlan2000

Odgovor Napisal/-a asgard » 27. Sep 2019 ob 00:34

Hvala, ampak od kje Asus ? Nkol imel teh routerjev, razen no enga dolga leta nazaj. Mislim da je bil celo samo B standard še :D

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3456
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T-2 Vlan2000

Odgovor Napisal/-a atepej » 27. Sep 2019 ob 10:15

Mal sem narobe napisal Mulicast (drugačen VLAN) in internet sta ločena ne glede na znamko routerja.
Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 395
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: T-2 Vlan2000

Odgovor Napisal/-a asgard » 2. Okt 2019 ob 13:44

Še eno glupo vprašanje : Videl sem da imam kao 2 ipja na Horizontu. Eden naj bi bil za router kateri je za "modemom" in drugi naj bi ga modem inbox porabil. Glede na to da sem vezal direkt mikrotik gor, me zanima ali lahko porabim drugi ip na mikrotiku de bi imel dual wan in potem določen server vezal čez tega.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2230
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: T-2 Vlan2000

Odgovor Napisal/-a RobertM » 2. Okt 2019 ob 13:59

lahko vendar moraš klonirati MAC innboxa ;)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Odgovori