Optika v Novi Gorici

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
Uporabniški avatar
mayhem
Novinec
Prispevkov: 22
Pridružen: 23. Dec 2009 ob 22:12
T-2: Že imam

Re: Optika v Novi Gorici

Odgovor Napisal/-a mayhem » 30. Maj 2010 ob 14:07

Zadosti žalostno,da smo dovolili kopati po zemljiščih in sedaj čakamo ................verjetno bomo šli prej v penzijo kot pa dočakali optiko v N.Gorici.
Sedaj mi je žal,da sem šel od sijola no saj bom šel nazaj na siol raje dam 10€ več pa imam linijo kot je treba pa še dinamični IP,ki se spreminja vsaki dan mislim po vsakem disconectu.

Pravzaprav gdaj pa bo ali se kaj govori glede optike ali pa bo, kak drugi operater privzel to zadevo in odkupil vseskupaj?Pa bo končno potem OPTIKA!

voyager2
Guru
Prispevkov: 983
Pridružen: 9. Mar 2007 ob 18:59
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/20 in T4 100/100
Kraj: Ljubljana

Re: Optika v Novi Gorici

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 3. Jun 2010 ob 08:11

Nihče te ni silil, da jim pustiš kopati. Veš pa sam točno kdaj bi imel optiko, če jim kopanja ne bi dovolil. Če si res želiš optike, pošlji T-2ju eno pisemce in predlagaj da vsakemu računajo priključek tam nekje v rangu 1000 do 2000 EUR. Če tvoj predlog sprejmejo ti garantiram da dobiš optiko preden rečeš keks. Če pa že imaš SiOL potem pa kaj še čakaš?

Uporabniški avatar
mayhem
Novinec
Prispevkov: 22
Pridružen: 23. Dec 2009 ob 22:12
T-2: Že imam

Re: Optika v Novi Gorici

Odgovor Napisal/-a mayhem » 8. Jul 2010 ob 16:54

Niti siol ne more biti saj je kopal gratel in smo podpisali za T-2 ...drugi operater sedaj ne mora biti.
Smo v hišah tako,da bi imel tudi na siolu na navadnem kablu vendar sem šel na t-2 zaradi ugodnosti , kot vidim bom še čakal ali pa se bo kaj izmaknilo samo nevem katerega leta?

asskicker
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 3. Avg 2009 ob 21:11
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

Re: Optika v Novi Gorici

Odgovor Napisal/-a asskicker » 14. Okt 2010 ob 17:47

Je kaj novega v Gorici?
Na moji prazni omarici je zrasel že mah ...

Uporabniški avatar
dr.1m
Znanec
Prispevkov: 83
Pridružen: 18. Jan 2009 ob 11:01
T-2: Še nimam
Kraj: Goriška Primorska
Kontakt:

Re: Optika v Novi Gorici

Odgovor Napisal/-a dr.1m » 14. Okt 2010 ob 21:13

A ti pa si optimist kaj?
Čudež je že če kakšno VDSL centralo vzpostavijo...
Biti ali ne Biti oz Bajti?

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Optika v Novi Gorici

Odgovor Napisal/-a Cobane » 15. Okt 2010 ob 06:53

asskicker napisal/-a:Je kaj novega v Gorici?
Na moji prazni omarici je zrasel že mah ...
Potem še ne čakaš dolgo. Na moji so že fosili iz jantarja!
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Optika v Novi Gorici

Odgovor Napisal/-a RobertM » 14. Feb 2012 ob 22:04

:D
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
SM9/125
Faca
Prispevkov: 118
Pridružen: 4. Nov 2010 ob 21:14
T-2: Že imam

Re: Optika v Novi Gorici

Odgovor Napisal/-a SM9/125 » 16. Feb 2012 ob 10:17

Ti gre na smeh RobertM :)

m1hec
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 11. Jan 2013 ob 18:34
T-2: Že imam
Paket: T4 na VDSL2
Kraj: Nova Gorica

Re: Optika v Novi Gorici

Odgovor Napisal/-a m1hec » 11. Jan 2013 ob 18:42

Jst imam tud eno vprasanje...sem najemnik na Kajuhovi 6 in zdaj se odlačam za paket T4 VDSL 20/2, ker je baje centrala v stavbi PBS cca 70m stran od bloka...

Ampak ko pridem iz stanovanja na hodnik v bloku mam tam kanale po zidu speljane kjer pise optični kabel in Gratel d.o.o.

Povsod pa so mi rekli da na mojem naslovu ni optike, je to mogoče zato ker ni prikljucena v centralo? ker ce je treba do pošte skopat jarek se ga lotim sam :D

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Optika v Novi Gorici

Odgovor Napisal/-a RobertM » 11. Jan 2013 ob 19:08

Lahko koplješ proti Pošti (po travniku in pri kontejnerjih levo :lol: ) ampak tam je samo "bakrena" centrala ;-)
Optična centrala pa bo "malo" bolj proč ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

m1hec
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 11. Jan 2013 ob 18:34
T-2: Že imam
Paket: T4 na VDSL2
Kraj: Nova Gorica

Re: Optika v Novi Gorici

Odgovor Napisal/-a m1hec » 11. Jan 2013 ob 19:18

hehehe, mogoče ko me mine vročina...kje pa naj bi bila centrala za optiko? a se mogoče kaj ve o bliznjem priklopu?

Loami
Novinec
Prispevkov: 23
Pridružen: 17. Jun 2010 ob 10:00
T-2: Že imam
Paket: VDSL IPtel 2xmobilni
Kraj: Nova Gorica

Re: Optika v Novi Gorici

Odgovor Napisal/-a Loami » 29. Jan 2013 ob 15:46

Ta tema je prav Novi Gorici podobna.
Enkrat ne leto se glih malo zgane, potem celo leto spet nič.
Z SGPjevo dediščino in zaspano občinsko upravo ne bomo videli optike nikoli. In s tem v zvezi tudi bazne postaje ne.
Meni baker sicer dela BP, mapak to ni to.

m1hec
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 11. Jan 2013 ob 18:34
T-2: Že imam
Paket: T4 na VDSL2
Kraj: Nova Gorica

Re:

Odgovor Napisal/-a m1hec » 30. Jan 2013 ob 00:17

croco napisal/-a:mislite da bo kašn priključek prilezel tudi do solkana v bližnji prihodnosti??
V solkanu mislim, da ima optiko samo cesta IX korpusa...

Loami
Novinec
Prispevkov: 23
Pridružen: 17. Jun 2010 ob 10:00
T-2: Že imam
Paket: VDSL IPtel 2xmobilni
Kraj: Nova Gorica

Re: Optika v Novi Gorici

Odgovor Napisal/-a Loami » 18. Apr 2013 ob 13:33

:pivo:
Včeraj na vratih našega bloka obvestilo od Gratela, da se bo delalo kanalizacijo, da ne smemo parkirat.....
Torej se nekaj dogaja! Če so se po ne vem koliko letih spet lotili cevi, bo verjetno v istem paketu sledila optika....
Nisem pa nikogar zapazil, da bi kaj vprašal.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Optika v Novi Gorici

Odgovor Napisal/-a RobertM » 18. Apr 2013 ob 14:21

Tudi kakšen kombi z naloženimi koluti se vidi :plosk:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Odgovori