Optika v Logatcu

Vse o FTTH in Gratelu
centaur
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 23. Dec 2006 ob 20:07
T-2: Že imam
Paket: 10/2
Kraj: Logatec

Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a centaur » 23. Jan 2009 ob 22:06

Se kaj dogaja? No, vem da se fizično še ne, ampak ali že kaj rišejo kje in do kam bodo kopali?
:rtmT2:

centaur
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 23. Dec 2006 ob 20:07
T-2: Že imam
Paket: 10/2
Kraj: Logatec

Re: Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a centaur » 2. Maj 2009 ob 14:40

Danes sem v našem bloku našel napis, da neka firma ponuja svoje storitve v sklopu priključka optike v blok. Pred blokom je telekom že napeljal optiko v jašek. Čaka samo še na napeljavo v blok.
Kako je ponavadi s tem? Ali mogoče kdo ve kdaj, kako in kakšni bodo stroški na Pavšičevi?

LP

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Maj 2009 ob 14:53

Na pavšičevi ima Telekom (siol) optiko
vpraši na telekom kdaj bo...
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

centaur
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 23. Dec 2006 ob 20:07
T-2: Že imam
Paket: 10/2
Kraj: Logatec

Re: Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a centaur » 2. Maj 2009 ob 14:57

A nisem napisal, da ima telekom pred blokom optiko?
Sprašujem pa tukaj na forumu, mogoče kdo kaj ve, ali pa je že vprašal. To, da lahko vprašam na telekom vem tudi sam.

Hvala za tak odgovor.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Maj 2009 ob 15:00

tukaj ti noben ne bo znal povedat kdaj bo mozen priklop
ker je ogromno blokov po sloveniji ki imajo optiko do bloka, pol pa se ustavi... ne me vprašat zakaj
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

centaur
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 23. Dec 2006 ob 20:07
T-2: Že imam
Paket: 10/2
Kraj: Logatec

Re: Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a centaur » 2. Maj 2009 ob 15:11

Mene bolj zanima kako je ponavadi s tem, ali to optiko potem trži telekom, ali se bo kaj tudi zgodilo preko T2. Naprimer, če dam poizvedbo na T2: Ali imam možnost optike", bi mi sedaj T2 že nekako moral znati povedati. Če pa še sedaj ne, pa vsaj takrat, ko bo optika v bloku. Potem, vsaj tako si predstavljam, bi lahko vse skupaj uredil preko T2, ne pa da bi moral prositi telekom in še npr. ostale izvajalce naj mi doštukajo 10m laksa do mojega stanovanja.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Maj 2009 ob 15:42

če optiko napleje Telekom trži pol Siol
če optiko pelje Gratel trži T2

ne more biti obratno

v Ljubljani je tako, da so bloki ki imajo optiko Telekoma & Gratela....
to je Ljubljana...

po moje pa da izven velikih mest Gratel ne bo kopal najprej tam kjer je že optika od Telekoma
to je po logiki

Prvo mora župan dovoliti določenemu izvajalcu da lahko koplje optiko...
Tako je na Vrhniki, Gratel že ima dovolenje, pa misliš da so kaj naredili v pol leta odkar imajo dovolenje ?
ne niso
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

centaur
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 23. Dec 2006 ob 20:07
T-2: Že imam
Paket: 10/2
Kraj: Logatec

Re: Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a centaur » 2. Maj 2009 ob 18:21

Sux!

;) hvala za pojasnilo.

Tornado
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 3. Avg 2006 ob 11:16
T-2: Že imam
Paket: 10/2
Kraj: Ljubljana

Re: Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a Tornado » 20. Nov 2014 ob 20:41

Živim na Tovarniški v Logatcu, ali se kaj ve, kakšen je plan izgradnje optičnega omrežja (TS ali T2). V bloku imamo že tele-markelj optiko, ki pa mi ne diši. Ali je možen priklop na T-2 storitve prek optičnega omrežja www.tele-markelj.si?

lp

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 20. Nov 2014 ob 21:55

Žal ne, na Tovarniški je samo baker, edino če no Telekom vlekel optiko vendar zaenkrat ni planov, tudi za T2 ne.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
T-2_Delavka
Faca
Prispevkov: 147
Pridružen: 28. Dec 2014 ob 13:15
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA - TS FTTH

Re: Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a T-2_Delavka » 28. Dec 2014 ob 17:09

Vidva Logatčana, ...
na Pavšičevi imamo po večini že vsi Telekomove switche v stanovanju potegnjene iz stopnišča bloka.
Razlika je v tem, da mi pri T-2-ju zamenjamo tisti kabel, ki potuje naprej od te škatlice.

Deluje vse lepo in prav.

Lepo bi bilo, da se večje blokovske enote priklopi na optiko, npr. Sončni Log, Tovarniška, Kalce, Pavšičeva(novi bloki).
Medtem, ko glavno cesto razdiramo dvakrat na leto, bi lahko spotoma še optiko notri vrgli po celi Tržaški, ... odlično!

Lep dan, še naprej!
:rtmT2:
Slika
Za več informacij:
info@t-2.net
Za dodatno naročanje ali spremebe, ki se jih telefonsko izvrši, pripravite svojo davčno številko, hvala.
059 00 00 00 (brezplačna iz omrežja T-2)
080 64 64 (brezplačna številka iz vseh omrežij)

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Dec 2014 ob 18:34

za to se pa kr na župana obrnt, ker ni nič naredil v tej smeri.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

g33k
Legenda
Prispevkov: 1113
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a g33k » 28. Dec 2014 ob 19:04

Pa je RUO ali samo BRO?

lp
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Dec 2014 ob 19:08

v samem logatecu ni BRO
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

g33k
Legenda
Prispevkov: 1113
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Optika v Logatcu

Odgovor Napisal/-a g33k » 28. Dec 2014 ob 19:12

To pomeni da ima T-2 svojo opremo na tej centrali ki je v lasti TS in pokriva bloke na pavšičevi?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Odgovori