Kaj bi vse storili za optični priključek?

Vse o FTTH in Gratelu
Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: Kaj bi vse storili za optični priključek?

Odgovor Napisal/-a Fry » 25. Jan 2010 ob 08:02

@Malkec,
Ne vem katera trditev je napačna.
To da so cevi položene leto in več, pa ni napeljana optika popolnoma drži.
Še sam sem na tem forumu v mojem prvem ali drugem postu napisal, da so se že podgane zaredile v praznih ceveh.
To pa me močno spominja na Telekom, ki je v moji bližini imel kabel v zemlji 3 leta nepriklopljen, uporabnike nategoval, da ni prostih paric in uporabljal staro zračno napeljavo, ki je šla več kilometrov naokrog!
....ampak to je državna firma......
To "preskakanje" določenih hiš pa je mnogokrat zaradi čisto birokrataskih razlogov, ki jih ne bi smelo biti.
Npr, jaz sem se moral "boriti" in dokazovati T-2 ju, da imam cev speljano v hišo in je možen priklop, nazaj pa sem dobival birokratski odgovor, da priklop optike ni možen. Zakaj? Zato ker je nekdo preprosto mojo hišno številko pozabil vpisati v bazo. Ali pa drugi primer, ko so me priklapljali na kabelsko. Tam so me preprosto preskočili, češ da sem v drugi ulici. Dejansko pa sem na križišču in je zgolj hišna številka druge ulice. En mesec sem jih prepričeval in moledoval, da so potegnili kabel v že položeno cev. Zakaj? Spet zaradi čisto birokratskih razlogov.

Skratka, "zdrava kmečka pamet" pravi, da dokler nekaj ne začneš tržiti ni prihodka.
In nedokončana nepriklopljena optika ne prinaša nič razen stroškov.
Očitno vaši ekonomisti menijo drugače ...

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Kaj bi vse storili za optični priključek?

Odgovor Napisal/-a Malkec » 25. Jan 2010 ob 08:53

Gre se za trditve, da Gratel "namenoma" spušča ven številke v ulici in jih ne priklopi. Tako kot si omenil, soglasja so velik problem.

Nisem pa nikjer rekel da se ne strinjam z vami glede stoječega kapitala ki ne prinaša dobička. Tukaj vam dam popolnoma prav.

Uporabniški avatar
Bismarck
Faca
Prispevkov: 157
Pridružen: 12. Mar 2008 ob 21:08
T-2: Še nimam

Re: Kaj bi vse storili za optični priključek?

Odgovor Napisal/-a Bismarck » 25. Jan 2010 ob 09:43

Malkec in KJE PROSIM sem napisal da Gratel namenoma izpušča številke?

@ fry

Hey, dude, a ti je potem uspelo prepričat T2 da so ti zafilali cev in priklopli optiko? Če ja, kak, daj pomagaj, da bojo še meni pls. ;-)

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Kaj bi vse storili za optični priključek?

Odgovor Napisal/-a Cobane » 25. Jan 2010 ob 12:44

Ali ne vidiš v njegovem profilu napisano:
Paket: FTTH 10/10
;-)
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: Kaj bi vse storili za optični priključek?

Odgovor Napisal/-a Fry » 25. Jan 2010 ob 22:38

Bismarck napisal/-a:Malkec in KJE PROSIM sem napisal da Gratel namenoma izpušča številke?

@ fry

Hey, dude, a ti je potem uspelo prepričat T2 da so ti zafilali cev in priklopli optiko? Če ja, kak, daj pomagaj, da bojo še meni pls. ;-)
Ja, vendar šele s posredovanjem Navadni Nimda in še nekaj oseb ter navezo na Gratel.
To je zgleda "usoda" na T-2, da se brez posredovanja "uradnih neuradnikov" ne zgodi nič.

Uporabniški avatar
Bismarck
Faca
Prispevkov: 157
Pridružen: 12. Mar 2008 ob 21:08
T-2: Še nimam

Re: Kaj bi vse storili za optični priključek?

Odgovor Napisal/-a Bismarck » 25. Jan 2010 ob 23:09

Se pravi da jaz nimam šans.... Keri bad..... :grrpc:

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Kaj bi vse storili za optični priključek?

Odgovor Napisal/-a Malkec » 25. Jan 2010 ob 23:39

Ne, Bismark. Ti moraš samo počakat, tako kot cela Borštnikova, Kardeljeva, itd...

Uporabniški avatar
Bismarck
Faca
Prispevkov: 157
Pridružen: 12. Mar 2008 ob 21:08
T-2: Še nimam

Re: Kaj bi vse storili za optični priključek?

Odgovor Napisal/-a Bismarck » 25. Jan 2010 ob 23:44

But...but... Bismarck don't wanna wait... :cry:

Can i has T2 optic nao pls :?: :mrgreen:

Uporabniški avatar
manic
Nadebudnež
Prispevkov: 388
Pridružen: 25. Maj 2009 ob 12:17
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA - OPTIKA
Kraj: Maribor

Re: Kaj bi vse storili za optični priključek?

Odgovor Napisal/-a manic » 26. Jan 2010 ob 02:52

Get in the line :) :) :)

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Kaj bi vse storili za optični priključek?

Odgovor Napisal/-a kitl » 26. Jan 2010 ob 14:25

Kaj bi vse storili za optični priključek?

Psotavil bi se na glavo :D
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
Deky_
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 12. Jul 2008 ob 10:27
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20+IPTV T1
Kraj: Postojna

Re: Kaj bi vse storili za optični priključek?

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 26. Jan 2010 ob 16:36

jst vem da ne bi nič storil... zakaj. če je t-2 v iteresu povlečt optiko v naš kraj bo če pa nima pa ne bo...jst ne mislim ničesar prispevat da bi t-2 začel migat...
Neuradni forum http://forum070.net

Odgovori