Optika na Prestranku

Vse o FTTH in Gratelu

Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a urednik » 16. maj 2015 ob 21:16

Pred kakimi petimi leti so sestri polagali optiko na Prestranku (ul. 25. maja, 6258 Prestranek).
Ker je na novo nekaj gradila je zdaj šele mastno plačala, da so ji kabel neki privatniki potegnili 20m iz obcestne škatle v bajto. Zdaj pa se baje ne more priklopit na T2, ampak samo na Proteus ali Amis??? Kako je to možno?
Centrala Štepansko naselje - Lublana
urednik
Znanec
 
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 16. maj 2015 ob 23:30

očitno je optika OŠO (občinska) in se določeni operaterji niso odločili da ponudijo svoje storutve tam, ker je najem optike predrag.

kolikor sem slišal so tam hude vezi med Proteusom in občino (županom) ... tako pač je.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6525
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a urednik » 17. maj 2015 ob 22:13

hVALA, SE PRAVI, DA JE t-2 pač nezaintereseiran tam ponujat storitve. Al lahko kako pritisnemo na t-2?
Centrala Štepansko naselje - Lublana
urednik
Znanec
 
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a rossi » 18. maj 2015 ob 00:42

Raje pritisni obcino zakaj je najem optike tako drag
rossi
Navdušenec
 
Prispevkov: 690
Pridružen: 16. dec 2007 ob 19:27
Kraj: Litija
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO

Re: Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a urednik » 18. maj 2015 ob 07:24

In kje dobim podatek, kako drag je najem optike?
Centrala Štepansko naselje - Lublana
urednik
Znanec
 
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 18. maj 2015 ob 09:02

tega podatka ti ne bodo dali, ker je samo na pogodbah.

pa moje osebno mnenje je da občina ščiti Proteus (sodelovanje) tako da....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6525
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a raceboy » 18. maj 2015 ob 09:21

kaj presteanek je pod oso pivka? ker pod oso pivka imas lahko vse ponudnike. razen nekaj so pokregani s kajtno in paketa vec kot 100mbit ne bos imel:)
raceboy
Faca
 
Prispevkov: 125
Pridružen: 23. okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a urednik » 18. maj 2015 ob 22:01

Prestranek mislim, da je pod Postojno, je pa tudi Pivka blizu, samo to nič ne nuca :(
Hja, potem pač nič ne bo. Nobenga ne morem tu nahecat. T-2 ne kaže niti tolk interesa, da mislim, da ne bi šli tja, pa če spogajam ceno na občini, hehe.
Centrala Štepansko naselje - Lublana
urednik
Znanec
 
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a raceboy » 19. maj 2015 ob 07:04

kokr vem so zamenjali zupana v postojni, kateri je bil v casu gradnje oso. mogoce bi sedanji imel kej vec posluha...glede na to da mora upraviciti svoje volilne obljube :) mislim da moras tle tezit na obcini in ne na t2 oz. ponudnikih.
raceboy
Faca
 
Prispevkov: 125
Pridružen: 23. okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 19. maj 2015 ob 10:28

Za Postojno se je govorilo da bo tudi možno preko T-2, kje pa se je ustavilo pa nimam pojma...

Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 691
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a gigabit » 23. maj 2015 ob 08:56

Pogovori za OŠO Postojno tečejo in zagotovo bo tudi T-2 prisoten. Vprašanje pa kdaj.

OŠO pivka ima trenutno maksmalni profil za najem do uporabnika 100 Mbit, pa nihče ni skregan s Kajtno. Centrala Alcatel-Lucent sicer omogoča tudi do 1 Gbit.
OŠO postojna pa ima fizični optični port 100 Mbit, ker pač uporabljalo dostopovno centralo MSAN od Iskratela.
OŠO komen ima pravtako fizični optični port 100 Mbit, samo da tu uporabljajo dvo vlakenski MSAN, za razliko do OŠO postojna, kjer uporabljajo eno vlakenski. OŠO Postojna uporablja identične MSAN centrale kot jih ima Telekom na lastnem FTTH).
*MSAN = Multi Service Access Node http://iskratel.com/en/products/broadband/si3000-msan

OŠO južna primorska (občine Sežana, Hrpelje-Kozina, Ilirska Bistrica) pa se uporablja tole: http://iskratel.com/en/products/broadband/si3000-pono-xl kjer je T-2 tudi najbolj prisoten, hitrost pa brez problema gre tudi do 1Gb/s.
Na OŠO južna primorska je mogoče imeti tudi analogni PAL in DVB-C signal preko istega optičnega vlakna kot Ethernet/IP promet. CATV preko optike uporabljajo operaterji: Telemach, Teles in Telekom.

Možnost izbire operaterja glede na OŠO v jugozahodni sloveniji
OŠO Postojna: Amis, Telekom, Studio Proteus, (T-2 se še dogovarja - zadnji v vrsti kot vedno, v enakem stilu kot pri programih ProPlus HD)
OŠO Pivka: T-2, Telekom, Amis, Studio Proteus, Telemach
OŠO Komen: Amis, T-2, Telekom
OŠO Južna primorska: Telekom, Amis, T-2, Telemach, Teles in SoftNet


my $0.02
Uporabniški avatar
gigabit
Faca
 
Prispevkov: 102
Pridružen: 28. dec 2011 ob 19:06
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a atepej » 23. maj 2015 ob 14:02

Zakaj pa ne gredo na lumio: http://iskratel.com/en/products/broadband/si3000-lumia kjer gre kamot do 1 gbit/s
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3052
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a RobertM » 23. maj 2015 ob 17:23

https://youtu.be/SCKFJTvPaAc?t=1m7s Tale je gotovo (sigurno) najboljša ampak se ne montira :pivo:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
 
Prispevkov: 2203
Pridružen: 24. dec 2006 ob 13:51
Kraj: Okolica Tolmina
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH

Re: Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a urednik » 24. maj 2015 ob 14:56

Hvala vam vsem. Gigabit, upam, da so pogovori resni.
Ker to je kar nekaj - ostali ponudniki mi niti pod razno niso ok.
Centrala Štepansko naselje - Lublana
urednik
Znanec
 
Prispevkov: 85
Pridružen: 3. nov 2011 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Optika na Prestranku

OdgovorNapisal/-a Krypto » 24. maj 2015 ob 21:26

RobertM Napisal/-a:https://youtu.be/SCKFJTvPaAc?t=1m7s Tale je gotovo (sigurno) najboljša ampak se ne montira :pivo:


Tako pipco imel bi tudi jaz :), tud če ne gre 1Gb:D
Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
 
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Naslednji

Vrni se na Optika in Gratel

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 2 gostov