Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
petrusko
Faca
Prispevkov: 131
Pridružen: 27. Avg 2007 ob 19:46
T-2: Že imam
Paket: FTH:100M/10M TV:1x GSM:2x
Kraj: Ljubljana Vič

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a petrusko » 8. Maj 2012 ob 00:06

Danes so me GVO jevci omrežili z optiko.

Ker me ni bilo doma, se boljša polovica ni uspela zmenit da škatlo prestavijo (gledano dolžina kabla) cca.5-7 m dalje.
Okej zdaj je na steni; kar me načeloma ne moti.

Definitivno pa nočem imeti na tej isti steni pritrenega "milana" in vsega kablovja skupaj

Dve vprašanji:
1) Kakšen kabel moram kupiti da gre iz te telekomove škatle potem lepo v modem (Milan)?
Če se ne motim, se da kupiti že kabel s konektorji. Kakšne konektorje mora imet (SC, ST, LC,...?)
Ker bo treba razpeljat ta kabel naprej po cevi, si mislim da bi vzel en cca 7m kabel, odščipnil konektorje na eni strani, ga povlekel do željenega mesta.

Samo potem je treba te konektorje nazaj zašvasat?


Lp
2) Ali ob priklopu t-2 lahko tole uredi?

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 743
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 8. Maj 2012 ob 01:27

Ta kabel ti da t-2, mislim da pa bo potrebno zvrtat malo večjo luknjo,... saj nevem če bodo lahko "zvarili" konektorje.

Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4884
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 8. Maj 2012 ob 09:22

Pozdravljena,
no ni potrebno vrtati velike luknje, saj so konektorji na eni strani kar lepo mali,
načeloma pa lahko vrvico T-2 zvari na določeno dolžino.
Na priklopu pri tašči sem z srednje velikim svedrom naredil luknjo skozi katero UTP kabel s konektorji ne bi prišel, optični pa je brez težav.

lp

petrusko
Faca
Prispevkov: 131
Pridružen: 27. Avg 2007 ob 19:46
T-2: Že imam
Paket: FTH:100M/10M TV:1x GSM:2x
Kraj: Ljubljana Vič

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a petrusko » 8. Maj 2012 ob 13:14

Pozabil pripisat, da bi rad speljal optiko do telefonske vtičnice podometno, v kateri pa je že utp oz. telefonski kabel. Gre za novogradnjo tako da ne bi smelo biti težav s cevmi in raznim zvijanjem....

Ampak kolikor gledam navodila od Milana in kablovje ... bomo uspeli zrihtat, važno je samo to, da ne bo vse skupaj na steni našraufano, kot so naredili pri sosedu...

Uporabniški avatar
toXic
Model
Prispevkov: 256
Pridružen: 11. Okt 2007 ob 20:28
T-2: Še nimam
Paket: 20/20
Kraj: Šentvid pri Stični

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a toXic » 8. Maj 2012 ob 17:39

Evo danes bi v poslovalnici da bi vzel king paket pa ni šlo ker me ne morejo priklopiti v centrali :grr:

Uporabniški avatar
toXic
Model
Prispevkov: 256
Pridružen: 11. Okt 2007 ob 20:28
T-2: Še nimam
Paket: 20/20
Kraj: Šentvid pri Stični

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a toXic » 10. Maj 2012 ob 17:25

Ali se da kako ˝pospešit˝ zadevo, da bi T-2, dal svojo opremo v centralo, da bi se lahko priklopil na T-2?!?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7019
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Maj 2012 ob 20:26

centrala ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
toXic
Model
Prispevkov: 256
Pridružen: 11. Okt 2007 ob 20:28
T-2: Še nimam
Paket: 20/20
Kraj: Šentvid pri Stični

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a toXic » 10. Maj 2012 ob 21:39

Imel bi t-2 optiko, samo naša centrala še ni pripravljena na to ker mora t-2 vgradit še neko opremo noter.

Tako so mi v poslovalnici rekli.

