Stran 1 od 1

Optika v občini Žirovnica

OdgovorObjavljeno: 23. nov 2007 ob 20:26
Napisal/-a KRalj1
http://www.zirovnica.si/povezava.aspx?id=309&pid=172

HeHe člouk skor nemore vrjet, se vdsl-a nimamo bomo kr direkt prešli na optiko.
Bravo Gratel, Bravo župan. :)

Re: Optika v občini Žirovnica

OdgovorObjavljeno: 23. nov 2007 ob 20:32
Napisal/-a T2_Delavec
Ohoho! Že vidim počasi, kako se bo pričelo reševati problem zabasanih velemest, kjer smog kraljuje, parkplace je pa muca papala. Folk se bo enostavno izselil v slikovite manjše kraje, kjer bo prav tako na voljo Gratelova optika FTTH (edina prava optika)! :)

Re: Optika v občini Žirovnica

OdgovorObjavljeno: 24. nov 2007 ob 00:10
Napisal/-a iaasm
...in Radovljica bo ostala samotni otok v morju optike.

Re: Optika v občini Žirovnica

OdgovorObjavljeno: 24. nov 2007 ob 00:39
Napisal/-a bLADEK
Že od konca septembra delajo Gratelovci po "Žirovnici" (trenutno so nahajajo v Smokuču). Dela se bodo končala do decembra2007, potem pa pičijo na Jesenice. Pohvalno. :)

Re: Optika v občini Žirovnica

OdgovorObjavljeno: 1. dec 2007 ob 13:43
Napisal/-a KRalj1
"Optika v vsako hišo

Pred dobrimi desetimi leti je bilo področje naše današnje občine Žirovnica eno izmed prvih v Sloveniji, kjer je domači kabelski operater omogočal dostop do Interneta preko omrežja kabelske televizije. Pionirsko delo domačih strokovnjakov je naše vasi postavilo na svetovni zemljevid, takrat še redkih kabelskih operaterjev s takšno ponudbo. Telekomunikacijske tehnologije so se v tem času razvijale in letos smo se znašli pred novim izzivom.

Na spletišču Občine Žirovnica - http://www.zirovnica.si - je bilo danes objavljeno tudi uradno sporočilo o začetku gradnje novega optičnega kabelskega sistema na področju občine Žirovnica. Optična omrežja so omrežja prihodnosti, saj lahko ponudijo več kot katerakoli druga tehnologija prenosa podatkov. So okolju prijazna, saj se po vlaknih pretaka samo svetloba in okolja ne onesnažujejo z elektromagnetnim sevanjem, pravtako pa so zaradi neprevodnosti neobčutljiva na elektromagnetne motnje in udare strel. Optična vlakna so pri tem omrežju napeljana do vsake hiše, z uporabo storitev, ki so prek tega omrežja na voljo, pa odpadejo potrebe po zračnih bakrenih telekomunikacijskih kablih, ki sedaj kazijo pročelja mnogih hiš in izgled naselij. Na podzemne elektrovode bomo na žalost morali še nekaj časa počakati.

Z dokončno izgradnjo omrežja, ki je predvidena za konec leta 2008, bomo ljudje pod Stolom spet stopili v korak s časom. Pravzaprav, ga bomo spet malce prehiteli. ;)

Peter Lužnik"


Vir: http://www.zirovnica.com

Re: Optika v občini Žirovnica

OdgovorObjavljeno: 2. dec 2007 ob 17:21
Napisal/-a paradoxy88
Navadni Nimda Napisal/-a:Ohoho! Že vidim počasi, kako se bo pričelo reševati problem zabasanih velemest, kjer smog kraljuje, parkplace je pa muca papala. Folk se bo enostavno izselil v slikovite manjše kraje, kjer bo prav tako na voljo Gratelova optika FTTH (edina prava optika)! :)


Ja res glavni razlog za preseljevanje ljudi na obrobje mestja bo sedaj da bodo imeli tudi tam optiko :roll: Zadnja stvar kar sem jaz gledal ko smo kupovali nepremičnino je ali ima optično povezavo.

Re: Optika v občini Žirovnica

OdgovorObjavljeno: 2. dec 2007 ob 17:32
Napisal/-a T2_Delavec
Nisem tko mislil, pač pa, da s tem pada še ena ovira za izselitev iz te močvare. :D

Re: Optika v občini Žirovnica

OdgovorObjavljeno: 6. jan 2019 ob 12:55
Napisal/-a se_zmer_ni_optike
2019. 12 let kasneje. Še zmerej ni optike v Žirovnici.
Sam tok da dam update.

EDIT: Aja, pa še kr je adsl.