Optika Ankaran

Vse o FTTH in Gratelu

Re: Optika Ankaran ?

OdgovorNapisal/-a zlatorog » 8. okt 2007 ob 22:31

Ali je možno da T-2 najame optiko od drugega ponudnika kot sedaj te bakrene parice?
bolje biti pijan, nego star....
Uporabniški avatar
zlatorog
Znanec
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 11. feb 2007 ob 22:21
Kraj: Ankaran
T-2: Že imam
Paket: TV - 4/512 - VoIP 2x

Re: Optika Ankaran ?

OdgovorNapisal/-a Cobane » 9. okt 2007 ob 06:02

Vse je možno, vendar se to ne bo zgodilo. Drugače pa tudi ne bi mogel pričakovati tako ugodnih cen, ker bi ceno spet pogojeval Telekom, kot jo na paricah.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:
Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
 
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Optika Ankaran ?

OdgovorNapisal/-a BOBI » 9. okt 2007 ob 08:08

Težko verjamem, da bi T1 dal optiko komerkoli v najem :roll:
Z bakrom je druga zadeva, tam morajo dopuščat najem linij!
Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
 
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. mar 2006 ob 20:44
Kraj: Šiška
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS

Re: Optika Ankaran ?

OdgovorNapisal/-a ghdgfdhsf » 10. okt 2007 ob 18:56

Lahko verjameš da telekom tudi optiko mora dat v zakup. :mrgreen:
ghdgfdhsf
 

Re: Optika Ankaran ?

OdgovorNapisal/-a BOBI » 11. okt 2007 ob 00:01

tesux Napisal/-a:Lahko verjameš da telekom tudi optiko mora dat v zakup. :mrgreen:


O najemu optike, smo že parkrat razpravljali in mnenje večine je bilo, da mora T1 dati v najem samo baker, optike pa ne!
Me veseli da smo se motili in potem dejansko pomeni da je možen najem optične linije pri T1 za uporabnika, ki je pri drugem ISP-u 8)
Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
 
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. mar 2006 ob 20:44
Kraj: Šiška
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS

Re: Optika Ankaran ?

OdgovorNapisal/-a PaJo » 11. okt 2007 ob 14:04

Itak da mora dat Telekom optiko v zakup, edino vprašanje je po kakšni ceni :D
Mislim, da tukaj Telekom ne bo dajal vlaken pod svojo uradno ceno, katera je v njegovem ceniku zelo zasoljena. Sicer pa kako mislite da bi T2 lahko zgradil celotno omrežje po državi, če mu T1 v startu ne bi dal v najem njegovih vlaken, so jih pa morali oz. jih morajo kar drago plačevat, zato pa počasi gradijo lastna, vprašanje je še samo kdaj jih bo T1 spustil z njihovim vlakni v T1 centrale, ko bo ta dan prišel bo verjetno s Sloveniji še bolj veselo :D
Uporabniški avatar
PaJo
Model
 
Prispevkov: 203
Pridružen: 22. maj 2007 ob 12:56
Kraj: Slov. Bistrica
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10 - služba

Re: Optika Ankaran ?

OdgovorNapisal/-a zlatorog » 11. okt 2007 ob 17:06

Ali je junak, ki ve natančen odgovor. Kajti mojemu domu se bliža fibre od T1, bil pa bi bolj zadovoljen da mi storitev ponudi T-2. Razlog: boljša kvalita storitev, cenejša.....
bolje biti pijan, nego star....
Uporabniški avatar
zlatorog
Znanec
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 11. feb 2007 ob 22:21
Kraj: Ankaran
T-2: Že imam
Paket: TV - 4/512 - VoIP 2x

Re: Optika Ankaran ?

OdgovorNapisal/-a gulikoza » 11. okt 2007 ob 19:00

Po tej ceni 200% ne boš dobil T-2 storitev po T-1 vlaknih. Po kakšni drugi pa tudi najbrž ne :D

PaJo: eno so medmestne povezave, drugo pa mestno omrežje...
Slika Optika od 30.5.2008
gulikoza
Starešina
 
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Optika Ankaran ?

