Optika Železniki

Vse o FTTH in Gratelu
rocket500
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 14. Jan 2021 ob 13:43
T-2: Še nimam

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a rocket500 » 15. Jan 2021 ob 08:55

Na spodnji novici pri Tritelu pravijo, da v svojem omrežju operaterjem omogočajo postavitev opreme za hitrosti večje od 100 Mb/s. Kdo ve ali kateri operater v Železnikih to omogoča? Jaz imam A1 in mi pravijo, da je 100 Mb/s max, ker je omrežje od Tritela.

http://www.tritel.si/sl/novice/211--obv ... -naronikom

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8154
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Jan 2021 ob 10:00

O Kristus..... :grrpc:
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

eTheBlack
Uporabnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 10. Okt 2007 ob 19:38
T-2: Še nimam
Paket: Optika Tritel, A1 100/20
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a eTheBlack » 19. Jul 2021 ob 19:32

http://tritel.si/en/novice/217--t-2gost ... oo-omrejih

Ampak, zaenkrat še vedno maksimalno 100mbps. Če povišajo, tako kot v Velikih Laščah (in ne le da podpišejo pogodbo, brez nadgradnje opreme), bi bilo super

cool
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 09:36
T-2: Že imam
Paket: all in one
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a cool » 21. Jul 2021 ob 15:53

Pazi zdej to!!
Pred enim mescem sem podpisal oz sklenil pogodbo s T2, za priklop na optično omrežje preko OŠO.v Železnikah. Na T2 spletni strani, kjer preveriš možnost optike je možen priklop na omrežje. Ker sem sklenil aneks za paket sem dobil tudi sim kartico, katera je že aktivirana. Po enem mesecu preverim zakaj še vedno ni tehnika, da bi priklopil oz prinesel škatlice za net in tv. Danes sem pa dobil odgovor, da ni možen priklop na omrežje. Halo kdo je tu nor😁. Sedaj mi ostane samo pritožba. Čisto zavajanje potrošnika.

Ledenko
Faca
Prispevkov: 146
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 12:11
T-2: Še nimam

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 21. Jul 2021 ob 18:22

A pa fizično imaš že optiko speljano do hiše oz. vsaj cevi, po katerih bi ti pripeljali optiko? Ker ti konfiguratorji znajo biti precej zavajajoči. V mojem primeru je že bilo tako. Meni je tako na Telekomov strani kot tudi na T-2 (drugje nisem preverjal) kazalo, da je možen priklop, pa optike sploh (se) ni bilo pri hiši, je bila pa povsod okoli mene. Seveda je bil zahtevek ob vsakem preverjanju vedno zavrnjen.

Mi je pa čudno, da so sim kartico aktivirali toliko prej, kot bi širokopasovne storitve (če bi bile). Meni bi bilo bolj logično, da bi vse istočasno.

Poslano z mojega GM1903 z uporabo Tapatalk


eTheBlack
Uporabnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 10. Okt 2007 ob 19:38
T-2: Še nimam
Paket: Optika Tritel, A1 100/20
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a eTheBlack » 21. Jul 2021 ob 18:48

cool napisal/-a:
21. Jul 2021 ob 15:53
Pazi zdej to!!
Pred enim mescem sem podpisal oz sklenil pogodbo s T2, za priklop na optično omrežje preko OŠO.v Železnikah. Na T2 spletni strani, kjer preveriš možnost optike je možen priklop na omrežje. Ker sem sklenil aneks za paket sem dobil tudi sim kartico, katera je že aktivirana. Po enem mesecu preverim zakaj še vedno ni tehnika, da bi priklopil oz prinesel škatlice za net in tv. Danes sem pa dobil odgovor, da ni možen priklop na omrežje. Halo kdo je tu nor😁. Sedaj mi ostane samo pritožba. Čisto zavajanje potrošnika.
Piši še Tritelu, običajno prej in več povedo kaj in kako je stanje

cool
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 09:36
T-2: Že imam
Paket: all in one
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a cool » 21. Jul 2021 ob 19:51

Ja fizčni priklop oz optika je priklopljena. Sedaj imam na optiki (A1), samo internet. Ko sem sklepal aneks na T2 sem dal še zahtevek za odklop interneta pri A1. Kar se tiče Tritela pa niso dosegljivi ne na telefonu, tudi na maile ne odgovarjajo, zato sem pisal na občino, katera je mislim, da lastnik omrežja.

eTheBlack
Uporabnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 10. Okt 2007 ob 19:38
T-2: Še nimam
Paket: Optika Tritel, A1 100/20
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a eTheBlack » 23. Jul 2021 ob 21:38

cool napisal/-a:
21. Jul 2021 ob 19:51
Ja fizčni priklop oz optika je priklopljena. Sedaj imam na optiki (A1), samo internet. Ko sem sklepal aneks na T2 sem dal še zahtevek za odklop interneta pri A1. Kar se tiče Tritela pa niso dosegljivi ne na telefonu, tudi na maile ne odgovarjajo, zato sem pisal na občino, katera je mislim, da lastnik omrežja.
Dopusti pa to, zato pomoje ti Tritel še ni odpisal

A ni lastnik Tritel za cirka 20let, nato pa mi postanemo lastniki, uporabniki?

Odgovori