Optika v Črnomlju?

Vse o FTTH in Gratelu
Novi trg 10
Navdušenec
Prispevkov: 625
Pridružen: 14. Maj 2008 ob 16:52
T-2: Že imam

Re: Optika v Črnomlju?

Odgovor Napisal/-a Novi trg 10 » 21. Nov 2008 ob 23:54

Tisto s T-2 optiko na Metliški cesti v Semiču je bilo nekaj zelo neposrečenega. Pustimo to. Se pa na nas Šokce ni pozabilo. Mislim, da se bo kaj več vedelo ob Zlenem Juriju.

Za Metliko bo NN objavil. V petek?

BLaZZeD
Uporabnik
Prispevkov: 30
Pridružen: 26. Avg 2006 ob 15:28
T-2: Že imam
Paket: 10/2 mb/s + 1xIPTEL + 2x IPTV
Kraj: Črnomelj

Re: Optika v Črnomlju?

Odgovor Napisal/-a BLaZZeD » 22. Nov 2008 ob 21:05

damn!
Pa sem že mislil da je T-2 že kaj bližje optiki v Črnomlju..... :jao:
Ja nič, se bomo pa še načakali......

barbosan
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 6. Jun 2008 ob 19:24
T-2: Že imam
Paket: tv+internet
Kraj: Črnomelj

Re: Optika v Črnomlju?

Odgovor Napisal/-a barbosan » 23. Nov 2008 ob 10:27

Heh res hecna zadeva glede T-2 optike v semiču. Jaz sem poročal, da kopljejo po metliški. Res so nekaj kopali z minibagerjem in tudi trak je bil postavljen, na kateremu je pisalo T-2 optični kabel. Kasneje sem pa izvedel da so kopali čist nekaj drugega, in tip ko je delal na bagerju je nevemkje dobil ta trak in ga kr postavu, da je zavaroval gradbišče, in kasneje dobil opomin od T-2 da ga mora umakniti. Tudi jaz sem bil že vesel da bo T-2 postavu optiko v semiču.

LP

BL4ZZ3D
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 3. Jan 2015 ob 15:40
T-2: Že imam
Paket: T4 20M

Re: Optika v Črnomlju?

Odgovor Napisal/-a BL4ZZ3D » 9. Sep 2020 ob 16:47

Da malo obnovimo temo, glede na to, da se je zadnje leto na veliko kopalo po našem mestu. Sedaj me zanima, kdaj lahko dejansko pričakujem optiko. Cevi so položene, omarica je v bajti, kabla pa še ni. Kje lahko preverim, kaj se dogaja? Najbrž GVO, ane?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7589
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Črnomlju?

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Sep 2020 ob 16:48

Če je optika od Telekoma potem se obrni na njih oz. GVO, če pa je optika od T2 pa na Gratel.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

BL4ZZ3D
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 3. Jan 2015 ob 15:40
T-2: Že imam
Paket: T4 20M

Re: Optika v Črnomlju?

Odgovor Napisal/-a BL4ZZ3D » 10. Sep 2020 ob 09:42

MrTwelveTrees napisal/-a:
9. Sep 2020 ob 16:48
Če je optika od Telekoma potem se obrni na njih oz. GVO, če pa je optika od T2 pa na Gratel.
Hvala! Mislim, da je Telekom investitor, torej pokličem GVO.

Ledenko
Faca
Prispevkov: 117
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: Optika v Črnomlju?

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 10. Sep 2020 ob 16:15

Boš moral kar na Telekom se obrnit, da naredijo zahtevek za priklop na optično omrežje, potem pa oni naprej urejajo zadeve.

Poslano z mojega GM1903 z uporabo Tapatalk


BL4ZZ3D
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 3. Jan 2015 ob 15:40
T-2: Že imam
Paket: T4 20M

Re: Optika v Črnomlju?

Odgovor Napisal/-a BL4ZZ3D » 11. Sep 2020 ob 15:46

Ledenko napisal/-a:
10. Sep 2020 ob 16:15
Boš moral kar na Telekom se obrnit, da naredijo zahtevek za priklop na optično omrežje, potem pa oni naprej urejajo zadeve. Slika

Poslano z mojega GM1903 z uporabo Tapatalk
Hvala. Sem kontaktiral GVO in dobil odgovor, da bo omrežje pripravljeno do konca tega meseca. Torej je nadaljnji postopek takšen, kot si napisal? Lahko potem izbiram operaterja, ali moram nujno na Telekom?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3979
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika v Črnomlju?

Odgovor Napisal/-a atepej » 11. Sep 2020 ob 15:53

Ne rabiš it na Telekom, T-2 bo delal.
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2065
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Optika v Črnomlju?

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 11. Sep 2020 ob 15:56

Ampak bo v tem primeru na priklop čakal malce dlje, kot če bi izbral Telekom (pač balkanska posla).

Ledenko
Faca
Prispevkov: 117
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: Optika v Črnomlju?

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 12. Sep 2020 ob 13:30

Sem bil par mesecev nazaj v precej podobnem položaju - tudi nisem želel Telekoma (zaradi slabih izkušenj). Na koncu sem vseeno vzel pri njih - kot prvo zaradi krajšega čakanja (kar omenja mikrohard), kot drugo smo pa tudi nekako potem prišli skupaj glede same (cene) naročnine. Če se ne motim, ima Telekom za prve priklope optike še malo boljšo ponudbo kot za obstoječe in nove naročnike (tiste, ki imajo že od prej optiko).

BL4ZZ3D
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 3. Jan 2015 ob 15:40
T-2: Že imam
Paket: T4 20M

Re: Optika v Črnomlju?

Odgovor Napisal/-a BL4ZZ3D » 15. Sep 2020 ob 16:02

Ledenko napisal/-a:
12. Sep 2020 ob 13:30
Sem bil par mesecev nazaj v precej podobnem položaju - tudi nisem želel Telekoma (zaradi slabih izkušenj). Na koncu sem vseeno vzel pri njih - kot prvo zaradi krajšega čakanja (kar omenja mikrohard), kot drugo smo pa tudi nekako potem prišli skupaj glede same (cene) naročnine. Če se ne motim, ima Telekom za prve priklope optike še malo boljšo ponudbo kot za obstoječe in nove naročnike (tiste, ki imajo že od prej optiko).
Če sem čakal 12 let, odkar se je začelo govoriti, da se bo polagala optika, pa zarad nekaj mesecev več ne bom umrl :D Telekomu se pa izogibam v največjem možnem loku.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5086
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Optika v Črnomlju?

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 16. Sep 2020 ob 07:11

Jaz sem na dveh lokacijah T-2 naročil preko Telekom optike.
Pa ni nekih dilem... Telekomu sem se do optike tudi izogibal, a optika je optika in je čist dobro na njihovi optiki meti storitve.

Odgovori