OdgovorNapisal/-a PaJo » 12. okt 2007 ob 10:25

Itak da so razlike, ampak koliko meni znano T1 ne dela razlik v ceni, no vlakno do 2km je cenejše kakor vlakno na 50km ampak v obeh primerih ima T1 hudo preveč zasoljene cene :(
Uporabniški avatar
PaJo
Model
 
Prispevkov: 203
Pridružen: 22. maj 2007 ob 12:56
Kraj: Slov. Bistrica
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10 - služba

Re: Optika Ankaran ?

OdgovorNapisal/-a ghdgfdhsf » 14. okt 2007 ob 17:40

BOBI Napisal/-a:
tesux Napisal/-a:Lahko verjameš da telekom tudi optiko mora dat v zakup. :mrgreen:


O najemu optike, smo že parkrat razpravljali in mnenje večine je bilo, da mora T1 dati v najem samo baker, optike pa ne!
Me veseli da smo se motili in potem dejansko pomeni da je možen najem optične linije pri T1 za uporabnika, ki je pri drugem ISP-u 8)

Očitno smo se slabo razumeli nebo dal v najem opične povezavi tebi kot naročniku samo ponudniku(t2) teh storitev pomeni medkrajevne povezave ne pa lokalnih.
ghdgfdhsf
 

Re: Optika Ankaran ?

OdgovorNapisal/-a Sabur » 9. maj 2008 ob 09:30

Alora a je sedaj ta optika v Ankaranu, zanima me Srebreničeva 11.

Kje se da preveriti?

Sabur
Sabur
Znanec
 
Prispevkov: 96
Pridružen: 28. sep 2007 ob 11:40
T-2: Že imam
Paket: 10/10

Re: Optika Ankaran ?

OdgovorNapisal/-a sss » 13. maj 2008 ob 05:17

čisto prava optika
Uporabniški avatar
sss
Model
 
Prispevkov: 208
Pridružen: 1. maj 2007 ob 23:01
Kraj: Lj-Fužine
T-2: Še nimam
Paket: 20/20 T1

Re: Optika Ankaran ?

OdgovorNapisal/-a zlatorog » 18. jan 2009 ob 15:13

Že par dni podizvajalci od TS kopljejo za optiko po naši ulici (Vinogradniška pot). Zanima me ker nas je kar nekaj naročnikov storitev T-2 na tej lokaciji kako bo ta zadeva urejena, ker je eden od GVO povedal da bodo ko bo optični kabli položeni priklopili vse obstoječe naročnike na optiko. Za T-2 ni vedel kako bo to speljano. Rekel je da sedanji glavni vod z bakrenimi paricami ne bo več dejaven.
bolje biti pijan, nego star....
Uporabniški avatar
zlatorog
Znanec
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 11. feb 2007 ob 22:21
Kraj: Ankaran
T-2: Že imam
Paket: TV - 4/512 - VoIP 2x

Re: Optika Ankaran

OdgovorNapisal/-a zlatorog » 20. jan 2009 ob 20:27

Noben ne ve za odgovor ?
bolje biti pijan, nego star....
Uporabniški avatar
zlatorog
Znanec
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 11. feb 2007 ob 22:21
Kraj: Ankaran
T-2: Že imam
Paket: TV - 4/512 - VoIP 2x

Re: Optika Ankaran

OdgovorNapisal/-a obiskis » 27. jan 2009 ob 12:34

Si verjetno rekel da si na T2 in dobil tak odgovor. Kot če bi bil Silolovec in vprašal Gratel.

Bakra ne ukinjajo, mogoče res enkrat ampak do takrat bo preteklo veliko vode.

lahko pa pošleš na apek vprašanje, ti bodo preverili pri telekomu, vsaj pri meni
je blo, da so potem s telekoma klicali in dali konkreten odgovor, drugačen kot od GVO
Uporabniški avatar
obiskis
Faca
 
Prispevkov: 199
Pridružen: 20. jan 2007 ob 13:45
Kraj: Kranj
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Optika in Gratel

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 3 gostov