Optika v Ljubljani - Črnuče

Vse o FTTH in Gratelu

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a flier » 10. okt 2013 ob 18:20

strom Napisal/-a:Imaš žal napačne informacije.
Težava v zgornjih črnučah je ta, ker niso uspeli prebiti čez Dnajsko cesto. In baje so nekakšne težave z MOL-om, ki ne pusti prekopa skozi dunajsko cesto. (težava ni v nobeni centrali oz. v nezaintersiranosti). Baje se dogovarjajo z MOL-om glede rešitve. Upamjmo na najboljše. LP

Kot sem ze veckrat napisal, T-2 je zamudil ko so pred leti razkopavali Dunajsko (mislim da zaradi polaganja plinovoda).
flier
Model
 
Prispevkov: 286
Pridružen: 15. sep 2006 ob 09:39
T-2: Še nimam

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a Malkec » 17. okt 2013 ob 12:06

bukovinski Napisal/-a:Očitno se sedaj nekaj dogaja na Telekomovi strani. Pred dnevi je bil v bloku njihov prodajalec in nam pojasnil, da so do bloka napeljali optiko (Pot k sejmišču). Sem spraševal tudi o možnosti uporabe T-2 preko njihove optike, vendar se je gospod malo izmikal tem vprašanjem.


Pravkar osveženi podatki iz Telekoma. Dodano je bilo veliko naslovov, med drugim tudi naslovi iz ulic Pot k sejmišču in Stare črnuče. Če kdo potrebuje preverbo katerega naslova naj sporoči, ali vpiše naslov v naročilnico da preveri možnost priklopa.

:rtmT2:
Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:24
Kraj: Maribor
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a bukovinski » 19. okt 2013 ob 13:18

Ja, ravnokar napeljujejo optiko po bloku. Preverba na http://www.t-2.net/internet/ftth sicer še vedno vrača da ni podatkov. Je možno spremeniti paket iz bakra v optiko, če je v igri tudi aneks za vezavo?
Zadnjič spremenil bukovinski, dne 20. okt 2013 ob 19:03, skupaj popravljeno 1 krat.
bukovinski
Novinec
 
Prispevkov: 5
Pridružen: 8. jun 2012 ob 10:17
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a Malkec » 19. okt 2013 ob 13:49

Preveri v naročilnici:

http://enarocilnica.t-2.net/
Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:24
Kraj: Maribor
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a bukovinski » 19. okt 2013 ob 15:45

Ja, v narocilnici dobim opcijo za optiko preko TS. Hvala.
bukovinski
Novinec
 
Prispevkov: 5
Pridružen: 8. jun 2012 ob 10:17
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a strom » 15. nov 2013 ob 12:13

A se kaj ve kako kaj kaže z optiko v zg. Črnučah? Je kaj novega
strom
Legenda
 
Prispevkov: 1114
Pridružen: 3. avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a dulem » 18. feb 2014 ob 20:50

Pozdravljeni.

V Črnučah smo po dolgem času dočakali popolno prenovo pošte. Že pred dvema letoma je bilo rečeno, da optika v zgornjih Črnučah ni možna zaradi zastarele centrale v pošti.
Ali je sedaj kaka možnost, da končno le pridemo do optičnega omrežja.

lp
dulem
Novinec
 
Prispevkov: 15
Pridružen: 14. okt 2007 ob 10:30
T-2: Še nimam

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a strom » 18. feb 2014 ob 21:48

Optika nima veze s pošto. Optično omrežje naj bi začeli graditi v drugi polovici leta 2014. Uradno lani niso začeli zaradi finančne slike. Letos naj bi jo le začeli (bomo videli). Centrala od optike ne bo v pošti ampak v gasilskem domu, tako da obnova pošte ni povezana z gradnjo optičnega omrežja
strom
Legenda
 
Prispevkov: 1114
Pridružen: 3. avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a strom » 27. mar 2014 ob 15:45

Po neuradnih informacijah, naj bi se začelo optično omrežje v zg. Črnučah (Cesta Ceneta Štuparja, Polanškova ulica, itd) graditi v roku 2 mesecev. Tako, da bi bili možni prvi priklopi v roku pol leta. Bomo videli. LP
strom
Legenda
 
Prispevkov: 1114
Pridružen: 3. avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a dulem » 2. apr 2014 ob 14:58

Ali bo (če bo) priklop preko optike Telekoma Slovenije ali bo t-2 vlekel svoje lastno omrežje?
dulem
Novinec
 
Prispevkov: 15
Pridružen: 14. okt 2007 ob 10:30
T-2: Še nimam

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a strom » 2. apr 2014 ob 21:32

Tu je govora o lastni T-2 optiki. Torej bo optično omrežje gradil Gratel za T-2
strom
Legenda
 
Prispevkov: 1114
Pridružen: 3. avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a dulem » 3. apr 2014 ob 20:22

Oh ko bi le te tvoje informacije držale...
dulem
Novinec
 
Prispevkov: 15
Pridružen: 14. okt 2007 ob 10:30
T-2: Še nimam

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a strom » 3. apr 2014 ob 21:59

je približno 95 % sigurnosti. Sem govoril z odgovornim iz Gratela in mi je dejal, tako kot sem ti zgoraj napisal. Upajmo na najboljše. LP
strom
Legenda
 
Prispevkov: 1114
Pridružen: 3. avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a dulem » 5. apr 2014 ob 19:30

Takoj ko zveš kaj več javi.
dulem
Novinec
 
Prispevkov: 15
Pridružen: 14. okt 2007 ob 10:30
T-2: Še nimam

Re: Optika v Ljubljani - Črnuče

OdgovorNapisal/-a strom » 16. apr 2014 ob 12:30

Po zadnjih informacijah, izgleda da ne bo prišlo do hitre gradnje optičnega omrežja. Sam Gratel je vložil prošnjo oz. dovoljenje za izgradnjo optičnega omrežja v ZG. Črnučah, vendar pa MOL (mestna občina Ljubljana) žal še vedno ni dala soglasja, čeprav jih je Gratel prosil za dovoljenje. Ne razumem več MOL-a zakaj ne da soglasje, saj bi se to moralo le spoštovati krajane Črnuč in ne da birokrati delajo vse po svoje. Žal
strom
Legenda
 
Prispevkov: 1114
Pridružen: 3. avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Optika in Gratel

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 2 gostov