Stran 1 od 14

Optika Lj Brod/Vižmarje ?

Objavljeno: 23. Mar 2007 ob 20:17
Napisal/-a Mr.EKO
Ker nikjer ne dobim informaciji (ne na t2, ne na gratelu), me zanima ce se kaj premika v tej smeri? Brod je dobil dva nova ogromna vec-stanovanjska objekta + veliko je enostanovanjiskih hiš, kjer je ze sedaj veliko zanimanja za optiko.

Objavljeno: 23. Mar 2007 ob 21:22
Napisal/-a Flux
Tut jst sm iz Broda. Po neuradnih imformacijah naj bi tukaj gradil optiko
Telekom.

Objavljeno: 24. Mar 2007 ob 00:20
Napisal/-a Mr.EKO
Hmm, to mi ni cist nc usec, saj sem glih prestopil na T2, in bi z vseljem koristil HD televizijo in kaksen 20/20 paket...Trunutno imam 10/10, max se mi linija postav na 41/16, vendar je prevec suma na liniji za HD.

Kaj pa kaksen uraden odgovor iz strani T2, ce res nebojo vlekili oni tuki optike :?:

Objavljeno: 24. Mar 2007 ob 03:08
Napisal/-a antjest
Odgovor, ki sem ga dobil od Gratela v letu 2006 je bil, da bodo pričeli z deli v jeseni 2006.

Letos sem dobil odgovor, da jeseni 2007.

Zgleda, da bo uspeh, če bo še v tem desetletju :evil:

Če bo pa še Nacioperater svoj špaget potegnu, pa še tolk boljše.
Več jih bo, več omakc bomo lahko izbirali :)

Objavljeno: 24. Mar 2007 ob 04:03
Napisal/-a Flux
Jep to bo se veselo.
Je pa res, da je naselje precej penzionistično. V moji ulci sem recmo edini k ma sploh net (katerekol oblike).

Objavljeno: 24. Mar 2007 ob 16:28
Napisal/-a Mr.EKO
antjest, ti si vsaj dobil odgovor na gratelu ... jst k sm klicu, mi ena zdolgočasena tajnica ni vedla nc povedat (sploh ni vdela ce gratel namerava kej delat na brodu) ...

glede penzijonistov je res, sam moji 3 sosedje (na brodski cesti) so vsi zainteresirani za optiko + te penzijonisti bojo kmal 'šli', tko da to ne sme bit izgovor :)

navadni ninja, imas ti ksen info :?:

Objavljeno: 24. Mar 2007 ob 16:49
Napisal/-a T2_Delavec
Nimam podatkov glede tega. Bom pa povedal, če bom karkoli zvedu, kot vedno. :)

Objavljeno: 24. Mar 2007 ob 17:17
Napisal/-a Mr.EKO
grejt :D

Končno en k se bo pozanimu kako in kaj...

Objavljeno: 24. Mar 2007 ob 19:06
Napisal/-a antjest
Jest sem uni teti od Gratela (mislim, da je Milena Urbančič) napisal e-mail in mi je prijazno in hitro odgovorila.
Po telefonu pa še nisem poskušal.

Drugače pa sva v bloku zraven banke vsaj 2 pri T2, v trojki pa še 2 sodelavca. Na uni strani mosta pri Kotu pa še ena.

Tako, da dvomim, da se ne bi splačalo.
Tu je cca 600 novih stanovanj + individualne hiše. Od Šentvida po hribu navdol pa tudi ni daleč.

Glede na pričakovanja po hitrem priklopu na optiko v Šiški, kjer imam mamo , sem se naučil potrpljenja.
Očitno nimajo dovolj ljudi za "veliki pok" in gre zato počasi od stanovanja do stanovanja. Pa tudi dela ni tako malo.

Enkrat bodo že opazili, da tudi Brod obstaja in potegnili špagete sem. Medtem bo pa kar nekaj vode še steklo po Savi :wink:

Edino kar me sedaj na VDSL moti so zame neugodni paketi. Upload bi lahko hitreje rastel. Tako imam 1/1, ker je naslednji 10/2 še enkrat dražji, pa ne rabim takega d/l ampak u/l.

Objavljeno: 24. Mar 2007 ob 19:20
Napisal/-a Mr.EKO
antjest, to mas top lokacijo, saj si takoj zraven centrale! ubistvu ce bi men HDTV laufal na VDSLu, se nebi niti toliko obremenjeval z optiko, ampak ocitno so telekomove napeljave stare (jest dobim linijo po luftu btw), ker moja odaljenost je slabih 400m (vsi so mi zagotavljal HDTV sprejem, preden sem prestopil na T2).

Ma ja, sentvid res ni dalec da bi to optiko potegnil do broda. Mislim pa da bi dobili mnogo narocnikov, saj ima brod kar visok standard (vsaj po bajtah in karih sodeč :D ) ... Trenutno je pomoje 90% folka k ma net na telebruhu (telemach) prkloplen. Treba je izkorenint to nesnago, in cimpreje T2 optiko napelat.

Objavljeno: 25. Mar 2007 ob 03:21
Napisal/-a Flux
Ja predvsem je problem, ker so samo bloki vezani na ta novo centralo, vse hise cez tacensko pa na 2km+ oddaljen sentvid :x

Objavljeno: 25. Mar 2007 ob 15:47
Napisal/-a Mr.EKO
Hmm, to pa nebo drzal...
Jst sm cez tacensko (brodska cesta) in sm vezan na centralo pri posti/blokih.
Moja odaljenost je nekje 400m. Sej VDSL nebi deloval ce bi bli na sentvid vezani (2km+)....

Objavljeno: 25. Mar 2007 ob 21:31
Napisal/-a Flux
Aha potem so pa vas že preklopl...
Jst sm nasprot vrtca na martinovi pa sm vezan na šentvid (vsaj kabli so dobri, tko da adsl2+ sopa 10 mbit)

Objavljeno: 25. Mar 2007 ob 23:52
Napisal/-a Mr.EKO
A to si ti na T2? Ker po tele shemi sodece je skoraj nemogoce da bi bil na sentvid prklopljen in imel 10mbit...

Slika

Objavljeno: 26. Mar 2007 ob 03:07
Napisal/-a Flux
Ne ne Siol Adsl2+