Optika v Idriji

Vse o FTTH in Gratelu

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a banditbanger » 6. sep 2017 ob 20:42

mikrohard Napisal/-a:To pomeni, da ni multicasta... skok je pa po 10 sekund ali 5 minut (odvisno od tipke).


OK, se pravi da moram kaj urgirati ali čakamda se multicast sam od sebe čudežno pojavi? Ali ni bilo rečno da imajo novi uporabniki na optiki to že vključeno?

P.S. Glede previjanja drži 10 sekund, ne vem kako sem gledal...
banditbanger
Znanec
 
Prispevkov: 98
Pridružen: 5. maj 2008 ob 13:53
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a rossi » 6. sep 2017 ob 21:03

V klicnem so mi rekli da v Domzalah testno je multicast in da ga bodo postopno po regijah sirli. Kdaj pa niso vedli povedat. Lahko da sele 2018+


Sent from my iPhone using Tapatalk
rossi
Navdušenec
 
Prispevkov: 599
Pridružen: 16. dec 2007 ob 19:27
Kraj: Litija
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant VDSL ;)

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 6. sep 2017 ob 21:03

To pa vprašaj kakšnega T2-jevca. Jaz mislim, da nikoli ne bo na vseh lokacijah multicast. Bo samo tam, kjer bo dovolj uporabnikov, da se jim bo splačalo (ugibam).
mikrohard
Guru
 
Prispevkov: 830
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a MihaP » 6. sep 2017 ob 22:27

Multicast naj bi bil že vklopljen na večina BRO TS centralah, vendar morajo pri vsaki stranki posebej nastaviti modem in preveriti delovanje.
Uradna razlaga je zato takšna (da še ni) da nebi kdo zahteval takoj to. Zato moraš čakati.
MihaP
Znanec
 
Prispevkov: 80
Pridružen: 2. feb 2017 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: start t4

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a Tosho » 6. sep 2017 ob 22:31

Sem jih vprašal na fb-ju, kako je z multicastom v Idriji, pa od 14. avgusta do danes še ni odgovora.
Slika
Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
 
Prispevkov: 574
Pridružen: 12. jan 2007 ob 16:58
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a rossi » 6. sep 2017 ob 22:50

Jaz sem vprasal ce lahko uredijo prehod iz VDSL na BRO optiko z multicastom... in so rekli da ne, da moram cakat


Sent from my iPhone using Tapatalk
rossi
Navdušenec
 
Prispevkov: 599
Pridružen: 16. dec 2007 ob 19:27
Kraj: Litija
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant VDSL ;)

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a PatrikK » 8. sep 2017 ob 21:54

V Idriji je že multicast od par dni nazaj. Počasi bodo vse stranke postopoma. LP
Slika
PatrikK
Model
 
Prispevkov: 293
Pridružen: 13. nov 2016 ob 09:31
Kraj: Tolmin
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a borutz » 8. sep 2017 ob 21:59

Javite ko bo
Slika
Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
 
Prispevkov: 595
Pridružen: 13. feb 2007 ob 14:31
Kraj: Spodnja Idrija
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a PatrikK » 8. sep 2017 ob 22:06

Je že! Samo vprašanje kdaj vas bodo preklopil, strank je ogromno. Zadnje dva dni, priklapljam nove, so vse na multicastu.
Slika
PatrikK
Model
 
Prispevkov: 293
Pridružen: 13. nov 2016 ob 09:31
Kraj: Tolmin
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a Tosho » 9. sep 2017 ob 12:30

:plosk: Patrik, pol pa lohk mal pohitriš zadevo, da mi poštimajo :lol:
Slika
Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
 
Prispevkov: 574
Pridružen: 12. jan 2007 ob 16:58
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a krepki45 » 9. sep 2017 ob 12:55

Ne sledim glih temi pa me zanima v čem je fora tega multikasta na optiki,če ga imaš ali nimaš?V čem je razlika?
krepki45
Faca
 
Prispevkov: 139
Pridružen: 24. feb 2012 ob 18:15
Kraj: SG
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 300/50

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a g33k » 9. sep 2017 ob 13:21

Uporabniška izkušnja je boljša pri Multicastu.
g33k
Navdušenec
 
Prispevkov: 698
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a borutz » 9. sep 2017 ob 14:11

Kolega mi je napisal tole, verjetn še nima multicasta?: O. Slika med previvanjem teče dalje, se pravi ko previvaš lahko gledaš film naprej, to je sicer drugače kot je blo prej takoj po prehodu na optiko, ka je bil med previvanjem črn ekran, ni pa isto kot pred optiko ko si med previvanjem videl vsake par sekun novo slikco in si vedel kako daleč si previl. Skratka še vedno ne veš a so reklame že mimo, moraš ustavt previjanje da vidiš kje si.
Slika
Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
 
Prispevkov: 595
Pridružen: 13. feb 2007 ob 14:31
Kraj: Spodnja Idrija
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a banditbanger » 9. sep 2017 ob 18:27

PatrikK Napisal/-a:Je že! Samo vprašanje kdaj vas bodo preklopil, strank je ogromno. Zadnje dva dni, priklapljam nove, so vse na multicastu.


Mene si priklopil v sredo pa ga nimam?
banditbanger
Znanec
 
Prispevkov: 98
Pridružen: 5. maj 2008 ob 13:53
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a Tosho » 9. sep 2017 ob 19:04

Seveda, ker je to tri dni nazaj... ;-)
Slika
Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
 
Prispevkov: 574
Pridružen: 12. jan 2007 ob 16:58
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Optika in Gratel

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 4 gostov