Problemi z optiko v Kranju

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
Uporabniški avatar
Jest
Uporabnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 19:04
T-2: Še nimam
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Problemi z optiko v Kranju

Odgovor Napisal/-a Jest » 21. Avg 2006 ob 11:56

Odprl bom kar nov post, glede na to, da nisem nasel nobenega podobnega...

Dober teden je, odkar so me koncno priklopili na optiko v Kranju... imam pa s tem povezan en problemcek...

Sicer je hitrost zmerjena s pomcjo strani http://www.speedtest.si taka, kot bi mogla bit... tudi prek ftpja so hitrosti pricakovane, problem pa se pojavi pri brskanju po spletnih straneh...

Veckrat se mi zgodi, da se promet kar ustavi, se pri straneh recimo ne nalozijo cssi in stran izgleda potem vsa pokvarjena (brez oblike,...)... dostikrat tudi strani ne najde, po refreshu pa deluje... tudi hitrost odpiranja spletnih strani ni taka, kot bi jo clovek pricakoval pri 10/10 optiki... Se pa to dogaja na vseh racunalnikih, ki so prikljuceni v tej mrezi.

Kje bi lahko iskal vzroke? Predvidevam, da je nekaj narobe nastavljeno nekje... verjetno na strani T-2... ker ce na isti router (Linksys) prikljucim SiOLov ADSL in prekonfiguram router za dostop preko SiOL ADSLa, vse dela cisto normalno. Strani odpira precej hitreje preko 4/0,5 linka na ADSLu kot pa preko 10/10 optike...

Preden "zatezim" tehnikom na T-2 bomo tukaj poskusali resili problemcek :) ... saj tehniki berejo tudi tale forum :p

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Malkec » 21. Avg 2006 ob 19:37

Pomoje router ni dovolj zmogljiv. :?:

Uporabniški avatar
Jest
Uporabnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 19:04
T-2: Še nimam
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jest » 21. Avg 2006 ob 20:26

Router je Linksys BEFSX41

ghdgfdhsf

Odgovor Napisal/-a ghdgfdhsf » 21. Avg 2006 ob 21:58

Jest naslov dej kje si v Kranju!

Uporabniški avatar
Jest
Uporabnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 19:04
T-2: Še nimam
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jest » 22. Avg 2006 ob 07:35

Makra d.o.o., Cesta Jaka Platise 13, Kranj

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 22. Avg 2006 ob 08:04

Za začetek probaj samo z enim računalnikom, brez routerja. Tako boš videl, kje je pravzaprav potrebno iskati težavo!
Optika 100/10

mr_tweak
Znanec
Prispevkov: 71
Pridružen: 24. Jul 2006 ob 08:41
T-2: Še nimam
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a mr_tweak » 22. Avg 2006 ob 12:51

Razlika T2 napram SiOLu je v tem, da ima T2 "čudno" masko podomrežja, vsi klienti morajo potem imeti 255.255.0.0 ali 255.255.192.0

Uporabniški avatar
Jest
Uporabnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 19:04
T-2: Še nimam
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jest » 22. Avg 2006 ob 18:18

Pa to velja tudi za tiste kliente, ki so za routerjem in imajo svoje IPje(tipa 10.0.0.x)? Ker staticni IP, netmasko, default gateway in DNS-e imam vpisane v router...

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 22. Avg 2006 ob 19:08

Jest, torej a si probal brez routerja se konektat in surfat, da se odkrije, kje tiči vzrok?
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Jest
Uporabnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 19:04
T-2: Še nimam
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jest » 22. Avg 2006 ob 21:32

Ne se... ceprav dvomim, da bo kaj boljse... ker en cajt dela OK, pol pa vmes mal trokira... pa spet dela OK...

Bom enkrat probal... sam bo tezko najti pravi cas... :)

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 22. Avg 2006 ob 21:43

Inženirski postopek je tak, da eliminiraš možne probleme. Na koncu ostaneš s problemom v roki. Torej - konfiguriraš PC, ga daš direkt na modem, pa probaš surfat, delat ovo, ono, itd. Če je isto kot prej, potem iščeš napako v smeri od tebe. Če dela, potem iščeš napako v routerju. Ko boš do tu prišel, ti lahko pomagam naprej! :)
Optika 100/10

Odgovori