Optika v Ljubljani - Črnuče

Vse o FTTH in Gratelu
strom
Legenda
Prispevkov: 1141
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a strom » 2. Nov 2009 ob 22:27

Ja še kok so potem pozni v zg. črnučah :(

Uporabniški avatar
Ejsi/Disi
Gratelovec
Prispevkov: 764
Pridružen: 15. Dec 2006 ob 18:44
T-2: Še nimam
Kraj: Preddvor

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a Ejsi/Disi » 3. Nov 2009 ob 20:58

MA ne, Cobane je imel že dolgo nazaj vse narejeno.
˝Let there be light˝,
and there was light!

strom
Legenda
Prispevkov: 1141
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a strom » 3. Nov 2009 ob 22:21

To vem, da je v spodnjih črnučah že ene 2 leti delujoča optika. In celo čez železnico so optiko prebili, potem so se pa kar nekaj umaknili, čeprav na gratelovi spletni strnani piše da so polagali optiko tudi v zgornjih črnučah, kar pa na žalost mnogih ne drži (veliko prebivalcev je v zg čnučah - potencialni naročniki)


Le kdaj bo optika tudi pri nas,.............. :( :( :( :(

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a Cobane » 3. Nov 2009 ob 22:25

Ejsi/Disi napisal/-a:MA ne, Cobane je imel že dolgo nazaj vse narejeno.
Možno, saj pravim da ne poznam vse zgodbe, ker nisem bil direktno udeležen. Vem pa zagotovo, da v začetku ni noben mignil s prstom kljub teženju... potem pa človek obupa in ne teži več, vmes so lahko priključek pripravili in pozabili obvestiti, da je sedaj priklop na optiko že mogoč (ali se pa našim takrat ni dalo menjati operaterja)... pa sta bili dve leti naokoli, ko smo se dejansko priklopili.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

dulem
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 14. Okt 2007 ob 10:30
T-2: Še nimam

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a dulem » 11. Maj 2010 ob 19:09

V Črnučah prekopavajo Dunajsko cesto. Ali kdo ve kaj se dogaja? Je na vidiku mogoče optika !

strom
Legenda
Prispevkov: 1141
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a strom » 11. Maj 2010 ob 22:21

Ni optika, ampak je energetski kabel, ki ga peljejo v trafo postajo za mercatorjem. Žal :mad:

strom
Legenda
Prispevkov: 1141
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a strom » 14. Mar 2011 ob 23:52

A se mogoče, kdaj naj bi se nadaljevala izgradnja optičnega omrežja v LJ-Črnuče. V spodnjih Črnučah imajo optiko že zelo dolgo (saj je tudi T-2 tam (Brnčičeva)) ampak v zgornjih Črnučah mamo pa samo napeljane cevi in omarice že približno 3 leta.

strom
Legenda
Prispevkov: 1141
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a strom » 19. Maj 2011 ob 18:46

Že dolgo je od tega, pa bi rad vprašal katerega od t-2 kako kaj kaže z izgradnjo optike v zgornjih črnučah? Malo čudno da v zg črnučah nimamo optike ko je pa brnčičeva tako zelo blizu :(

strom
Legenda
Prispevkov: 1141
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a strom » 23. Jun 2011 ob 20:45

Izvedel iz Gratekla da z optiko v zgornjih Črnučah letos ne bo nič. Baje da t-2 nima interesa graditi letos optike v zg. črnučah (čeprav imajo sp. črnuče optiko že zelo dolgo saj je brnčičeva ZELO blizu). Na optiko člakomo že zelo dolgo. V Bloku so cevi in omarice že 4 leta prazne. Tako da če pride konkurenca (npr. SIOL) z optiko v zg črnuče (veliko prebivalcev = zelo veliko blokov) bom z veseljem šel. Tisti ki bo prvi ponudil optiko bo za to območje zmagovalec.

p.s. Mi je pa malo smešno da je tok težko optiko povleč še v zg. Črnuče ko je brničičeva tako zelo blizu še posebaj ko so spodnje črnuče že pokrite z optiko. Vse skupam mi je ne logično in počasi obupavam da bomo tudi mi v zgornjih črnučah uspeli dobiti. Žalostno.


