Optika v Idriji

Vse o FTTH in Gratelu

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a atepej » 7. apr 2018 ob 10:07

Če ti to vse omogoča ubiquiti zakaj se trudiš z innboxem - sicer pa koker želiš.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2990
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a asgard » 17. apr 2018 ob 17:50

Sem se nehal mučiti. Sem pa opazil da ping skače ko zmešan. Prej sem bil vezan preko 5.8 anten na VDSL2 in je bil ping konstanten. Sedaj pa s to "optiko" je pa ping kak večer obupen. Sicer sem priklopljen od petka, vendar sem naredil vsak večer parkrat test in so pingi včasih tudi do 40, ka je nenormalno za "optiko". Danes mi je kolega pravil da ima isto sranje na T-2 preko BRO. Sedaj me pa zanima ali je ta G-pon res tako en drek ali pa samo t-2 nima poštimano. Drugače pa tv dela tako da je žena zadovovljna, kar je glaven vzrok da sem vzel "optiko".
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 254
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a g33k » 17. apr 2018 ob 18:27

Bo kar T-2 krivec za skakanje pinga.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:
g33k
Guru
 
Prispevkov: 942
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a asgard » 17. apr 2018 ob 18:33

Se da kaj narediti ?
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 254
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a g33k » 17. apr 2018 ob 18:35

viewtopic.php?f=1&t=9068

Ceprav nevem ce je pri tebi povisan ping zaradi televizije.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:
g33k
Guru
 
Prispevkov: 942
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 17. apr 2018 ob 21:58

Očitno nimaš multicasta, če je tako si omeji hitrost lan porta na 20Mb ali 15Mb...
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6335
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a asgard » 19. apr 2018 ob 09:43

Sem se odločil da ne bom več kaj dosti težil ker tudi po drugih forumih berem da je preko BRO vse skupaj tako tako. Včeraj sem malo qos na routerju poštimal in vpalil vse tri tvje na hd in zraven delal teste. Sedaj je ping 8-12 kar mi zadošča zaenkrat. Upam da v prihodnje pride prava optika ne to. TS bo treba sesut očitno da bo kak napredek. Ali pa nekako prepričat t-2 da da boljše modeme ali omogoča svojega z kakimi kratkimi navodilami kako pa kaj. Verjamem da bi dosti ljudi raje imelo in plačalo svoj router samo da laufa v nulo. Če bi mi znal kdo od t-2jevcev uštimal mojga edga rade volje ta inbox podarim nazaj v poslovalnico. Saj tako bi tud t-2 prišparal pri opremi. Pač bi podpisal en aneks da imaš svoj router pa je.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 254
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a Bayern1 » 19. apr 2018 ob 17:46

jap, BRO je bolj balkanska optika...tudi jaz je imam trenutno pri T-2....vse je v redu, ker nimam IPTV....ce pa mi bo kdaj v prihodnosti nuja po IPTV, bom moral h konkurenci....

Sent from my Huawei-P10 using Tapatalk
Bayern1
Guru
 
Prispevkov: 851
Pridružen: 20. avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 19. apr 2018 ob 18:51

Pejte to razlagat v poslovalnico T2, vas bodo sam debel gledal o čem vi to govorite :mrgreen:
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6335
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a RobertM » 19. apr 2018 ob 21:36

Jaz sem si omejil TV porte (IP-je) na 10Mb kljub temu, da nisem imel problemov ;)
Če bi imel Mikrotika bi ti lahko pomagal - pri Ubiquiti ti bi lahko pomagal samo glede WiFi.

BDW: Tista tvoja omni antena je še vedno na strehi in v kombinaciji z Ubiquiti Bullet prehaja v IOT sprejemnik cele vasi :)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
 
Prispevkov: 2193
Pridružen: 24. dec 2006 ob 13:51
Kraj: Okolica Tolmina
T-2: Že imam
Paket: Bakreni Diamant

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a asgard » 20. apr 2018 ob 16:53

Ma sej ni panike. Ker ne špilam več špilov mi je vseeno. Sem včeraj testiral torrent in potegne 10.5 mega brez b.p, samo v tem primeru začne tv kockat ko zmešan. Tako da sem omejil lepo na 5 mega dol in pol mega gor pa je. Tako da zaenkrat sem zadovoljen z t-2 preko te čudne optike. Druge itak nimam. Bom pa enkrat še naštudiral preko ubiquituja vse skupaj pa bo, enkrat ...... :D :rtmT2:
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 254
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a borutz » 4. okt 2018 ob 12:02

Evo, vlakno imam sedaj potegnjeno v stanovanje. Čez koliko časa pride t2 preklopit iz vdsla?
Slika
Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
 
Prispevkov: 619
Pridružen: 13. feb 2007 ob 14:31
Kraj: Spodnja Idrija
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 4. okt 2018 ob 13:23

Mal podrezej.... da se bo prej kej premaknilo, sej maš poslovalnico v Idriji.... bolje osebno kot po telefonu.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6335
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Idriji

OdgovorNapisal/-a borutz » 12. okt 2018 ob 08:40

evo....sicer me je monter poklical le 10min preden bi se lotil (lahko bi bil kje dlje od doma) ampak je bilo hitro in neboleče vse zrihtano....tako multicast na dodatnem portu za data kot to da so mi prenastavili da porte forwardiram na routerju in ne inboxu. Hitrost je ok, le malo starejsi ruter imam in mi na wifiju ne potegne dovolj :D
Slika
Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
 
Prispevkov: 619
Pridružen: 13. feb 2007 ob 14:31
Kraj: Spodnja Idrija
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Prejšnji

Vrni se na Optika in Gratel

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 4 gostov