Tole dobim pa na preverbi:
Na vaši lokaciji je optično omrežje nacionalnega operaterja dokončano. Trenutno je v teku nadgradnja centrale. Ko bodo dela zaključena, bomo na vaši lokaciji lahko omogočali storitve T-2.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7019
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Maj 2012 ob 22:25

KATERA CENTRALA?!
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
toXic
Model
Prispevkov: 256
Pridružen: 11. Okt 2007 ob 20:28
T-2: Še nimam
Paket: 20/20
Kraj: Šentvid pri Stični

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a toXic » 10. Maj 2012 ob 23:31

ŠENTVID PRI STIČNI

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7019
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Maj 2012 ob 07:09

je optika od telekoma ali je tista druga občinska oz. financirana iz eu. sredstev ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a Malkec » 11. Maj 2012 ob 07:35

toXic napisal/-a:Imel bi t-2 optiko, samo naša centrala še ni pripravljena na to ker mora t-2 vgradit še neko opremo noter.

Tako so mi v poslovalnici rekli.

Tole dobim pa na preverbi:
Na vaši lokaciji je optično omrežje nacionalnega operaterja dokončano. Trenutno je v teku nadgradnja centrale. Ko bodo dela zaključena, bomo na vaši lokaciji lahko omogočali storitve T-2.
Smo ti že nekaj časa nazaj odgovarjali kako je s tem, pač ni bla tvoja centrala v prvem valu urejena. Je pa vdsl tam, tako da slej ko prej bo tud TS ffth.



MrTwelveTrees: za TS ftth se gre.

Uporabniški avatar
toXic
Model
Prispevkov: 256
Pridružen: 11. Okt 2007 ob 20:28
T-2: Še nimam
Paket: 20/20
Kraj: Šentvid pri Stični

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a toXic » 11. Maj 2012 ob 17:47

Jp to je od TS optika saj sem že priključen nanjo :D

Ok, pač ne bomo v prvem valu.
Kdaj bi lahko pričakovali nadaljevanje ali je to 2meseca ali 2leti :(

Zihr bo potem ko bodo ukinil KING paket :grr:

petrusko
Faca
Prispevkov: 131
Pridružen: 27. Avg 2007 ob 19:46
T-2: Že imam
Paket: FTH:100M/10M TV:1x GSM:2x
Kraj: Ljubljana Vič

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a petrusko » 15. Maj 2012 ob 13:58

petrusko napisal/-a:Pozabil pripisat, da bi rad speljal optiko do telefonske vtičnice podometno, v kateri pa je že utp oz. telefonski kabel. Gre za novogradnjo tako da ne bi smelo biti težav s cevmi in raznim zvijanjem....

Ampak kolikor gledam navodila od Milana in kablovje ... bomo uspeli zrihtat, važno je samo to, da ne bo vse skupaj na steni našraufano, kot so naredili pri sosedu...
Takole, danes smo uredili tako kot se šika.
Vmesno stanje je bilo podobno gradbišču (izpuljene cevi, viseče doze iz sten, ... skratka delovno)
Preizkusili smo vleči optični kabel skupaj s konektorjem, vendar najprej ni šlo zaradi betona v cevi, potem pa se je ustavilo izgleda zaradi preostrega ovinka oz. potek cevi.
Brez konektorja je šlo skozi po ceveh kot namazano.
Potem so T2 monterji uredili še "plajsanje" oz. varjenje optičnega kabla.

Vse pohvale monterju B., varilcu (pozabil ime) ter njihovim šefom, ki so organizirali vse potrebno da je priklop za nami.

Hvala in :car: :rtmT2:

Uporabniški avatar
Zico4
Faca
Prispevkov: 160
Pridružen: 22. Feb 2007 ob 00:45
T-2: Že imam
Paket: T-2 (T-1) optika

Re: Storitve T-2 preko Telekoma Slovenije - Splošno

Odgovor Napisal/-a Zico4 » 15. Maj 2012 ob 23:03

A kdo ve, kdaj bo možen priklop preko TS optike na T-2 v Grosupljem? Zdaj sem na T-2 VDSL!
Preveril sem, na mojem naslovu je priklop na TS optiko možen!

Odgovori