Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Vse o FTTH in Gratelu
rajsp
Novinec
Prispevkov: 19
Pridružen: 3. Dec 2009 ob 16:50
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FFTH+2HDTV+VoIP

Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a rajsp » 5. Dec 2009 ob 03:15

Jaz pa bi prasal t-2jevce tukaj na forumu kako bi se dalo urediti optiko torej. Sejm na ulici Kamnogoriška Ljubljana. Leta 2006 ste t-2 tam gradili optiko a me noben ni prišel vprašat glede nje zdaj imajo usi optiko in tudi jaz jo bom mogu zrihtat ker ne prenasam vec siola. Torej problem je tak. Kolikor vem je cakalna doba velika da ti pride gratel skopat pa zrezat tm beton pa potegne do bajte. Mam pa s en enostavnejsi nacin. Pri sosedih 10 m stran od hise imajo speljano optiko kanal in noter optiko + cevi in tega ne koristijo bilo je samo skopano ces ce bojo oni kdaj uporabljali. Sem se pogovarjal s sosedom pa je rekel, da ne bodo sli na t-2. Ali je na kakorsni koli nacin mozno, da se, da zmenit z gratelom, da bi tm dodal noter kabel in ga vlekel pol do moje hiše ki je like odaljen cca 15 m. prilagam sliko.
LINK:http://www.2shared.com/file/9704360/780 ... _his_1.htm

Torej ce res je kaksna moznost bi prosil za pomoc ali karkoli(ali kako se to poracuna etc..)
Hvala

Uporabniški avatar
Ejsi/Disi
Gratelovec
Prispevkov: 764
Pridružen: 15. Dec 2006 ob 18:44
T-2: Še nimam
Kraj: Preddvor

Re: Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a Ejsi/Disi » 5. Dec 2009 ob 09:18

Ni možno!
˝Let there be light˝,
and there was light!

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1644
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a Krypto » 5. Dec 2009 ob 09:20

Mislim da bi ti rabil kar lepo svojo omarico in ekstra kabel iz spojke v jašku. To pa pomeni da je treba skopati od jaška do tebe da se položi rebrasta cev in namontira omarica.

Uporabniški avatar
borut
Guru
Prispevkov: 911
Pridružen: 25. Okt 2006 ob 22:11
T-2: Že imam
Paket: 4Mbit/512Kbit

Re: Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a borut » 5. Dec 2009 ob 11:49

Naroči pri sosedu internet, ter napelji LAN kable v svojo hišo... :hudicek:
Slika

Uporabniški avatar
gjural
Nadebudnež
Prispevkov: 425
Pridružen: 15. Okt 2008 ob 02:46
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Re: Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a gjural » 5. Dec 2009 ob 11:53

za 100/10 za 20 € bi jaz naredil to kar je rekel borut ;)
Slika
Slika
Slika

rajsp
Novinec
Prispevkov: 19
Pridružen: 3. Dec 2009 ob 16:50
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FFTH+2HDTV+VoIP

Re: Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a rajsp » 5. Dec 2009 ob 12:31

Kaj pa ce bi recimo pri gratelu placal, da mi pridejo naredit?
ker 10/1 je totalno sux povezava pa se + 2 serverja bi mel doma.
Ce je kksna taka opcija.

rajsp
Novinec
Prispevkov: 19
Pridružen: 3. Dec 2009 ob 16:50
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FFTH+2HDTV+VoIP

Re: Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a rajsp » 5. Dec 2009 ob 12:34

borut napisal/-a:Naroči pri sosedu internet, ter napelji LAN kable v svojo hišo... :hudicek:
sj bi sam potem od soseda + do moje bajte kje po zraku al bi mogu rezat asfalt po zraku ne gre po zemlji pa tudi ne tako da taka opcija odpade :)

matjazc
Navdušenec
Prispevkov: 745
Pridružen: 16. Avg 2007 ob 16:49
T-2: Že imam
Paket: FTTH+IPTEL+HDTV
Kraj: Ljubljana

Re: Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a matjazc » 5. Dec 2009 ob 13:11

Pošlji zahtevek na T-2 za priklop na optiko in počakaj, da pride Gratel in ti uredi vse potrebno.