Upam da bo vsaj telekom tukaj povlekel optiko, če t-2 nima interesa. Upam da bo to kdo predal višjim v t-2 (da nas ne pozabijo).

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1288
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a Skorc » 24. Jun 2011 ob 07:58

V preteklosti smo N krat premleli to večno temo, "interes T-2" (ali podjetja XY). Valda, da je v interesu vsakega podjetja, da čim prej povrne stroške investicije, da se znebi nepotrebnih najemov infrastrukture (baker), da ima čim več odjemalcev, da ....
Ne ti, ne jaz, ne poznava dejanskega stanja na terenu, stanja potrebne dokumentacije in dovolenj za pričetek izvajanja del, finančne plati, ... Zato lahko kvečjem špekuliramo in domnevamo. Slednje pa ni ravno racionalno početje.
Tudi jaz si želim, da mi pripeljejo fiber ... ampak, bo treba počakati, da pridemo na vrsto (trenutno so zelo daleč od mojega doma). Glede na aktivnosti zadnjih nekaj tednov pa lahko sklepamo, da T-2 pridobiva na moči, kar me izjemno veseli.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

strom
Legenda
Prispevkov: 1141
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a strom » 24. Jun 2011 ob 08:48

Hotu sem povedati kako blizu mene je že delujoča optika in mi je malo čudno da so se kar ustavili. In to ni nobena špekulacija. Žal. Upam da bo vsaj telekom povleku optiko, če je t-2 noče.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1288
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a Skorc » 24. Jun 2011 ob 09:50

Morda sem nekoliko nerodno oziroma nejasno napisal. Nikakor ne obtožujem, da špekuliraš, nimam razloga, da ti ne verjamem. Kot sem v enem drugem prispevku zapisal, lahko bi te delilo le 1mm pa ne bi spremenilo dejstva. Pač meja je in bo :). Imel sem v mislih naše, odjemalčeve, "zaključke" zakaj to ali ono ni realizirano. S tvojim zapisom se ne strinjam, da T-2 noče. Menim, da želi, vendar (trenutno) ne more. Ker mi ni znana dejanska situacija, lahko kvečjem domnevam o razlogih.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

strom
Legenda
Prispevkov: 1141
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a strom » 24. Jun 2011 ob 10:08

Na Gratelu so mi dejali, da t-2 ni izrazil iteresa da bi se začelo delati. Ko bo t-2 irazil iteres bodo takoj začeli delati. Zato mi je čudno, glede na to da je tukaj veliko prebivalcev in da je optika zelo bilizu pa še brnčičeva je resnično blizu. Pustimo se presenetiti, mogoče pa le dobimo optiko čes ne vem koliko časea, 5 let, 10 let,....

Ali nas pa mogoče preseneti konkuranca? (čeprav tudi pri nih ne veš kaj imajo v planu)

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 747
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 24. Jun 2011 ob 12:12

T-2 noče? Kaj misliš da je kabliranje zastonj? Ni to đabe!
You Can Call Me Santa Claus
Slika

strom
Legenda
Prispevkov: 1141
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

Odgovor Napisal/-a strom » 24. Jun 2011 ob 12:32

Jaz razumem da je polaganje optike zelo drago (da ne bo pomote). Samo malo čudno mi je ko vlečete optiko tam kjer so samo hiše in večinoma starejši prebivalci, načim kle ko je veliko blokov pa ne duha ne sluha o optiki. Pa optika je spelajana že po spodjih črnučah in črnuče pa spet niso tako velike da se nebi tudi zgorjne črnuče priključilo na optični priključek. Ali pač?

Odgovori