Optika v Idriji

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3366
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a atepej » 23. Mar 2018 ob 10:45

asgard napisal/-a:Baje bo na g-pon unicast ne multicast ker je preko BRO.
To je sedaj - HLS.
Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 381
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a asgard » 23. Mar 2018 ob 14:27

Kolikor razumem in sem prebral je ta HLS preko http protokola, kar bi nekako moralo iti skupaj z netom do stb-ja preko 5.8 linka.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3366
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a atepej » 24. Mar 2018 ob 00:01

HLS imaš na tv2go - deluje pa takole:

Slika
Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 381
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a asgard » 5. Apr 2018 ob 16:01

Nečesa ne razumem pri t-2 ? Kaj se toliko komplicira glede statičnega ipja ? Nek javni ip ti morajo dati v vsakem primeru. Je slučajno statičen iz drugega nabora kot dinamični ali se samo enega dinamičnega zaklene na dhcp strežniku ? Kar nekaj emailov smo si izmenjali da so mi končno ugodili statičen ip po priklopu.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 5. Apr 2018 ob 16:32

V Godoviču ? ali kje drugje na BRO/Gponu ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Bayern1
Guru
Prispevkov: 939
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 5. Apr 2018 ob 17:43

asgard napisal/-a:Nečesa ne razumem pri t-2 ? Kaj se toliko komplicira glede statičnega ipja ? Nek javni ip ti morajo dati v vsakem primeru. Je slučajno statičen iz drugega nabora kot dinamični ali se samo enega dinamičnega zaklene na dhcp strežniku ? Kar nekaj emailov smo si izmenjali da so mi končno ugodili statičen ip po priklopu.
meni je staticni IP ga. Romana zrihtala v treh urah....smo kar preko twitter kanala to uredili.....Slika

Sent from my Huawei-P10 using Tapatalk

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 381
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a asgard » 6. Apr 2018 ob 11:27

Idrija, Gpon. Je kak drug nabor ipjev ali je iz dhcp ? V Godoviču imam statiko brez problema od prvega dne. Sicer baker ampak delajo storitve odlično. Zadnjič je res nekaj zmrznilo pa sva s fotrom skoraj iskala modem kje je :D

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 6. Apr 2018 ob 11:33

V Godoviču ni problem, ker ima T2 lastno opremo na centrali.
Na Gponu (BRO) pa modem INNBOX dobi statični ip, da bi ti dali še enega statičnega za tvoj router pa mislim da ne bodo, na Gponu (BRO) to delajo samo za poslovne stranke.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3366
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a atepej » 6. Apr 2018 ob 12:09

Skopirate mac naslov od innbox-a v lasten router - pa boste imeli vse na voljo.
Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 381
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a asgard » 6. Apr 2018 ob 17:22

Kaj pa stb-ji zadaj ? Kako se pa te nastavi preko lastnega routerja ? Meni so obljubili sedaj statiko ker sem pač povedal da bom šel na Siol. Tam nič kaj dosti ne komplicirajo. Me pa bolj kot tv zanima statika zaradi določenih naprav zadaj. Si ne morem nažalosti privoščiti dinamike.
Aja imam pa sedaj že router : ubiquiti Edge X , bi šlo s tem , glede na ni neka škatlica za 20€

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 6. Apr 2018 ob 19:04

Jah, moraš se poigrati z nastavitvami routerja.... mora ti prepuščati multicast (kar ubiquti zna) .... en port od lana moraš dat v "bridge" z wanom, da tv vmesnik dobi "zunanji" IP
to govorim če imaš multicast, če ga pa nimaš pa ne rabiš to delat, pa dela preko routerja tv.

Za hec probaj: pred innboxom daj switch in na nega priklopi tv vmesnik, pa še router oz. innbox modem.... pa porocaj ce tv dela.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3366
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a atepej » 6. Apr 2018 ob 23:49

na bro ne, tam je potrebno vnesti vlan za iptv in omogočiti multicast
Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 381
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a asgard » 7. Apr 2018 ob 00:30

Kva so zakompliciral. Vsec mi je bil zmerom t-2 ker si vtaknil utp v modem in peljal naprej cez switche pa router sele nekje drugje, vmes pa tvje nasponal na switche. Ce je to sansa na bro ok, drugace pa je to raven siola

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3366
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a atepej » 7. Apr 2018 ob 00:36

Innbox-ev mac naslov vnešeš v Edge X in ga priklopiš direkt na onu (huwaei al karkoli je že) pa bo.
Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 381
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Optika v Idriji

Odgovor Napisal/-a asgard » 7. Apr 2018 ob 09:50

Pa če obrdžim tisti inbox in zadaj vežem edgex, mi morajo tehniki dati vse v bridge ? Na eno lokacijo bi moral preko 5.8 speljati tv pa net, mora biti v tem primeru na bridge in multicast. Nekako tako bi imel :
Naročene imam 3 tv-je in net.

1. povezava : 2x TV ( lahko samostojen kabel iz modema ) in z drugega porta lahko gre net preko routerja ( statika )
2.povezava: wan port ? >>> ( bridge 5.8 ubiquiti z dveh anten, multicast omogočen ( merjen link je bil 270mb) ) > switch > tv komunikator in router z dinamiko

Bi se dalo to narediti na BRO. Na bakru gre brez problema. Optiko sva vzela z kolegom s katerim živiva v istem stopnišču, tretji tv pa za mamo njegove punce katera bo par uric na dan gledala mogoče tv in kdaj zagnala tablico za malo posurfat. Vem da so antene overkill za take zadeve vendar je oprema že nabavljena in je za porabit. Gospe se ne splača nabavljati lastnega priključka ker bo imela izredno malo porabo. Pa sva s kolegom pripravljena častiti tiste 4 € na mesec za komunikator da bo lahko pogledala kako komedijo :D

Odgovori