http://prijava.t-2.net/prijava/prijava/ ... optika.php

Na zgornji povezavi preveri možnost optike, nato pa klikni še na eNaročilnica, vneseš svoje podatke in izbereš optika 10/10 ali več.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7138
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 5. Dec 2009 ob 14:08

Če je pri Sosedu možen priklop optike takoj in če jo on ne uporablja, te najceneje pride tako, da jo sosed naroči, ti postaviš router pri njemu in pri sebi = bridge. in potem sosed preusmeri položnico da prihaja na tvoj naslov. To te pride najceneje .... seveda bo TV težko lavgal preko wirelessa, je možno samo v praksi se vidi kako.

pozabi na kopanje pa cevi pa to....

razen če naročiš na T-2/ Gratelu da optiko potegnejo do tebe... težka bo.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

rajsp
Novinec
Prispevkov: 19
Pridružen: 3. Dec 2009 ob 16:50
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FFTH+2HDTV+VoIP

Re: Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a rajsp » 5. Dec 2009 ob 14:26

Am kako pa je da bi sam financerav to da mi pridejo kopat. Ne pa recimo, da bi cakal na gratel se ene 2 leti da bi se use skupaj premaknilo. Kje bi to lahko prasav cena itd...(kako, kaj, ....)

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7138
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 5. Dec 2009 ob 18:30

problem je da optiko ne morejo pri sosedu "štukat" od tam do tebe, ampak pripeljejo optiko od neke točke kjer se razdeli - glavni dovod, tako da če bi ti plačeval to bi te prišlo zelo drago... NE SPLAČA SE, pozabi...

razen če boš tu od soseda pripeljal UTP kabel do sebe ... pri sosedu še vedno bo Milan-optični switch...

loti se zgornje možnosti kot sem ti že napisal - wireless

2x linksys router, nastaviš brudge... 2x linksys je to cca 100 eur, pa če vzameš še usmerjene antene malo boljše cca 150-max 200 eur
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a Fry » 5. Dec 2009 ob 20:16

Preprosto ne razumem T-2jevce in Gratelovce za tak kategorični NE!
Iz slike je popolnoma jasno, da je na cesti nek kabelski jašek s kabelsko glavo (če ni v tem, pa je v sosednjem jašku, ki je morda 10-20 metrov stran).
Torej tam je kabelska glava in sklepam da kapacitete optike nimajo nikjer 100% zasedene (paric)
Najbrž ni tehnični problem potegniti tistih 20-30m optičnega kabla in postaviti omarico na fasadi
Torej, kje je problem, da človeka ne želite priklopiti na optiko?
Morda spor med Gratelom in T-2 zaradi dolgov?
Je to razlog, da se ne priklopi novega uporabnika?

rajsp
Novinec
Prispevkov: 19
Pridružen: 3. Dec 2009 ob 16:50
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FFTH+2HDTV+VoIP

Re: Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a rajsp » 5. Dec 2009 ob 20:57

strinjam se z fry-jom drugace pa whireless pa ne mislem niti mrdnt ko bi itak failal tk, da.

rajsp
Novinec
Prispevkov: 19
Pridružen: 3. Dec 2009 ob 16:50
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FFTH+2HDTV+VoIP

Re: Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a rajsp » 5. Dec 2009 ob 21:00

Drugace pa
MrTwelveTrees napisal/-a:problem je da optiko ne morejo pri sosedu "štukat"
jz ne vidm, bi kje "dostukav" a ni kksna cev ali pa kej .... da so pol kabli noter sam tm not bi dla kabel etc se priklop tm u kanalu in to je to in bi zadeva bla se tok bl enostavna... just asking :)

Uporabniški avatar
turist
Model
Prispevkov: 301
Pridružen: 7. Sep 2007 ob 10:58
T-2: Že imam
Paket: T4 optika(100/10) +2x tel +fax
Kraj: Kranj

Re: Kako do optike, ce sosed ni prikljucen na t-2 in ima izkopan

Odgovor Napisal/-a turist » 5. Dec 2009 ob 22:13

A ni možno, da gre po eni cevi več optičnih kablov? :nevem:
Slika
Slika - Mobilno

Odgovori