Optika Ankaran

Vse o FTTH in Gratelu
Uporabniški avatar
zlatorog
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 11. Feb 2007 ob 22:21
T-2: Že imam
Paket: TV - 4/512 - VoIP 2x
Kraj: Ankaran

Re: Optika Ankaran ?

Odgovor Napisal/-a zlatorog » 8. Okt 2007 ob 22:31

Ali je možno da T-2 najame optiko od drugega ponudnika kot sedaj te bakrene parice?
bolje biti pijan, nego star....

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Optika Ankaran ?

Odgovor Napisal/-a Cobane » 9. Okt 2007 ob 06:02

Vse je možno, vendar se to ne bo zgodilo. Drugače pa tudi ne bi mogel pričakovati tako ugodnih cen, ker bi ceno spet pogojeval Telekom, kot jo na paricah.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 20:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: Optika Ankaran ?

Odgovor Napisal/-a BOBI » 9. Okt 2007 ob 08:08

Težko verjamem, da bi T1 dal optiko komerkoli v najem :roll:
Z bakrom je druga zadeva, tam morajo dopuščat najem linij!

ghdgfdhsf

Re: Optika Ankaran ?

Odgovor Napisal/-a ghdgfdhsf » 10. Okt 2007 ob 18:56

Lahko verjameš da telekom tudi optiko mora dat v zakup. :mrgreen:

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 20:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: Optika Ankaran ?

Odgovor Napisal/-a BOBI » 11. Okt 2007 ob 00:01

tesux napisal/-a:Lahko verjameš da telekom tudi optiko mora dat v zakup. :mrgreen:
O najemu optike, smo že parkrat razpravljali in mnenje večine je bilo, da mora T1 dati v najem samo baker, optike pa ne!
Me veseli da smo se motili in potem dejansko pomeni da je možen najem optične linije pri T1 za uporabnika, ki je pri drugem ISP-u 8)

Uporabniški avatar
PaJo
Model
Prispevkov: 203
Pridružen: 22. Maj 2007 ob 12:56
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10 - služba
Kraj: Slov. Bistrica

Re: Optika Ankaran ?

Odgovor Napisal/-a PaJo » 11. Okt 2007 ob 14:04

Itak da mora dat Telekom optiko v zakup, edino vprašanje je po kakšni ceni :D
Mislim, da tukaj Telekom ne bo dajal vlaken pod svojo uradno ceno, katera je v njegovem ceniku zelo zasoljena. Sicer pa kako mislite da bi T2 lahko zgradil celotno omrežje po državi, če mu T1 v startu ne bi dal v najem njegovih vlaken, so jih pa morali oz. jih morajo kar drago plačevat, zato pa počasi gradijo lastna, vprašanje je še samo kdaj jih bo T1 spustil z njihovim vlakni v T1 centrale, ko bo ta dan prišel bo verjetno s Sloveniji še bolj veselo :D

Uporabniški avatar
zlatorog
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 11. Feb 2007 ob 22:21
T-2: Že imam
Paket: TV - 4/512 - VoIP 2x
Kraj: Ankaran

Re: Optika Ankaran ?

Odgovor Napisal/-a zlatorog » 11. Okt 2007 ob 17:06

Ali je junak, ki ve natančen odgovor. Kajti mojemu domu se bliža fibre od T1, bil pa bi bolj zadovoljen da mi storitev ponudi T-2. Razlog: boljša kvalita storitev, cenejša.....
bolje biti pijan, nego star....

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Optika Ankaran ?

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 11. Okt 2007 ob 19:00

Po tej ceni 200% ne boš dobil T-2 storitev po T-1 vlaknih. Po kakšni drugi pa tudi najbrž ne :D

PaJo: eno so medmestne povezave, drugo pa mestno omrežje...
Slika Optika od 30.5.2008

Uporabniški avatar
PaJo
Model
Prispevkov: 203
Pridružen: 22. Maj 2007 ob 12:56
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10 - služba
Kraj: Slov. Bistrica

Re: Optika Ankaran ?

Odgovor Napisal/-a PaJo » 12. Okt 2007 ob 10:25

Itak da so razlike, ampak koliko meni znano T1 ne dela razlik v ceni, no vlakno do 2km je cenejše kakor vlakno na 50km ampak v obeh primerih ima T1 hudo preveč zasoljene cene :(

ghdgfdhsf

Re: Optika Ankaran ?

Odgovor Napisal/-a ghdgfdhsf » 14. Okt 2007 ob 17:40

BOBI napisal/-a:
tesux napisal/-a:Lahko verjameš da telekom tudi optiko mora dat v zakup. :mrgreen:
O najemu optike, smo že parkrat razpravljali in mnenje večine je bilo, da mora T1 dati v najem samo baker, optike pa ne!
Me veseli da smo se motili in potem dejansko pomeni da je možen najem optične linije pri T1 za uporabnika, ki je pri drugem ISP-u 8)
Očitno smo se slabo razumeli nebo dal v najem opične povezavi tebi kot naročniku samo ponudniku(t2) teh storitev pomeni medkrajevne povezave ne pa lokalnih.

Sabur
Znanec
Prispevkov: 96
Pridružen: 28. Sep 2007 ob 11:40
T-2: Že imam
Paket: 10/10

Re: Optika Ankaran ?

Odgovor Napisal/-a Sabur » 9. Maj 2008 ob 09:30

Alora a je sedaj ta optika v Ankaranu, zanima me Srebreničeva 11.

Kje se da preveriti?

Sabur

Uporabniški avatar
sss
Model
Prispevkov: 208
Pridružen: 1. Maj 2007 ob 23:01
T-2: Še nimam
Paket: 20/20 T1
Kraj: Lj-Fužine

Re: Optika Ankaran ?

Odgovor Napisal/-a sss » 13. Maj 2008 ob 05:17

čisto prava optika

Uporabniški avatar
zlatorog
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 11. Feb 2007 ob 22:21
T-2: Že imam
Paket: TV - 4/512 - VoIP 2x
Kraj: Ankaran

Re: Optika Ankaran ?

Odgovor Napisal/-a zlatorog » 18. Jan 2009 ob 15:13

Že par dni podizvajalci od TS kopljejo za optiko po naši ulici (Vinogradniška pot). Zanima me ker nas je kar nekaj naročnikov storitev T-2 na tej lokaciji kako bo ta zadeva urejena, ker je eden od GVO povedal da bodo ko bo optični kabli položeni priklopili vse obstoječe naročnike na optiko. Za T-2 ni vedel kako bo to speljano. Rekel je da sedanji glavni vod z bakrenimi paricami ne bo več dejaven.
bolje biti pijan, nego star....

Uporabniški avatar
zlatorog
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 11. Feb 2007 ob 22:21
T-2: Že imam
Paket: TV - 4/512 - VoIP 2x
Kraj: Ankaran

Re: Optika Ankaran

Odgovor Napisal/-a zlatorog » 20. Jan 2009 ob 20:27

Noben ne ve za odgovor ?
bolje biti pijan, nego star....

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 204
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 13:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: Optika Ankaran

Odgovor Napisal/-a obiskis » 27. Jan 2009 ob 12:34

Si verjetno rekel da si na T2 in dobil tak odgovor. Kot če bi bil Silolovec in vprašal Gratel.

Bakra ne ukinjajo, mogoče res enkrat ampak do takrat bo preteklo veliko vode.

lahko pa pošleš na apek vprašanje, ti bodo preverili pri telekomu, vsaj pri meni
je blo, da so potem s telekoma klicali in dali konkreten odgovor, drugačen kot od GVO

Odgovori