Optika v NM

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
BigZZ2
Uporabnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 17. Jan 2008 ob 20:31
T-2: Že imam
Paket: 50/50

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a BigZZ2 » 5. Feb 2008 ob 19:18

toni napisal/-a:Kupiš samolepilne kanalnike, prilimaš na zid, kable daš noter in kanalnike zapreš. To je vsa umetnost. Če je pa za vrtat pa najbolš kakšnega kolega gradbenika, električarja, centralista, vodovodarja, skratka to dela skor vsak ;-)
Kanalniki? Prevec zame :P
Vrtanja bi blo pa kr dost, pa nebi rad da ksne druge kable al zice prevrtam :)
no, vseeno hvala za pomoc
LP, grem klicat majstre 8)

KanonFuter
Faca
Prispevkov: 113
Pridružen: 8. Jun 2007 ob 19:56
T-2: Že imam
Paket: T-4 100/10 edina prava optika
Kraj: Novo mesto

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a KanonFuter » 5. Feb 2008 ob 19:32

BigZZ2 napisal/-a: Kanalniki?
Un bel kanal ke ga nalimaš na steno :) (aja, stena NE sme bit beljena z apnom :D :lol: :roll: ;-) , ker sicer boš mogu čist za res vrtat)
Slika

Uporabniški avatar
toni
Guru
Prispevkov: 771
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 16:22
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a toni » 5. Feb 2008 ob 20:07

KanonFuter, vidim da se tvoja napoved oz. želje za optiko uresničujejo. Enkrat do marca :mrgreen: :roll:
Tistim, ki se radi za(je)bavate na moj račun, sporočam, da je ta blokiran!!!
Sporočilo je v skladu s 45a. členom Zakona o varstvu forumašev. Vaša vprašanja, predloge in komentarje pošljite v tri krasne.

Nekdo
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 7. Jan 2007 ob 20:19
T-2: Še nimam

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a Nekdo » 5. Feb 2008 ob 20:34

BigZZ2 napisal/-a: Kanalniki?
http://nakup.merkur.si/izdelek.asp?id=0 ... F3BWO532S6

Če napišeš "inštalacijski kanal" v najdi.si ti vrne miljon trgovin :)

matjaz1
Legenda
Prispevkov: 1287
Pridružen: 27. Jul 2007 ob 12:28
T-2: Že imam
Paket: t-4 tera optika
Kraj: Novo mesto

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a matjaz1 » 6. Feb 2008 ob 08:42

Tko, zdej mi piše priključeno + instalacija. A mi lahko kdo razloži nadaljni postopek pridobitve, ker mamo doma že 1/1. A morajo moji tastari klicat al mi bo t2 sam poslal kakšen aneks??

BigZZ2
Uporabnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 17. Jan 2008 ob 20:31
T-2: Že imam
Paket: 50/50

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a BigZZ2 » 6. Feb 2008 ob 12:53

Nekdo napisal/-a:
BigZZ2 napisal/-a: Kanalniki?
http://nakup.merkur.si/izdelek.asp?id=0 ... F3BWO532S6

Če napišeš "inštalacijski kanal" v najdi.si ti vrne miljon trgovin :)
Mas prou, bom kr u svoje roke uzeu, sm vidu da res ni tezko limat trak pa notr ustaulat. Sm use premeru, in pride okol 60m ;-)
Pa 5x vrtanje... tko da mam poune roke dela, hvala za use nasvete. Aja, switch prkloplen :D
Se javim ko bom svetu ko bozicna jelka :)

LP

johny
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 4. Okt 2007 ob 09:16
T-2: Že imam
Paket: 10/10

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a johny » 6. Feb 2008 ob 13:59

Meni so vse instaliral pa sprobal tudi, sedaj pa čakam še T-2 da prinese swich pa jih ni od nikoder!!!
TSOP A SO TEBI RES PRIŠLI ČEZ 3 DNI??

mudžahedin
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 29. Sep 2007 ob 13:10
T-2: Še nimam

