Optika v Radovljici

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3463
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a atepej » 29. Nov 2016 ob 15:45

samo z ts + ošo
Slika

Uporabniški avatar
Razor1
Uporabnik
Prispevkov: 42
Pridružen: 1. Jun 2006 ob 17:45
T-2: Že imam
Paket: 10/2 + 2xTV + Phone
Kraj: Radolca

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a Razor1 » 4. Apr 2017 ob 02:16

S Telemachom ne bo nič, ker ne bo nikogar drugega spustil na svojo optiko. Tko da se lahk v rt kušne.
Ja pa zdej "vsemogočni" Telekom se začel šopirit, da nameravajo optiko napelat.Bomo videli. :roll:
Slika<-Čakal 70dni.

Hočemo optiko v Radolci!!!!!!!

Uporabniški avatar
velis
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 7. Jul 2007 ob 08:02
T-2: Že imam
Paket: kvajestvemker
Kraj: Radovljica

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a velis » 4. Apr 2017 ob 07:42

Ja, kje? Telemach jo ravno napeljuje po Cankarjevi in Prešernovi. T1 torej po Staneta Žagarja in Gradnikovi? Ostali se pa pod nosom obrišemo....
Optika v Radovljici sicer ni potrebna, ampak res ne vem, kako bi drugače sploh zmogel downloadati vse microsoftove popravke, ki se nabirajo hitreje, kot jih moja bakrena parica lahko prenaša :twisted:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1666
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 4. Apr 2017 ob 09:30

Saj Telemach ponuja lepe hitrosti na svoji optiki...

Jaz osebno raje vzamem Telekom na lastni optiki kot pa T-2 preko Telekomove optike. Isto velja za T-2 in Telemach... tudi če bi bilo možno dobiti drugega operaterja preko njihove infrastrukture, bi raje vzel pri njih.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3463
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a atepej » 4. Apr 2017 ob 10:39

Zakaj pa, saj je na BRO (T-3 in T4 paketi) enaka hitrost kot na LLU in lastni optiki
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1666
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 4. Apr 2017 ob 13:14

Zato, ker živimo v Sloveniji in brez nagajanja pač ne gre.

1.) Hitreje si priklopljen, če izbereš operaterja, ki je lastnik infrastrukture
2.) Ob morebitnih napakah so le-te hitreje odpravljene, če si pri operaterju, ki je lastnik infrastrukture
3.) Lahko naročiš višje hitrosti, če si pri operaterju, ki je lastnik infrastrukture
4.) Razne tehnične podrobnosti, kot so QOS, routing, multicast, itd

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a Krypto » 4. Apr 2017 ob 17:29

V Radovljici GPON bo.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1131
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a g33k » 4. Apr 2017 ob 17:40

Vse kar se dela na novo je GPON.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Luna
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 25. Dec 2013 ob 23:51
T-2: Že imam

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a Luna » 24. Apr 2017 ob 20:25

Kaj pa na Tavčarjevi, bo? In čigava?

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a Krypto » 26. Apr 2017 ob 19:20

Ce bo bo TS.

Radmannsdorf
Znanec
Prispevkov: 73
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 16:52
T-2: Že imam
Paket: NET+MOBIL 50/10
Kraj: Radovljica

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a Radmannsdorf » 19. Jun 2017 ob 21:56

Roblekovo naselje baje bo v roku par mesecev do pol leta. Me je klicala iz TS, ko sem dal na spletu povpraševanje. Cene/hitrosti imajo pa bedne. Upam da bo šel t-2 10/10 skozi po TS optiki.
Slika

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a Krypto » 20. Jun 2017 ob 17:58

Cemu nebi sel?:), sej ti bomo zlate kable dal:)

Radmannsdorf
Znanec
Prispevkov: 73
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 16:52
T-2: Že imam
Paket: NET+MOBIL 50/10
Kraj: Radovljica

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a Radmannsdorf » 20. Jun 2017 ob 21:36

A ne bo optika? ;)
Po tolko letih čakanja, ni za verjet dokler ne bo modem pr' bajt. :)
Slika

Luna
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 25. Dec 2013 ob 23:51
T-2: Že imam

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a Luna » 21. Jun 2017 ob 16:39

Meni so pa za Tavčarjevo rekli, da ne bo! Pa sej to je sam par metrov od Roblekovega naselja, poleg tega bi blo res potrebno, ker baker dela zelo slabo tukaj! V čem je problem, ne razumem? Če je 20 metrov stran, a se lahko pol vseeno zmeniš, da ti napeljejo?

Radmannsdorf
Znanec
Prispevkov: 73
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 16:52
T-2: Že imam
Paket: NET+MOBIL 50/10
Kraj: Radovljica

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a Radmannsdorf » 21. Jun 2017 ob 21:43

A si klicala kar tako, al dala poizvedbo na spletni strani? Pomoje bo slej ko prej povsod, kjer imamo na hišah stare telefonske priključke. Logično bi blo, čeprav zemljevid
http://www.telekom.si/pomoc-in-podpora/ ... ga-omrezja, res ne kaže komplet. Ampak verjetno samo v prvem šusu, če ne misljo pokrit vseh naročnikov, bo pa res čudno.
Če bodo kej mučkali na dolgo in široko, enostavno vzamem https://www.a1.si/mobilni-internet/domaci-net in pošljem vse kable v tri pm. porkamadona! :)
Slika

Odgovori