Optika v Kranju

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 204
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 13:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a obiskis » 29. Okt 2014 ob 16:37

Ravno par tednov pred stečajem so hodili okrog od Garnola in rečeno je
bilo da bodo priklopili kolikor je prostih možnosti. Tako smo dobili
omarico, podpisali neko izjavo in sedaj je tišina. Nekaj tednov nazaj
sem se slišal da še delajo, sedaj pa je le še tišina.

Zlatopolje - Koroška cesta

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 204
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 13:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a obiskis » 11. Nov 2014 ob 12:09

Kolikor slišim, se bo vse skupaj premaknilo v prihodnost.

Boli da že desetletja gredo po naši parceli 4 telekomove cevi, od tega preverjeno 3 prazne.
Zraven gre optika za kabel, mi pa dobimo nazaj iz Struževega po coaksu.
S kanalizacijo in priključkom pa še cev v hišo od Garnola, vendar manjka 200m glavnega voda.

:jao:

Kebr
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 6. Jul 2014 ob 10:26
T-2: Še nimam

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a Kebr » 3. Feb 2015 ob 04:36

Slišal sem govorice, da so pri Hoferju, ki ga zdaj gradijo v Čirčah, optiko potegnili tudi pod cesto na drugo stran. Če je to res, se mogoče nekaj počasi premika, drugače ne bi šli čez. Si bom ogledal na lastne oči, ko bom šel mimo.

EDIT: Ni videti kot optična napeljava, false alarm. Nadaljujemo po bakreni nitki z neverjetnimi hitrostmi.

tomx
Faca
Prispevkov: 178
Pridružen: 27. Dec 2006 ob 17:03
T-2: Še nimam

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a tomx » 27. Feb 2015 ob 11:46

Pozdravljeni,

kako pa kaj kaže z optiko na Kokrici, kjer trenutno potekajo komunalna dela. Je kaj v planih?

tomko036
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 27. Mar 2007 ob 18:04
T-2: Že imam
Paket: Bakreni Tera T4
Kraj: Kranj

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a tomko036 » 18. Maj 2015 ob 20:49

Spet je prišla na dan ideja - je bilo že nekaj časa govora o tem, da bi sami prekopali in položili cev za optiko od nekega kanala, kjer je že optika do naše hiše. Ali se je kdo v Kranju že ukvarjal s tem problemom. Kako, s kom moram to komunicirati, koliko papirjev rabim,kdo bo napeljal optični kabel, koliko me bo "koštalo"?

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 749
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 19. Maj 2015 ob 10:33

Mogoče če bi se obrnil na kakega Gratelovca. Bi ti mogoče vedel svetovat.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

nipe
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 2. Sep 2016 ob 10:57
T-2: Že imam

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a nipe » 2. Sep 2016 ob 11:03

Lep pozdrav vsem.

Pred kake pol leta smo v vasi dobili TS optiko. V naši ulici na priklop še čakamo (kabli dejansko še niso potegnjeni). Na strani telekoma je dejansko vse dogovorjeno za napeljavo kablov po zraku med nekaj hišami. Vsi so stranke TS, le mi imamo T-2. Če poizkušamo karkoli urejati s TS je odgovor vedno enak, naj se obrnemo na svojega operaterja, odgovor na T-2-ju pa je, da še nimamo napeljano in priklop ni možen...

Trenutno se zdi edina rešitev, da prestopimo na TS. Ima kdo predlog kako rešiti težavo ali kakšen "boljši" kontakt na T-2.

Hvala za pomoč.

lp

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 749
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 2. Sep 2016 ob 11:07

Na TSju naročiš internet 10/10 za 1mesec nato pa odjaviš in naročiš t-2 storitve na TS optiki :) simple
You Can Call Me Santa Claus
Slika

nipe
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 2. Sep 2016 ob 10:57
T-2: Že imam

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a nipe » 9. Sep 2016 ob 13:25

Niti ni toliko simple ker stane osnovni paket 30€ in priklop ~45€...

Druge opcije ni?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7138
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Sep 2016 ob 13:29

Ne.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 749
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 9. Sep 2016 ob 15:33

nipe napisal/-a:Niti ni toliko simple ker stane osnovni paket 30€ in priklop ~45€...

Druge opcije ni?
Mene bo priklop optike stal 320€ pa kaj čem? 7Mb ADSL2+ al pa optika
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7980
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a kitl » 9. Sep 2016 ob 16:46

Kje si pa to naroćil? :shock:
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3561
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a atepej » 9. Sep 2016 ob 16:51

OŠO?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7138
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Sep 2016 ob 17:10

fuc*ing OŠO !, dobijo denar iz EU sredstev, pol pa more še stranka plačat za priklop, pa da ne govorim da so ponekod še kabli po zraku ....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Bayern1
Guru
Prispevkov: 944
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 9. Sep 2016 ob 18:24

zakaj pa 320€? jaz sem placal 150 na OSO......

Odgovori