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a mudžahedin » 6. Feb 2008 ob 15:41

Cwalk napisal/-a:

Samo 2 € je cenejši. 26 € namesto 28 €. Zakaj ne vzamem takoj Telekoma sem že napisal v zadnjem postu na 31. strani. Rad bi imel internet čim cenejši in 10 simetrično mi je povsem dovolj.
Hja, sam prve 4 mesece imaš gratis, tako da je to še 25% ceneje na leto. Po 12 mesecih greš lahko pa drugam.

matjaz1
Legenda
Prispevkov: 1287
Pridružen: 27. Jul 2007 ob 12:28
T-2: Že imam
Paket: t-4 tera optika
Kraj: Novo mesto

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a matjaz1 » 6. Feb 2008 ob 17:00

Tko, fotr je že poslal aneks nazaj v firmo. Upajmo, da bo kmal :D .

tsop
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 5. Feb 2008 ob 14:45
T-2: Že imam
Paket: optika 10/10

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a tsop » 6. Feb 2008 ob 18:59

johny, res so prišli v treh dneh. V torek so prevrtal steno, v petek se že surfal.
Kdaj so ti pa napeljeval optiko?

Uporabniški avatar
toni
Guru
Prispevkov: 771
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 16:22
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a toni » 6. Feb 2008 ob 21:14

Upam da med obnovo baze dajejo noter mojo ulico :mrgreen: :roll:
http://prijava.t-2.net/prijava/prijava/ ... optika.php?
Tistim, ki se radi za(je)bavate na moj račun, sporočam, da je ta blokiran!!!
Sporočilo je v skladu s 45a. členom Zakona o varstvu forumašev. Vaša vprašanja, predloge in komentarje pošljite v tri krasne.

johny
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 4. Okt 2007 ob 09:16
T-2: Že imam
Paket: 10/10

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a johny » 7. Feb 2008 ob 14:48

Danes prišli priklopili dela k metek!!!
super bravo T-2!!!!

Uporabniški avatar
toni
Guru
Prispevkov: 771
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 16:22
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a toni » 7. Feb 2008 ob 22:04

Zdaj sem bil pri kolegu na Nad mlini in vidim da ma priklopljeno optiko :shock: :D . Pravi da dela BP, mal sem pogledal kako so mu vlekli kabel, pa moram priznat da ni nobene napake. Sem pač udarjen na nek red in ne maram nekaj kar je narejeno z levo roko. Kolkor je blo govora da se ne sme kabel lomt oz. da morajo bit vogali narejeni z dolzga sploh ni panike. Radij kabla je minimalen in sploh ni moteč.
Zdaj samo čakam kdaj bojo preveslal na levo stran Krke in še nam na levi strani Krke priklopili fiber. ;-)
Tistim, ki se radi za(je)bavate na moj račun, sporočam, da je ta blokiran!!!
Sporočilo je v skladu s 45a. členom Zakona o varstvu forumašev. Vaša vprašanja, predloge in komentarje pošljite v tri krasne.

BigZZ2
Uporabnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 17. Jan 2008 ob 20:31
T-2: Že imam
Paket: 50/50

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a BigZZ2 » 8. Feb 2008 ob 14:38

Zdravo,

bom jutr zaceu vrtat in sam vlect kable po bajti, pa me zanima ce mrm na kej pazt? Dal so mi pa 60m kabla u kosu, pa mi ni jasno kako das pol tist nastavk, al kako se mu rece gor? pa kok more bit premer svedra, da bom lahk 3 te kable not spravu? Pa to pomen da morm pol za 3 kable k grejo u isto sobo, met pol 3 tiste kanalnike? K to pa pol zihr grdo zgleda. Kakšen stres za malo svetlobe :D

LP

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Optika v NM

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 8. Feb 2008 ob 14:47

Un nastavk ti bo pa naš monter naredil. Treba je imeti pravo orodje, pa prav stisnit, sicer lahko narediš neuporaben kabel. :)
Optika 100/10

Odgovori