Optika v Radovljici

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a Krypto » 23. Feb 2011 ob 18:40

Marca bo, samo še vprašanje katerega leta.
Sarkazem off, verjetno če ti rečem da v naslednjih 5 letih ne bo nič nisem veliko falil.

LordAragorn
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 2. Nov 2007 ob 14:55
T-2: Že imam
Paket: T4 + 4xGSM
Kraj: Radovljica

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a LordAragorn » 21. Sep 2011 ob 15:02

Ma nov župan na skrbi samo gradnjo hiš svojcem in sebi ter mega bazena v Radovljici, ki ga noben ne rab razen par zanesnjakov in on. Ali bo tudi kaj naredil za mesto in prebivalce v smislu razvitosti občine in mesta (optika-in ne samo po blokih), ko se je gradila avtocesta in nova cesta v predtrgu je Gratel položil "neke" cevi tam (napis na trakovih pozor optični kabel -do križišča Šercerjeve) potem je vse potihnilo. Torej je kaj novega v bližnji prihodnosti v našem mestu? Bomo dobili kdaj optiko v naše bajte al bomo še v dobi lesene žlice z mega bazenom? :hmm:

jerikman
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 21. Feb 2011 ob 00:40
T-2: Že imam
Paket: 4/1 in 3 TV vmesniki

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a jerikman » 10. Dec 2011 ob 20:30

Nekaj sem slišal da je možno dobit optiko povsod kjer je telekomov kabel..
A to pomeni da se v Radovljici lahko priklopimo na optiko?
Slika

darkdog
Nadebudnež
Prispevkov: 354
Pridružen: 29. Apr 2006 ob 14:28
T-2: Že imam
Paket: T4 optika + 2x sim
Kraj: okolica Kranja

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a darkdog » 10. Dec 2011 ob 20:52


jerikman
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 21. Feb 2011 ob 00:40
T-2: Že imam
Paket: 4/1 in 3 TV vmesniki

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a jerikman » 10. Dec 2011 ob 21:05

Sem dobil tole obvestilo: Nimamo podatkov o statusu optike na naslovu Gorenjska cesta 30 :(
In sem ravno poklical na T2 in pravijo da za telekomovo omrežje nimajo podatkov, T2 kabla pa ni v naši ulici :( :(
K*rc pa moderno mesto, prej bo v Kamni Gorici, Lipnici in v Kropi optika, kot pa v Radovljici :grr: :grr: :grr:
Še miniaturna Srednja dobrava bo prej dobila optiko kot pa mi :grrpc: :grrpc: :grrpc:
Slika

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a Krypto » 11. Dec 2011 ob 11:19

jerikman napisal/-a:Nekaj sem slišal da je možno dobit optiko povsod kjer je telekomov kabel..
A to pomeni da se v Radovljici lahko priklopimo na optiko?
Narobe si prebral. T-2 optiko je možno dobiti kjer je telekomov OPTIČNI kabel, česar pa v Radovljici ni in verjetno tudi še lep čas nebo.

Uporabniški avatar
velis
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 7. Jul 2007 ob 08:02
T-2: Že imam
Paket: kvajestvemker
Kraj: Radovljica

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a velis » 11. Dec 2011 ob 22:12

Ni narobe prebral.
Samo napačno upanje je dobil, ko je slišal, da sedaj tudi T1 optika dela. Žal se je izkazalo, da pri nas ni ne T2 in ne T1 optike...
Optika v Radovljici sicer ni potrebna, ampak res ne vem, kako bi drugače sploh zmogel downloadati vse microsoftove popravke, ki se nabirajo hitreje, kot jih moja bakrena parica lahko prenaša :twisted:

jerikman
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 21. Feb 2011 ob 00:40
T-2: Že imam
Paket: 4/1 in 3 TV vmesniki

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a jerikman » 11. Dec 2011 ob 23:29

Krypto napisal/-a:
jerikman napisal/-a:Nekaj sem slišal da je možno dobit optiko povsod kjer je telekomov kabel..
A to pomeni da se v Radovljici lahko priklopimo na optiko?
Narobe si prebral. T-2 optiko je možno dobiti kjer je telekomov OPTIČNI kabel, česar pa v Radovljici ni in verjetno tudi še lep čas nebo.
Pravilno sem prebral, ampak sem mislil da je vsem samoumevno da govorim o optičnem kablu. Saj je ja jasno da optika na bakru ne obstaja.
Nisem pa vedel da pri nas tudi T1 optike ni...
Slika

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a Krypto » 12. Dec 2011 ob 19:29

No, nisem mislil nič slabega. Mogoče sem samo neučakan tako kot ti :) Glede na fosile v Radovljici ki so po uradih si verjetno težko kaj obetaš v naslednjih letih.

Radmannsdorf
Znanec
Prispevkov: 73
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 16:52
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL 20/10
Kraj: Radovljica

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a Radmannsdorf » 18. Jun 2012 ob 22:03

ejga kva zj. kej optika madona?! :)
Slika

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a Krypto » 19. Jun 2012 ob 17:00

Čak mau no, zej so tapru kupl hrib uzad za bazenm da bojo toplo vodo odkril za bazen :D K bo pa to bo pa optika tud enkrat :)

Uporabniški avatar
velis
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 7. Jul 2007 ob 08:02
T-2: Že imam
Paket: kvajestvemker
Kraj: Radovljica

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a velis » 9. Maj 2015 ob 09:59

Čist tko BTW: sramota vsem operaterjem, vključno s T-2.

Komplet moje sorodstvo je na optiki, pa so razsjani po vseh mogočih vaseh. Žiri, Bitnje, Kranj, celo Besnica je na optiki, jest pa tle v Radolc še skoz bašem baker :(

Kako je mogoče, da se oporaterjem ne splača spacat te optike v naselju, kjer je 80% prebivalstva v blokih? Celotna dimenzija naselja pa je borih 2km x 1km?????

:grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr:
Optika v Radovljici sicer ni potrebna, ampak res ne vem, kako bi drugače sploh zmogel downloadati vse microsoftove popravke, ki se nabirajo hitreje, kot jih moja bakrena parica lahko prenaša :twisted:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Maj 2015 ob 11:00

vzroki zakaj ne ?

- poizvedba koliko % naročnikov je za
- dovolenja občine
- dovolenja izgradnje
- dovolenja lastnikov zemljišč
- cena izgradnje
itd itd itd.... tega je še več
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
SM9/125
Faca
Prispevkov: 118
Pridružen: 4. Nov 2010 ob 21:14
T-2: Že imam

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a SM9/125 » 9. Maj 2015 ob 19:20

en sam vzrok
NO money NO funny!

Uporabniški avatar
velis
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 7. Jul 2007 ob 08:02
T-2: Že imam
Paket: kvajestvemker
Kraj: Radovljica

Re: Optika v Radovljici

Odgovor Napisal/-a velis » 29. Nov 2016 ob 10:33

Spomladi bo Telemach delal Cankarjevo in Prešernovo. A T-2 ma pogodbo z njimi, al sam s telekomom?
Optika v Radovljici sicer ni potrebna, ampak res ne vem, kako bi drugače sploh zmogel downloadati vse microsoftove popravke, ki se nabirajo hitreje, kot jih moja bakrena parica lahko prenaša :twisted:

Odgovori