Stran 1 od 15

Optika v Medvodah

Objavljeno: 20. Jul 2008 ob 12:11
Napisal/-a flex567
a kdo ve kdaj bo optika v Medvodah

Re: Optika v Medvodah

Objavljeno: 28. Jul 2008 ob 23:07
Napisal/-a Cuf
Se pridružujem vprašanju. Je morda že kakšen okvirni načrt ali termin, kdaj naj bi začeli polagati optiko v Medvodah in kje?

Re: Optika v Medvodah

Objavljeno: 29. Jul 2008 ob 00:00
Napisal/-a weidah
Nekaj se premika proti medvodam. Samo ne bo še kmalu.

Re: Optika v Medvodah

Objavljeno: 3. Avg 2008 ob 22:54
Napisal/-a Cuf
Ja vidim da so vse bližje Medvodam. Pa se mogoče že ve, kje bojo polagal kable v Medvodah? Bojo šli kr ob Gorenjki in potem proti Kranju naprej al bodo kje zavili?

Re: Optika v Medvodah

Objavljeno: 6. Avg 2008 ob 09:57
Napisal/-a schark
Zdej gredo mimo mene (Medno) do medvod pomoje bodo v Medvodah postavl centralo pa razpelal!

Verjetno nekje do Jeprce bodo potegnil! :nevem:

Re: Optika v Medvodah

Objavljeno: 6. Avg 2008 ob 10:59
Napisal/-a Krypto
Proti Kranju je že položeno, so delal kakšen mesec nazaj, verjetno bo pa še kar nekej Sore preteklo preden se bo začel za stranke zanimiv del.

Re: Optika v Medvodah

Objavljeno: 6. Avg 2008 ob 11:50
Napisal/-a Cuf
Uu sej pol pa kr hitr polagajo kable. Ja verjetn bo centrala v Medvodah, smiselno bi blo, glede na to da je edino večje naselje med LJ in Kranjem. No ja, sej s kabli bojo hitr tuki, glede možnosr priklopa bo pa trajal.

Re: Optika v Medvodah

Objavljeno: 6. Avg 2008 ob 12:48
Napisal/-a weidah
Ne rabjo centrale v medvodah, vsaj ne za optiko. Doseg optike je cca 50km z repeaterjem se potem nadaljuje.

Re: Optika v Medvodah

Objavljeno: 6. Avg 2008 ob 16:13
Napisal/-a Skorc
V bistvi niti ni pomembno kje je locirana centrala (LJ ali Kranj, ali kje drugje v "dometu" optike brez dodatne elektronike). Bodoči odjemalci FTTH moramo imeti na umi, da to kar sedaj vidimo (polaganje cevi za fiber) je le del projekta izgradnje priključka. In kakor je Kripto lepo zapisal " ... verjetno bo pa še kar nekej Sore preteklo preden se bo začel za stranke zanimiv del". Slednje si je potrebno globoko v spomin vtisniti ;-)

Re: Optika v Medvodah

Objavljeno: 6. Avg 2008 ob 16:24
Napisal/-a weidah
weidah napisal/-a:Ne rabjo centrale v medvodah, vsaj ne za optiko. Doseg optike je cca 50km z repeaterjem se potem nadaljuje.

Sm bil v zmoti, me je popravil Ejsi/Disi, bojo medvode mele svojo centralo, ni dost prostora na šentviški ^^.

Skorc, sej kok je pa težko kabel čez spustit? Da en zamašek notr, kabl gor prkluč, pol pa sam 10 barov lufta skoz, pa šiba. No razn če je treba še kej druzga razn tega narest :)

Re: Optika v Medvodah

Objavljeno: 6. Avg 2008 ob 16:53
Napisal/-a Skorc
Ja, štekam ... pač kapaciteto je potrebno vpoševati. Ampak to ni bistvo, končne uporabnike niti ne zanima od kje "prileti". Glede teže in zahtevnosti posamezne operacije ... saj ne gre za neko veliko znanost ali nerešljive probleme. Fantje prekleto dobro obvladajo svoj posel - vsak na svojem segmentu. Gre za to, da je potrebno prehoditi dolgo pod od "načrtovanja projekta" do "priključka računalnika na omrežje". Torej, glede na pretekle izkušnje ... če nam bo zasvetilo pred aprilom 2009 smo lahko presrečni :hmm:

Re: Optika v Medvodah

Objavljeno: 7. Avg 2008 ob 10:49
Napisal/-a mamon
A kdo ve kaksne pa so potem realne moznosti da nekoc pripeljejo optiko da malo oddaljenih vasi v Medvodah? Sam sem namrec iz Golega Brda in je skoraj neverjetno kako nemogoce je dobiti kakrsnkoli zanesljiv internet, da niti ne omenjam optike.

Re: Optika v Medvodah

Objavljeno: 7. Avg 2008 ob 11:42
Napisal/-a Krypto
A tam imate mar internet? :) IMO bojo take majhne vasi skoraj sigurno izpadle. Je pa možno da se bo nekje v prihodnosti sofinanciralo(uporabnik) priklop na omrežje, tako kot se to ponekod že počne za komunalne vode, in bodo pokrili vse živo.

Re: Optika v Medvodah

Objavljeno: 7. Avg 2008 ob 14:53
Napisal/-a mamon
hehe ja ce lahko temu kar mam reces internet ;-)

Se mi je zdel da bo kej podobnega ja. Nekak sm mal klicu na vse te tavelke ponudnike pa vse kar sm dobil odgovor je da nej zberem podpise da je folk zainteresiran (vsaj 200 gospodinjstev) pa da bojo potem vidl ce bojo kej nardil al ne.

Sm pa tut jst mnenja da optike po takih manjsih vaseh se ne bo vsaj par let ce ne se vec.

Re: Optika v Medvodah

Objavljeno: 7. Avg 2008 ob 18:12
Napisal/-a Cuf
Jst sem doma iz Preske, tak da močno upam, da bojo čimprej zavil na našo stran in potem nadaljeval naprej do Goričan, Rakovnika, Sore....