Optika v BS-3

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
b0j3
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 1. Avg 2008 ob 10:26
T-2: Še nimam

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a b0j3 » 1. Nov 2008 ob 12:40

Maroltova 8, Ljubljana. Soglasji je dovolj - kical sem Gratel in so mi obljubili, da preverijo pri predstavniku etažnih lastnikov, potem pa jim je kar naenkrat zmanjkalo časa - hm....

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 1. Nov 2008 ob 12:56

Zatežil sem odgovornim organom za optiko na tvojem naslovu.
Optika 100/10

b0j3
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 1. Avg 2008 ob 10:26
T-2: Še nimam

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a b0j3 » 1. Nov 2008 ob 15:51

Hvala. Upam, da kaj rata.

Žižo
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 31. Jul 2008 ob 15:46
T-2: Še nimam

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a Žižo » 2. Nov 2008 ob 13:06

NN, a bi lahko prosim še za Puhovo 8 oz. 6 (skupni priključek) preveru.

Uporabniški avatar
Ejsi/Disi
Gratelovec
Prispevkov: 764
Pridružen: 15. Dec 2006 ob 18:44
T-2: Še nimam
Kraj: Preddvor

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a Ejsi/Disi » 4. Nov 2008 ob 18:25

Bo kmalu.
˝Let there be light˝,
and there was light!

m8_rutka
Uporabnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 9. Sep 2008 ob 12:42
T-2: Že imam
Paket: IPTV+telefon

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a m8_rutka » 4. Nov 2008 ob 21:35

@Ejsi/Disi:
zelo neprepricljivo si tole zapisal :( Kr spet vzbujat stanovalcem na Maroltovi 8 lazne upe... brez veze, ze velikokrat je blo receno, da bo zdej zdej, potem pa spet vectedenska tisina... bols, da ste, dokler ne bo delujocih fiberckov v fletih, vsi gratelovi in T-2evci lepo tiho!! Al mas mogoce 100 % zanesljive podatke? 99 % ne steje...

@NN:
iz foruma je sklepat, da imas moc, da zadeve pospesis... tut od tebe sem ze veckrat lahko prebral, da bos zadeve pospesil... pa? al nimas te moci? al govoris tja v tri dni? si sam za PR - miris zivce? Nimam pojma kaj je zadaj, vidnih rezultatov ni, ostalo mene kot potencialnega uporabnika niti ne rabi zanimat!

Skratka, T-2ju se vedno dol visi za optiko na M8... je nekak tako, kot z nafto - najprej izcrpat poceni nahajalisca, kasneje pa preit na vedno drazja... :namrec:


Drgac pa jst se vedno cakam na Amis optiko... te si zgleda tut vzamejo cas... :( klinc pa tak kapitalizem...

sonce z vami,
m8_rutka

Žižo
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 31. Jul 2008 ob 15:46
T-2: Še nimam

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a Žižo » 5. Nov 2008 ob 18:48

V ponedeljek sem videl da so pred blokom polagal optični kabel v jaške (po dolgem času se spet premika!). Mogoče pa bo res kmal.

hnet
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 5. Nov 2008 ob 15:29
T-2: Še nimam

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a hnet » 6. Nov 2008 ob 09:04

yang napisal/-a:Zdravo !

Zanima me možnost prikopa T-2 optike na naslovu Trebinjska 4.
Dobil sem namreč več nasprotujočih si informacij. Fabčič obljublja optiko preko AMIS-a že od začetka leta, interno optično napeljavo imamo speljano že od 2007. Vendar smo z oktobrom zopet izpadli iz plana za priklop AMISove optike. Kot pa sem seznanjen, naj bi Gratel (T-2) imel prepoved razkopavanja na parceli s strani Fabčičeve, čeprav na T-2 help liniji pravijo, da imajo v načrtu izkop za kabel. Zanima me koliko podpisov za priklop optike potrebuje T-2 s strani stanovalcev ?

LP !
Tudi mene zanima kdaj bo na Trebinjski 4 možna optika. Zelo malo verjetno je, da bo Gratel v bližnji prihodnosti prekopaval do našega bloka, ker bo težko zagotoviti vsaj 50% soglasij.... Edina kratkoročna varijanta je AMIS optika preko Fabčičeve. Pred kratkim sem jo kontaktiral in pravi, da nam morajo montirat še switche v kleti in da je premalo interesentov za priklop, zato smo izpadli iz prvega kroga. Do konca leta naj bi bil drugi krog priklopa, vendar bodo zopet imeli prednost bloki kjer bo več interesentov. Baje se moramo stanovalci kar sami individualno javit AMISu, kjer te potem zapišejo v čakalno vrsto. Zaenkrat naj bi bilo v prvem nizu Trebinjske samo 5 interesentov.... V bloku bi se mogli bolje organizirat in zbrat 50% soglasij za T2 ali pa se javit AMISu, ker drugače bomo brez optike....

