Pametna Wi-Fi mreža; Innbox M60 (mesh up to 1200 Mbps)

Vse o T-2 internetu
Veron
Navdušenec
Prispevkov: 562
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Pametna Wi-Fi mreža; Innbox M60 (mesh up to 1200 Mbps)

Odgovor Napisal/-a Veron » 4. Mar 2020 ob 00:20

jst sm plačal 165eur za 3 node :) z ddv

mi pa še vedno ni jasno zakaj se ne morem povezat na M4 preko obeh frekvenc skupaj "kombinirano". Torej da dosežem "wifi link 1.2ghz" (na 3m zračne razdalje).

KxK
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 26. Jan 2020 ob 23:45
T-2: Že imam

Re: Pametna Wi-Fi mreža; Innbox M60 (mesh up to 1200 Mbps)

Odgovor Napisal/-a KxK » 4. Mar 2020 ob 07:18

A ni tako, da se wifi klijent poveže na router samo prek ene frekvenece naenkrat? Vsaj po AC standardu.

akulp
Faca
Prispevkov: 166
Pridružen: 1. Nov 2014 ob 09:34
T-2: Še nimam

Re: Pametna Wi-Fi mreža; Innbox M60 (mesh up to 1200 Mbps)

Odgovor Napisal/-a akulp » 4. Mar 2020 ob 07:58

Tudi jaz mislim tako... Ali ali. Nikoli nisem videl, da bi bila kakšna naprava povezana na oboje.

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 562
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Pametna Wi-Fi mreža; Innbox M60 (mesh up to 1200 Mbps)

Odgovor Napisal/-a Veron » 4. Mar 2020 ob 09:10

Kolega ima Innbox nevem kateri, ki ima 5ghz podporo (od T-2) in macbook air se mu poveže z 1.2Ghz wifi link.
Glede na to, da 1.2ghz se oglašuje kot 866 5ghz + 300 2.4ghz predvidevam, da se poveže na obe frekvence na enkrat

akulp
Faca
Prispevkov: 166
Pridružen: 1. Nov 2014 ob 09:34
T-2: Še nimam

Re: Pametna Wi-Fi mreža; Innbox M60 (mesh up to 1200 Mbps)

Odgovor Napisal/-a akulp » 4. Mar 2020 ob 09:17

Sam kakor sem (res na hitro prebral) nekega zagotovila, da bo to res delovalo ni. Imaš dva osnovna pogoja:

- na obe frekv. hkrati se mora znati v prvi vrsti povezati naprava
- router/AP ti mora dopuščati, da nastaviš tako za 2.4 kot 5 isti SSID (to M4 pusti).

Potem pa naj bi naprava to spoznala kot eno omrežje ... Ni pa nekega standarda, ki bi ti zagotavljal, da bo router tisti, ki bo zagotovil, da bo to zagotovo tako.

Sicer pa, google precej ve o tem. :)

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1954
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Pametna Wi-Fi mreža; Innbox M60 (mesh up to 1200 Mbps)

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 4. Mar 2020 ob 10:52

Veron napisal/-a:
4. Mar 2020 ob 09:10
Kolega ima Innbox nevem kateri, ki ima 5ghz podporo (od T-2) in macbook air se mu poveže z 1.2Ghz wifi link.
Glede na to, da 1.2ghz se oglašuje kot 866 5ghz + 300 2.4ghz predvidevam, da se poveže na obe frekvence na enkrat
Narobe predvidevaš... razlika je v tem, da ima tvoj AP 2x2 AC WiFi (max 866Mbit/s), AP od tvojega kolega pa 3x3 AC Wifi (max 1.3Gbit/s).
Advertised Speeds
802.11ac-class device wireless speeds are often advertised as AC followed by a number, that number being the highest link rates in Mbit/s of all the simultaneously-usable radios in the device added up. For example, an AC1900 access point might have 600 Mbit/s capability on its 2.4 GHz radio and 1300 Mbit/s capability on its 5 GHz radio. No single client device could connect and achieve 1900 Mbit/s of throughput, but separate devices each connecting to the 2.4 GHz and 5 GHz radios could achieve combined throughput approaching 1900 Mbit/s. Different possible stream configurations can add up to the same AC number.

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 562
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Pametna Wi-Fi mreža; Innbox M60 (mesh up to 1200 Mbps)

Odgovor Napisal/-a Veron » 4. Mar 2020 ob 13:35

hvala za pojasnilo.

Škoda, ker tega nisem vedel pred nakupom Mesh sistema. Ampak vredu, bomo preživel, res ni neke hude potrebe po 1.2-1.3ghz wifi povezavi. bo 866 več kot dost.

akulp
Faca
Prispevkov: 166
Pridružen: 1. Nov 2014 ob 09:34
T-2: Še nimam

Re: Pametna Wi-Fi mreža; Innbox M60 (mesh up to 1200 Mbps)

Odgovor Napisal/-a akulp » 7. Mar 2020 ob 15:49

Mi kdo zna razložiti sledeče.

Deco M4 je v AP mode-u. Preko UTP-ja sem nanj povezal Win10PC na katerem imam tudi IPTV (Multicast). IPTV laufa preko VLANa(3999), torej sta inet in IPTV na enem UTPju.

V primeru, ko je torej UTP vklopljen v M4 node, IPTV ne deluje ...

Kakšna ideja zakaj, glede na to, da je v AP modu, kjer nima nobene posebne funkcije. Edino kar je, sem vklopil Fast Roaming, kar verjetno ne bi smelo vplivati v tem primeru, ko govorimo o priklopu preko UTP.

Odgovori