Optika Železniki

Vse o FTTH in Gratelu
eTheBlack
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 10. Okt 2007 ob 19:38
T-2: Še nimam
Paket: Optika Tritel, A1 100/20
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a eTheBlack » 10. Sep 2012 ob 22:45

0
Zadnjič spremenil eTheBlack, dne 25. Mar 2018 ob 16:39, skupaj popravljeno 1 krat.

cool
Uporabnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 10:36
T-2: Že imam
Paket: all in one
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a cool » 11. Sep 2012 ob 18:36

Če ne bo T2 v Železnikih (na optiki Tritel), bomo šli pač na Amis! :jao:

eTheBlack
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 10. Okt 2007 ob 19:38
T-2: Še nimam
Paket: Optika Tritel, A1 100/20
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a eTheBlack » 13. Sep 2012 ob 09:41

Ja, vendar upam da si lahko sam sestaviš paket, ker kakor zgleda na njihovi strani to ni možno. 100/100 ali nič :)

tomko036
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 27. Mar 2007 ob 18:04
T-2: Že imam
Paket: Bakreni Tera T4
Kraj: Kranj

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a tomko036 » 14. Sep 2012 ob 15:04

Hih še na Prtovč jo majo prej ke u Železnkah :hudicek: :owned: :blbl:

eTheBlack
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 10. Okt 2007 ob 19:38
T-2: Še nimam
Paket: Optika Tritel, A1 100/20
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a eTheBlack » 28. Nov 2012 ob 23:06

Optika pride do bloka :)
Gremo na Amis.

T-2 se vidimo čez dve leti če boste končn dojeli da izgubljate stranke :)
Nimam nič rečt za čez T-2, dobri ste bli še tko naprej!

merkur89
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 12. Okt 2012 ob 15:50
T-2: Že imam

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a merkur89 » 4. Dec 2012 ob 16:23

No danes so bili pri nas s Tritela, ker bodo tudi v našem naselju zgradili optično omrežje. in povedali so, da T2 ne kaže interesa, da bi lahko uporabljal njihovo ponudbo tudi na tritelovem optičnem omrežju. Pa naj razume kdor lahko :) Pač bodo izgubili lep del uporabnikov. Pač bomo šli na amis.

cool
Uporabnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 10:36
T-2: Že imam
Paket: all in one
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a cool » 5. Dec 2012 ob 19:30

Bomo pač šli na Amis.Škoda, ker T2 res dobro dela!!

eTheBlack
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 10. Okt 2007 ob 19:38
T-2: Še nimam
Paket: Optika Tritel, A1 100/20
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a eTheBlack » 10. Jan 2013 ob 23:35

Pa smo na amisu :)
Skoraj vse lepo in prav, le to da Tritel ni dobro pojasnil da je njihov Genexis omejen na 100Mbps na port. Tako da če vzameš 100/25, boš še vseeno imel 100Mbps na voljo v obedve smeri. Če dol daješ z 100Mbps, uploadal neboš NIČ. Pač simetrično. Tako, da osebno ne priporočam da presegate skupno 100Mbps.

Pa tudi ni 12.5MB/s ampak 10.5MB/s. "Strokovnjaki" so delili z 10 in ne z 8!
Sicer pa vse lepo deluje, vsaj te tri dni odkar ga imam. Le pač modem ima en mali problem.

Slika

Lp

Uporabniški avatar
aleksuu
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 10. Feb 2011 ob 16:59
T-2: Že imam
Kraj: Koper

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a aleksuu » 11. Jan 2013 ob 01:52

Ne bo držalo (lahko da za Genexis drži :nevem: )
viewtopic.php?f=1&t=6967&p=173430#p173429
Slika

eTheBlack
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 10. Okt 2007 ob 19:38
T-2: Še nimam
Paket: Optika Tritel, A1 100/20
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a eTheBlack » 11. Jan 2013 ob 17:59

Res je, sem testiral in je Full Duplex. Direktna vezava na CPE se auto negotiation se poveže z Full Duplex :S
Amis pravi, da so vse naredili kar so lahko :S

Jim bom poslal email...

eTheBlack
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 10. Okt 2007 ob 19:38
T-2: Še nimam
Paket: Optika Tritel, A1 100/20
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a eTheBlack » 11. Jan 2013 ob 19:32

Pravijo na Amisu da je to normalno, in da če je povhn download, bo upload počasnejši in obratno, kar je absurdno za optiko. Že ko sem imel T-2 10/4, teh težav ni bilo ker prepustnost je bila 15Mbps. Tukaj bi morala biti 200Mbps.
Tudi niso vedeli kaj točno je Full/Hlaf Duplex oz. simetrično/asimetrično... :nevem:

Ima še kdo optiko na splošno in recimo 100/100? Imaš simetrično ali je asimetrično?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7325
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Jan 2013 ob 19:43

mogoce bi vprasal na amis forumu ?

sicer pa konkurecna ima tako da ko zabijes hitrost v eno smer kontra nikamor ne gre.... to je vedno tako veljalo
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

eTheBlack
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 10. Okt 2007 ob 19:38
T-2: Še nimam
Paket: Optika Tritel, A1 100/20
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a eTheBlack » 11. Jan 2013 ob 19:49

Njihov forum je... precej mrtev.

To pišem tukaj, da bodo ostali pozorni na to. A je to problem?


In ni fora v tem da ko zabijes eno, druga ne gre nikamor, ker ce nimam nastimanega limita v uTorrentu, bo le ta imel nekje 6MB/s | 4MB/s, če dam limit na upload ali na download na recimo 2MB/s, bo druga šla na 8MB/s (razen upload, ki je nekje do 6.5MB/s).
Karkoli že, se mi neda ubadati s tem. Zaenkrat naj bo tako, potem pa bomo videli. Pač tisti ki naročate pazite pri tem.

Uporabniški avatar
gigabit
Faca
Prispevkov: 102
Pridružen: 28. Dec 2011 ob 19:06
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a gigabit » 13. Jan 2013 ob 08:01

Če pa bi imel slučajno naročeno še AmisTV, potem pa še tistih 100 Mbit downloada ne bi dosegal, ker bi jim že TV nekaj pokuril.

eTheBlack
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 10. Okt 2007 ob 19:38
T-2: Še nimam
Paket: Optika Tritel, A1 100/20
Kraj: Železniki

Re: Optika Železniki

Odgovor Napisal/-a eTheBlack » 17. Jan 2013 ob 12:26

Niti brez TVja ne dosegam več kot 93Mbps. TV pa tukaj nima veze ker je preko OŠO Tritel. Sem tudi testiral, obadva TVja na SLO HD in še vedno speedtest isto pokaže. Problem je če preko uTorrenta testiram download in upload istočasno. Kar speedtest in arnes tega neznata.

Odgovori