Uporabniški avatar
Ejsi/Disi
Gratelovec
Prispevkov: 764
Pridružen: 15. Dec 2006 ob 18:44
T-2: Še nimam
Kraj: Preddvor

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a Ejsi/Disi » 6. Nov 2008 ob 11:39

m8_rutka napisal/-a:@Ejsi/Disi:
zelo neprepricljivo si tole zapisal :( Kr spet vzbujat stanovalcem na Maroltovi 8 lazne upe... brez veze, ze velikokrat je blo receno, da bo zdej zdej, potem pa spet vectedenska tisina... bols, da ste, dokler ne bo delujocih fiberckov v fletih, vsi gratelovi in T-2evci lepo tiho!! Al mas mogoce 100 % zanesljive podatke? 99 % ne steje...
Sem odgovoril na post višje. Če bi na tvojega, bi dal tvoje vprašanje v navednice. Za M8 pa žal nič ne vem. Se bom pozanimal.
˝Let there be light˝,
and there was light!

m8_rutka
Uporabnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 9. Sep 2008 ob 12:42
T-2: Že imam
Paket: IPTV+telefon

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a m8_rutka » 7. Nov 2008 ob 00:33

ups, moja napaka... se opravicujem :) ... vseeno pa ne umikam bistva, ki sem ga hotel povedat :namrec:


Evo, pr men na M8 so dans preklopil Amis Optiko... speedtest pravi, da gre okol 15Mbit skozi... v flet prpelal 1 fiber (povrtal so tam, kjer sem hotel, namestili plasticne kanale v hodniku do omarice), pustil so ene 10m frej kabla, ce bi slucajno opticni prehod zelel prestaviti kam dlje v fletu... na hodniku v omarci kabel privarijo (mislim, da v kletu tudi), v opticnem prehodu pa je samo preheftan (se temu rece patch?)... opticni prehod ima 4 utpje... net bojda dela samo na enem (prvi), ostali so namenjeni IPTV... na prvi port lahko potem priklopis switch, in potem vsak client (comp) dobi svoj zunanji IP (dinamicno)... za fixni IP se se nisem pobrigal...

v naslednjih dneh pa se kasno fotko tega opticnega prehode vrzem gor - enkrat ko bom probal vseksupaj imlementirat v hisno mrezovje :)

sonce z vami,
m8_rutka
Zadnjič spremenil m8_rutka, dne 7. Nov 2008 ob 09:19, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3172
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a madpanter » 7. Nov 2008 ob 08:57

Pol majo isto ko TS z enim fibrom za up in down :hmm:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a Malkec » 7. Nov 2008 ob 09:33

Pa predvidevam da je tud pppoe ane?

Uporabniški avatar
Ejsi/Disi
Gratelovec
Prispevkov: 764
Pridružen: 15. Dec 2006 ob 18:44
T-2: Še nimam
Kraj: Preddvor

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a Ejsi/Disi » 7. Nov 2008 ob 09:45

Za M8 je baje tako, da koordinator s strani stanovalcev zavira montažo notranje instalacije. Točnih detajlov pa nisem izvedel.
˝Let there be light˝,
and there was light!

b0j3
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 1. Avg 2008 ob 10:26
T-2: Še nimam

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a b0j3 » 7. Nov 2008 ob 12:44

Ejsi/Disi: Nekaj ne razumem. Soglasji je bilo dovolj za to, da ste optiko pripeljali v hišo, sedaj pa naj bi nek koordinator zaviral stvari.

Sicer pa sem se sam ponudil predstavniku Gratela, da kontaktiram predstavnika etažnih lastnikov in poskusim stvari pripeljati naprej.
No, v tem času sem dobil Amisovo optiko in tako T2 dal malo na led. Če bo možnost, bom še enkrat pogledal ponudbe in pretehtal kaj se mi najbolj splača (ne samo finančno).

m8_rutka
Uporabnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 9. Sep 2008 ob 12:42
T-2: Že imam
Paket: IPTV+telefon

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a m8_rutka » 7. Nov 2008 ob 18:29

@malkec: nope, na Amis optiki NI pppoe... ip pa pride prek dhcp... :)

sonce s tabo,
m8_rutka

Odgovori