Vaše izkušnje z optiko

Vse o FTTH in Gratelu
arabian
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 5. Jul 2006 ob 19:35
T-2: Že imam
Paket: 10/10 optika
Kraj: Ljubljana, Šiška

Vaše izkušnje z optiko

Odgovor Napisal/-a arabian » 9. Sep 2006 ob 10:57

Pozdravljeni,
Za tiste, ki že imate optiko imam vprašanje in sicer, kako v praksi deluje optika ( tv, telefon, internet). Imate kej težav, slika, kakovost zvoka pri telefonskih pogovorih...
Hvala

stojko123
Faca
Prispevkov: 140
Pridružen: 30. Avg 2006 ob 22:42
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10 + TV + TEL (PSTN)
Kraj: KRANJ T2 OPTIKA

Odgovor Napisal/-a stojko123 » 9. Sep 2006 ob 11:25

imam naročen internet + televizijo na optiki.NORA ZADEVA ,SUPERCA DELA PRIPOROČAM VSEM .TEŽAVE : KAJ SPLOH SO TEŽAVE NA OPTIKI SE SPRAŠUJEM? T-2 RULEZzzzzzzzz

arabian
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 5. Jul 2006 ob 19:35
T-2: Že imam
Paket: 10/10 optika
Kraj: Ljubljana, Šiška

Odgovor Napisal/-a arabian » 14. Sep 2006 ob 16:53

Kaj je zdaj to? Ali vas je tako malo na optiki, ali pa ste na forumu samo tisti, ki imate težave? Kot kaže jih z optiko ni! :lol:

Shadow
Model
Prispevkov: 228
Pridružen: 1. Apr 2006 ob 17:42
T-2: Že imam
Paket: 50/50
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a Shadow » 14. Sep 2006 ob 17:24

Bolj kot, da jih je tako malo na optiki mislim, da je razlog za neodgovarjanje to, da vsi ki imajo optiko ne obiskujejo več z takim zanosom tega foruma. Saj če malo bolje pregledaš poste je velika večina njih namenjena jamranju in stokanju o problemih, ki jih povzroča VDSL ali bolje Telekom in napeljava v kombinaciji z VDSL tehnologijo. Tako, da se srečneži, ki ŽE imajo optiko, bolj ukvarjajo z izkoriščanjem njene prednosti kot pa z pregledovanjem foruma....
Slika

stojko123
Faca
Prispevkov: 140
Pridružen: 30. Avg 2006 ob 22:42
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10 + TV + TEL (PSTN)
Kraj: KRANJ T2 OPTIKA

Odgovor Napisal/-a stojko123 » 14. Sep 2006 ob 20:22

to je res.na optiki je res minimalno oz.skoraj ni problemov

mr_tweak
Znanec
Prispevkov: 71
Pridružen: 24. Jul 2006 ob 08:41
T-2: Še nimam
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a mr_tweak » 14. Sep 2006 ob 20:30

Super deluje;
- Internet; upload je neodvisen od downloada (lahko zabašeš upload-a pa boš še vedno na ful downloadal), ping do Arnes-a, SiOL-a 3 ms
- TV je tudi ok (malce kock vidiš le na vsake 30 min, pa še to za delček sekunde)
- telefona še nisem vzel, ker bi moral plačat za ISDN vmesnik.

Edini problem optike je v tem, da ti lahko zaradi nadometne inštalacije vandali polomijo kable. Ali pa da bog ne daj centrala brez elektrike ostane.

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 14. Sep 2006 ob 20:39

Centrale imajo oklopljen dovod elektrike, plus redundantno avtonomno napajanje (baterije). Če si daš doma še telefon na UPS (20 jurjev za PC in telefon), si varen pred čemerkoli, razen med kratkimi vzdrževalnimi deli. Tudi une kocke bodo zginile sčasoma... :)
Optika 100/10

Uporabniški avatar
manta
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 28. Avg 2006 ob 08:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10 TV
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a manta » 14. Sep 2006 ob 21:21

centrale imajo ups samo za čas dokler ne zalaufajo agregati.

Uporabniški avatar
DrM007
Model
Prispevkov: 309
Pridružen: 7. Avg 2006 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Optika: 20/20, IPTV, VoIP =)
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a DrM007 » 16. Sep 2006 ob 13:44

Bom še jaz povedal, ker že nekaj cajta nič nisem.

