Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Vse o FTTH in Gratelu
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 740
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 28. Jul 2016 ob 15:10

Daj mi podatke na ZS pa preverim.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
Symcy
Faca
Prispevkov: 116
Pridružen: 9. Jan 2011 ob 22:30
T-2: Že imam
Paket: OPTIKA 20/20 T4 GIGA
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Symcy » 28. Jul 2016 ob 22:00

Sem poslal sporočilo malo z zamudo.

Če imate morda podatke o hitrosti, ki bo na voljo na tej lokaciji, bi bilo super :)
Upam da bo vsaj 100/20 ... idealno bi seveda bilo 200/20.
Slika

wilecoyot
Novinec
Prispevkov: 23
Pridružen: 2. Dec 2015 ob 16:08
T-2: Že imam
Paket: T3-giga

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a wilecoyot » 5. Sep 2016 ob 13:35

Imam vprašanje za tehnike glede priklopa na optiko na Brezovici....dobil sem ''info letak'' od Telekoma glede možnosti optike čez slaba dva tedna pa je sledil še info letak od T2. Nekako sem bil nekaj na telefonu s T2 centrom in sem debatiral z nekom po telefonu, kjer sem dobil čudno informacijo glede optike in priklopa. Da se namreč v Brezovici pripravlja T2 optika, ker sedanja je možna samo preko BRO. Lahko kdo kaj več pove...razlog je preprost. Trenutno mi T2 laufa optimalno in ne vidim plusa pri prehodu na optiko. Slika gre samo 720p in MPEG4, zamiki in čudno prevrtavanje narej/nazaj, ni multicasta...trenutno to vse dela v 1080p in MPEG2 brez problema, multicast dela...edino DL bi bil boljši, vendar mi ta niti ni važen al je 10-20 ali 100... Me pa pač optika od T2 zanima, saj to vse deluje tam. Zato tudi vprašam, ali je kaj na tem ali ne, oz. sogovornik od T2 je rekel, da naj bi bila T2 optika do decembra letos...koliko je resnice v tem, ker za VDSL je bil dec.letos spremenjen v dec. čez 3 leta. :)

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6966
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 5. Sep 2016 ob 14:07

Ostani na bakru in če bo slučajno res optika T2 boš šel na to opcijo. Se strinjam s tabo, če imaš dobro sinhronizacijo na bakru tudi jaz nebi šel na BRO optiko.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

wilecoyot
Novinec
Prispevkov: 23
Pridružen: 2. Dec 2015 ob 16:08
T-2: Že imam
Paket: T3-giga

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a wilecoyot » 5. Sep 2016 ob 14:35

mislm dobr sinhro...35/20 nekje je...in za to kar rabm dela vse ...mal je blo treba telefonarjenja na T2 ampak se je dal vse postimat...in ne bi podiru zadeve z telekomovo optiko...potem pa cez neki cajta spet na T2 optiko...raj ostanem tkole pa menjam k bo T2.

starfotr
Nadebudnež
Prispevkov: 497
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a starfotr » 5. Sep 2016 ob 19:16

Jaz bi se dogovoril, da obdrzis parico za TV, internet pa dobis preko optike. Win win situacija. Ali se motim?
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6966
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 5. Sep 2016 ob 19:32

Hehe, ne bo šlo... :) razen če bi stranka plačevala dvojno naročnino :D
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3260
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a atepej » 5. Sep 2016 ob 19:59

Naj raje počaka na T-2 optiko.
Slika

ForceAir
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 30. Sep 2016 ob 20:29
T-2: Že imam
Paket: Optični Diamant

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a ForceAir » 30. Sep 2016 ob 20:35

No pa smo dobili optiko tudi pri nas in popolni poraz. Po n-klicih na T-2, tehnik prišel in zamenjal modem, je moj prenos na optiki še vedno kot je bil na parici oz. včasih še manj 20/20. Imamo paket Diamant in tam ponujajo 100/20.

Ima še kdo kakšno idejo, kaj naj naredim, ker dlje kot je operater na T-2 ne pridem.

Za enkrat je vse skupaj ena velika žalost.

Cheers

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2216
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a RobertM » 30. Sep 2016 ob 21:34

Testiraš WiFi ali kabel ?
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

ForceAir
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 30. Sep 2016 ob 20:29
T-2: Že imam
Paket: Optični Diamant

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a ForceAir » 1. Okt 2016 ob 16:41

Vse možne kombinacije, njihov modem, moj ruter, wifi kabel vse. Bil je tudi tehnik pri meni in tudi potrdil, da nekaj ni vredu. Rekel je da naloga ne bo zaprl to je pa tudi vse. Klicarim pa že od avgusta.

bender33
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 21:21
T-2: Še nimam
Paket: TopTrio A

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a bender33 » 2. Okt 2016 ob 13:12

optika je od T-2?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6966
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Okt 2016 ob 14:46

Telekom optika GPON (BRO)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

ForceAir
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 30. Sep 2016 ob 20:29
T-2: Že imam
Paket: Optični Diamant

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a ForceAir » 2. Okt 2016 ob 15:29

Ja, optika je od Telekoma. T-2 centrala je pa nekje na Viču, če sem tehnika, ki je bil pri meni pravilno razumel. Vmes je pa še en kup central na katerih pa T-2 tehniki nimajo dostopa.

Jaz mislim, in to sem jim tudi omenil, da je problem v tem, da sem prej imel paket T4 mega in hitrost 20/2 in da nekje na neki centrali niso preklopili dovoljeno hitrost na 100/20.
Je pa zanimivo, da pa upload je 20Mbit/s, DL pa omejen kot rečeno na 20 Mbit/s.

Dobrodošla vsakršna pomoč nekoga na T-2, ki ima moč in znanje preveriti hitrost od centrale do mojega modema. :car:

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Optika Brezovica / Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a kitl » 2. Okt 2016 ob 15:58

Če mene vprašaš ti bodo to mogli telekomovci port dvignit na 100/20.
Slika


Lp, Kitl

Odgovori