Optika v Idriji

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a kitl » 22. Okt 2017 ob 16:26

Žalostno ja, da se v tej smeri nič ne naredi.
Slika


Lp, Kitl

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 22. Okt 2017 ob 16:52

Glej iz druge prespektive, zakaj bi, saj tudi TS ne ponuja več kot 100/20 :D
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a kitl » 22. Okt 2017 ob 16:55

Ja sej to je tko kot bi rekel kaj se sekiraš, će nimaš službe saj jo sosed tudi nima :D
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a atepej » 22. Okt 2017 ob 16:57

Jst mam tud 100/10 pa mi je vrh glave ...
Slika

Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 13. Feb 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Spodnja Idrija

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a borutz » 22. Okt 2017 ob 17:02

Jaz bi namesto 100/20 raje 50/50
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a atepej » 22. Okt 2017 ob 17:04

A 100/50 ne bi bilo boljš?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 22. Okt 2017 ob 17:08

jaz bi pa 300/50
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a atepej » 22. Okt 2017 ob 17:11

jaz pa 1000/500
Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 367
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a asgard » 7. Mar 2018 ob 19:09

50/50 je najboljš izbira, sam bi najraje kake 40/60 :D :D

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 367
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a asgard » 15. Mar 2018 ob 16:49

Eno informacijo t-2 tehnikov bi rabu. Na g-pon lahko čez switch speljem tv in net ali je vse skupaj zj.... . :roll:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Mar 2018 ob 17:41

Na gponu je ločeno TV (če je multicast) in internet
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

g33k
Legenda
Prispevkov: 1095
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a g33k » 15. Mar 2018 ob 17:45

Sam njega zanima, če lahko čez switch pelje oboje.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Mar 2018 ob 17:57

Če bi mu T2 dal statični IP .... sam ne vem če ga daje T2 fizičnim uporabnikom na BRO/Gponu
če ja, potem bi moral sporočiti wan mac naslov svojega routerja T2 tehniku, na Lan 4 bi dal switch, preko katerega bi priklopil multicast tv, in tisti router z vpisano statiko....

Lažja opcija je, da odstraniš innboxa, skopiraš mac od innboxa in ga vpišeš v svoj router.... samo potem moras na routerju nastaviti "bridge" port za multicast ....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 367
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a asgard » 19. Mar 2018 ob 16:28

Baje bo na g-pon unicast ne multicast ker je preko BRO.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a atepej » 23. Mar 2018 ob 10:44

MrTwelveTrees napisal/-a:Če bi mu T2 dal statični IP .... sam ne vem če ga daje T2 fizičnim uporabnikom na BRO/Gponu
če ja, potem bi moral sporočiti wan mac naslov svojega routerja T2 tehniku, na Lan 4 bi dal switch, preko katerega bi priklopil multicast tv, in tisti router z vpisano statiko....

Lažja opcija je, da odstraniš innboxa, skopiraš mac od innboxa in ga vpišeš v svoj router.... samo potem moras na routerju nastaviti "bridge" port za multicast ....
Na BRO je lahko NAT, samo VLAN za IPTV je potrebno vnesti - in seveda omogočit multicast promet.
Slika

Odgovori