Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Vse o FTTH in Gratelu
TgT
Nadebudnež
Prispevkov: 360
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Dobrava pri Slov.Konjicah
Kontakt:

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a TgT » 14. Jan 2014 ob 22:45

Kako je pa dela izvajal GVO? Tudi tam problemi?
Hit'n'Run ;-)

betko007
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 9. Maj 2012 ob 18:42
T-2: Že imam
Paket: T4 100/10

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a betko007 » 14. Jan 2014 ob 23:09

Ne bi znal povedat, vendar slabše kot so naredili omrežje v OŠO Komen ne gre. Če vam povem, da na optiki nekajkrat tedensko kličemo v KC, da popravijo zadevo za dan ali dva...problem pa ni samo pri T-2, je tudi pri ostalih operaterjih.
Slika

batou
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 26. Maj 2009 ob 16:35
T-2: Še nimam

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a batou » 15. Jan 2014 ob 05:10

Eh, to pa sploh ni res, meni Amis deluje odlično, ni potrebnih nobenih klicov. Pa prijateljem mislim da tudi T-2 dela v redu (Štanjel).
Zadnjič spremenil KoMar, dne 15. Jan 2014 ob 11:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: Prosim, da ne citiraš zadnjega sporočila v temi.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a RobertM » 15. Jan 2014 ob 19:00

Štanjel že - pa vse okrog :roll:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
mt6
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 9. Apr 2013 ob 18:42
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a mt6 » 15. Jan 2014 ob 21:38

Bližnja okolica Štanjela: ne bo držalo, mi kličemo skorej vsak teden v klicni center, večinoma so problemi s TV-jem... :-( in nismo edini s podobnimi problemi...
Slika

Uporabniški avatar
jst1
Nergač
Prispevkov: 804
Pridružen: 10. Sep 2012 ob 15:44
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a jst1 » 16. Jan 2014 ob 01:43

Za tega, ki je napeljal optiko po Krasu itak pravijo, da je nategnil folk kolikor je mogoče. Baje je tale optika slabša od telefonskega kabla.

batou
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 26. Maj 2009 ob 16:35
T-2: Še nimam

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a batou » 16. Jan 2014 ob 06:53

Jaz nisem iz Štanjela, kot tudi nisem vezan na Štanjel, pa mi tudi dela v redu. (imam sicer samo internet in telefon)

jst1, kaj pa si slišal?
Meni se to zdijo bluznje.
Oprema je enaka kot jo ima telekom (Iskratel centrale). Morda je slabše na GPON omrežju (Južna Primorska?)

Optični kabli pa so taki
http://i.imgur.com/9vnzTyh.jpg
4 vlakna na hišo.

betko007
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 9. Maj 2012 ob 18:42
T-2: Že imam
Paket: T4 100/10

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a betko007 » 16. Jan 2014 ob 10:34

V OŠO Komen je 99% strank pri nimaveze katerem operaterju, ki kličemo redno vsaki teden v KC. Za primer, ta teden so mi menjali vood a čez pol ure TV že ni delala več in internet štekal, kot da je prenos preko gprs omrežja...
Ta izvajalec je katastrofa, sem že razmišljal, če bi se dalo kako iztržiti popravilo del, izkoristiti garancijo na delo, ali pač nekaj da to poparvi, ker to je katastrofa. Tipičen primer, kako se optike ne dela.

EDIT: Sem iz Komna in tukaj je prava groza glede storitev, je pa res da ne pri vseh, mi smo na nesrečo tisti, ki se že skoraj poznamo s tehnikom :/
Slika

Uporabniški avatar
jst1
Nergač
Prispevkov: 804
Pridružen: 10. Sep 2012 ob 15:44
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a jst1 » 16. Jan 2014 ob 12:02

Jst sm slišal za Sežano, da je katastrofa. Je bil kolega na optiki in je non stop dol padal. Potem je šel nazaj na utp in ni imel težav. Baje je kvaliteta kabla bl švh. Sem imel tudi sam težave ker so pri izgradnji optike prebili telefonski kabel in smo ostali brez povezave. Delavci so šli domov. Sem klical na t2 in so mi rekli, da oni tukaj ne morejo pomagat. Sem klical izvajalca in je bil zelo osoren in je reklu, da on ne more pomagat. Naj se obrnem na investitorje. To naj bi bila občina. Pokličem tja in oni pravijo naj se obrnem na izvajalca ali operaterja. Skratka začaran krog. Sami salabajzerji. Mi smo bili pa tri dni brez tv, telefona in neta. Tako, da me ne čudi, da morete tudi vi non stop klicarit.

betko007
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 9. Maj 2012 ob 18:42
T-2: Že imam
Paket: T4 100/10

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a betko007 » 16. Jan 2014 ob 13:37

Imam vse številke od vseh, od izvajalca, tehnika, občine, vse v imeniku in samo grem lepo po vrsti klicarit, da naj se zjasnijo kdo je zdaj tukaj problem da stvar ne dela :D
Mislim, da smo obsojeni na klicarjenje v center dokler ne izumijo nove tehnologije za prenos podatkov :/
Slika

Uporabniški avatar
HunterMan
Model
Prispevkov: 284
Pridružen: 19. Mar 2007 ob 23:13
T-2: Že imam
Paket: T4 VDSL
Kraj: Ljubečna - 1,5km zračne linije

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a HunterMan » 16. Jan 2014 ob 19:51

En naj naredi konferenčni klic z vsemi, pa se naj zmenjo kdo je odgovoren :)
Razočaran nad T-2 od 1.5.2013

betko007
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 9. Maj 2012 ob 18:42
T-2: Že imam
Paket: T4 100/10

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a betko007 » 16. Jan 2014 ob 22:57

To bi bilo zanimivo ja pa še, da se ga snema in da na YT, garant bi biu zanimiu :D
Slika

Uporabniški avatar
SM9/125
Faca
Prispevkov: 118
Pridružen: 4. Nov 2010 ob 21:14
T-2: Že imam

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a SM9/125 » 20. Jan 2014 ob 19:45

:plosk:
Zadnjič spremenil SM9/125, dne 21. Jan 2014 ob 20:06, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
SM9/125
Faca
Prispevkov: 118
Pridružen: 4. Nov 2010 ob 21:14
T-2: Že imam

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a SM9/125 » 20. Jan 2014 ob 19:46

:car:
Zadnjič spremenil SM9/125, dne 21. Jan 2014 ob 20:06, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
SM9/125
Faca
Prispevkov: 118
Pridružen: 4. Nov 2010 ob 21:14
T-2: Že imam

Re: Odprto širokopasovno omrežje(OŠO) na T-2

Odgovor Napisal/-a SM9/125 » 20. Jan 2014 ob 19:55

:nevem:
Zadnjič spremenil SM9/125, dne 21. Jan 2014 ob 20:06, skupaj popravljeno 1 krat.

Odgovori