"Optična" mrežna kartica

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3977
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

"Optična" mrežna kartica

Odgovor Napisal/-a KoMar » 8. Sep 2009 ob 23:37

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29074

Tole dela s T-2jevim / Gratelovim optičnim kablom?

matjazc
Navdušenec
Prispevkov: 745
Pridružen: 16. Avg 2007 ob 16:49
T-2: Že imam
Paket: FTTH+IPTEL+HDTV
Kraj: Ljubljana

Re: "Optična" mrežna kartica

Odgovor Napisal/-a matjazc » 8. Sep 2009 ob 23:49

Imam občutek, da ne, ker verjetno je potrebno switch Milan nastaviti, da ti deluje net in ostalo ali se pa motim.
Edino, če ni povezava nič zaščitena, potem pa bi ti delalo. :)

Samo potem bi pa lahko naredil tako, kot so včasih delal, da so nekateri stručkoti se kar sami priklapljal na omrežje. Kasneje se je za to izvedelo in so zato z raznimi modemi in naslovi modemov oz. mrežnih kartic to zaščitl (Kanal8 pa kasneje Telemach). :lol:

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4874
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: "Optična" mrežna kartica

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 8. Sep 2009 ob 23:56

Dobra kartica, ampak ne za direkten T-2 optični priklop ;)

Milan je potreba, ki jo T-2 potrebuje v podrobnosti pa ne bomo hodli :P

:rtmT2:

matjazc
Navdušenec
Prispevkov: 745
Pridružen: 16. Avg 2007 ob 16:49
T-2: Že imam
Paket: FTTH+IPTEL+HDTV
Kraj: Ljubljana

Re: "Optična" mrežna kartica

Odgovor Napisal/-a matjazc » 9. Sep 2009 ob 00:01

KoMar,

Zakaj bi pa raje imel direkt na optično mrežno kartico? To bi bila verjetno na serverju ?
Se pravi "predvidevam", da je omrežje zaščiteno, če je potreben Milan, kar pa pomeni, da bi bilo verjetno možno imeti tole kartico, s tem, da bi moral na T-2 sporočiti naslov mrežne kartice, da bi ti omogočil povezavo z omrežjem.
Samo kot očitno tole ne bo mogoče oz. če se boš kako privat zmenil "VIP", da naredijo eno izjemo. ;-)

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3977
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: "Optična" mrežna kartica

Odgovor Napisal/-a KoMar » 9. Sep 2009 ob 01:00

Samo iz radovednosti sprašujem, pri nas sploh še ni optike :P

Shenkey
Uporabnik
Prispevkov: 30
Pridružen: 24. Avg 2008 ob 00:29
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH

Re: "Optična" mrežna kartica

Odgovor Napisal/-a Shenkey » 13. Sep 2009 ob 02:20

sej verjetno da t-2 če naročiš hitrost višjo od 100/100 kak drug modem, močnejši pa verjetno imajo tudi optične izhode. za mrežno pa ne vidim razloga da ne bi delovala, samo bi pač morala biti priklučena na bolši t-2 modem

Frenky
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 12. Nov 2006 ob 22:37
T-2: Že imam
Paket: T-4 GIGA - VDSL
Kraj: Ljubljana

Re: "Optična" mrežna kartica

Odgovor Napisal/-a Frenky » 6. Dec 2009 ob 23:03

Malo pozno...
Lahko bi bila uporabna, zakaj pa ne.
V neki lanski številki Monitorja je bil članek o pretvorniku iz cat5 na optiko. Tu sta se uporabljala
dva pretvornika , na začetku in koncu optičnega kabla. Pri uporabi take kartice ne bi bilo potrebno
uporabiti drugega pretvornika (iz optike na cat5 kabel).
Prvi pretvornik bi bil poleg modema. Tak priklop bi bil smiselen na večji razdalji optičnega kabla.

LP Frenky

Odgovori