Optika: težave z bandwidthom?

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
acitsale
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 12. Feb 2007 ob 20:23
T-2: Že imam
Paket: Optika 5/5 + TV + Tel
Kraj: Ljubljana Šentvid

Optika: težave z bandwidthom?

Odgovor Napisal/-a acitsale » 12. Feb 2007 ob 20:29

Zdravo,

Uporabljam paket 5/5 na optiki (Lj-Šentvid) - do danes je delovalo vse v redu, danes pa ob polni uporabi internetnega bandwidtha (~500kbs z utorrentom) crkuje TV in telefon. To je - signal tako na iptv kot na telefonu se zatika. Ima še kdo podobne težave oz. ali kdo ve kaj bi lahko bil problem?

LP, Igor

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 12. Feb 2007 ob 20:35

Ljubljana-Dravlje: ni problemov - imam 10/10, loadam testno datoteko na polno, TV normalno deluje in preklaplja.

Preveri UTP KABLE!
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Malkec » 12. Feb 2007 ob 21:07

Si mogoče preveč "zvil" optična kabelčka? (bognedaj da si jih prelomil- samo takrat nebi nič delalo več :lol: ).

acitsale
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 12. Feb 2007 ob 20:23
T-2: Že imam
Paket: Optika 5/5 + TV + Tel
Kraj: Ljubljana Šentvid

Odgovor Napisal/-a acitsale » 12. Feb 2007 ob 21:33

Zvil? Ne, nisem se jih dotikal odkar imam napeljavo narejeno. Sej pa to ne more bit problem... Izgleda tako kot, da bi dosegel maximalni skupni bandwidth (net, iptv in tel), kar pa ne more bit, saj sem na optiki.

utp kabli so v redu (prav tako ni nič drugače kot prej, ko je delalo) - tako ali tako so net, iptv in tel vsak na svojem utp kablu direkt v milana vklopljeni.
Zadnjič spremenil acitsale, dne 12. Feb 2007 ob 21:35, skupaj popravljeno 1 krat.

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 12. Feb 2007 ob 21:34

Zamenjaj (samo testno) UTP kable med napravami. Nekje mora biti vzrok za slabo delovanje.
Optika 100/10

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3172
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 12. Feb 2007 ob 21:35

Lahko da ti omejujeo promet ali pa pač na čudežni optike napaka :wink: bojo tehniki več povedal
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

acitsale
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 12. Feb 2007 ob 20:23
T-2: Že imam
Paket: Optika 5/5 + TV + Tel
Kraj: Ljubljana Šentvid

Odgovor Napisal/-a acitsale » 12. Feb 2007 ob 21:36

Navadni Nimda napisal/-a:Zamenjaj (samo testno) UTP kable med napravami. Nekje mora biti vzrok za slabo delovanje.
sem probal menjat utp kable pa ni nič pomagalo...

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 12. Feb 2007 ob 21:37

OK, potem pokliči sedaj (ali kasneje zvečer) na 0590-00-002 in prijavi problem. Majo da poštimajo, ali da rečejo da bodo poslali koga pogledat. Ni vzroka, da ti stvari ne delajo 100%, razen, če je kaj narobe!
Optika 100/10

acitsale
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 12. Feb 2007 ob 20:23
T-2: Že imam
Paket: Optika 5/5 + TV + Tel
Kraj: Ljubljana Šentvid

Odgovor Napisal/-a acitsale » 12. Feb 2007 ob 21:47

Sem jih obvestil in so rekli, da bojo preverili zadevo.

Odgovori