Sem zadovoljni uporabnik optike. Sama optika nikoli ni bila vzrok mojih težav. Imel sem le težave z billingom na telefonu, ki pa jih je hitro rešil Nimda. Pogovor po telefonu sicer poteka zelo lepo. To pomeni da je kvaliteta in jakost zvoka odlična (in tudi nastavljiva - jakost seveda). Večino klicev pa opravim v T-2 omrežju, tako da nima ne vem kakih izkušenj z drugimi omrežji.
Internet je super kul. Res je sicer, da ping dosti variira, vendar o tem ne morem z gotovostjo trditi, saj redko preverjam v kontroliranih pogojih (da mam vse povezave izklopljene itd.) Prednost optike je tut v tem, da dobiš interneta točno toliko kot si ga naročil, ni tko kot pri VDSL, ko maš lahko težave zaradi razdalje od centrale, pa dolžine kabla pri modemu itd.
TV tut v redu špila. slika je boljša kot pri prejšnjem kabelskem ponudniku, včasih vsake pol ure recimo se pojavijo kockice za delček sekunde. Tudi TV težave niso povezane z optiko (mislim). Na začetku me je namreč motilo da je čas za preklop med dvema programoma predolg. Pa to da vsakič na začetku ko preklopiš na drug program slika malce zaštekne, ampak tega zdej niti ne opazim več - ne da tega ni ampak sem se navadil in ni več moteče. Poleg tega pa je tut noro to, k maš tv na pc brez težav. Ne rabiš nobene dodatne mrežne ali tv kartice.

Skratka - če si se že odločil za T-2 in če imaš na voljo izbiro med VDSL in optiko, nujno vzemi optiko. Če se še nisi odločil za T-2, te je treba hospitalizirati. :D
SlikaSlika

devil
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 28. Avg 2006 ob 21:07
T-2: Že imam
Paket: 1/1
Kraj: Kranj

težave ob priklopu optike

Odgovor Napisal/-a devil » 18. Sep 2006 ob 18:44

Oj.

Danes so prišli priklopit optiko in ko sem že mislil da bo vse vredu, nisem mogel z nobenim internetnim brskalnikom na nobeno stran. Poleg tega mi pa emule dela normalno. Pingal sem kolegov računalnik, isto dela, ko pa pingam naprimer http://www.google.com pa spet noce!!!

Če je kdo že imel take ali podobne težave naj mi prosim odpiše.

Hvala in lep piozdrav

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 18. Sep 2006 ob 18:56

Jao!
Kako imaš nastavljen Network TCP/IP Properties? :)
Optika 100/10

devil
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 28. Avg 2006 ob 21:07
T-2: Že imam
Paket: 1/1
Kraj: Kranj

OJ

Odgovor Napisal/-a devil » 18. Sep 2006 ob 19:12

Imam nastavljeno tako kot prej - vdsl se pravi po tistem listu ki ga dobis zraven...

ip: 84.255....
maska omrežja: 255.255.192.0
itd...

lp

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3095
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 19. Sep 2006 ob 07:38

pomoje bos dobil nove nastavitve ker mislim da so pri optiki druge nastavitve :wink: klici na t2 :P
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

sebasmrk
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 19. Sep 2006 ob 21:24
T-2: Že imam
Paket: 4Mb/s
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a sebasmrk » 19. Sep 2006 ob 21:40

Nastavitve so enake. Problem je dvojna konfiguracija. Pač pozabiš staro izbrisat... se zgodi tudi T-2 tehnikom :D

Ni pa nujno, da bo takoj delovalo. Kolega je malo preklapljal kabel, ki vodi do mrežne v PC-ju pa mu je na enem od izhodov potem delovalo. Ne me vprašat zakaj.

lp

alan54
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 18. Sep 2006 ob 09:43
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a alan54 » 20. Sep 2006 ob 15:14

Sem opisal izkušnjo, danes grem pa še kupit sobno anteno, kajti TV včeraj ni delal skoraj 1 uro, danes pa je bilo vse out med 11. in 14. uro. In to na optiki... Mislim, da se tudi Siol ni tako za.....al v svojih najboljših monopolističnih časih. :evil:

Odgovori