Menjava vdsl priključka v optični

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
toblak
Novinec
Prispevkov: 22
Pridružen: 28. Nov 2012 ob 20:40
T-2: Že imam

Menjava vdsl priključka v optični

Odgovor Napisal/-a toblak » 27. Maj 2017 ob 18:37

Pozdravljeni, pri menjavi vdsl priključka v optični priklop dobi uporabnik še vedno Iskratel Innbox V60 ali so kakšne spremembe?
Kako je z oddajanjem wi- fi signala, če se omenjen komunikacijski prehod namesti v omarico? Ali ima T2 v ponudbi tudi kakšne omarice ali si jo pred datumom montaže raje namestimo sami?
Hvala za odgovor :D!

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Menjava vdsl priključka v optični

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 18. Jun 2017 ob 23:14

Pozdravljen,

Innbox V60 ostane, saj podpira vse vrste možnih priklopov, ki jih trenutna infrastruktura pri nas ponuja. Wi-fi signal oddaja Innbox v60, če s tem niste zadovoljni, potem si morate nabavit kakšen močnejši router oz. AP.
Sicer ne vem, kakšno vrsto priključka FTTH ali GPON, se bo pri vas izvajalo, vendar, vi kot uporabnik, ne potrebujete ničesar montirati sami.

LP
Slika

silver12
Znanec
Prispevkov: 67
Pridružen: 2. Jun 2015 ob 08:35
T-2: Že imam
Paket: tera

Re: Menjava vdsl priključka v optični

Odgovor Napisal/-a silver12 » 19. Jun 2017 ob 08:59

Torej če imaš prenos 300/50mbit, ostane V60?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3260
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Menjava vdsl priključka v optični

Odgovor Napisal/-a atepej » 19. Jun 2017 ob 10:13

ja saj ima gigabit lan porte
Slika

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Menjava vdsl priključka v optični

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 19. Jun 2017 ob 16:57

Točno tako, V60 ima vse porte gigabitne, tako da ni težav. Če pa je nov priklop v praksi tehnik prinese F60, ki ima prav tako gigabitne porte.
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1095
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Menjava vdsl priključka v optični

Odgovor Napisal/-a g33k » 19. Jun 2017 ob 17:29

Kaj je sploh razlika med F60 in V60?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Menjava vdsl priključka v optični

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 19. Jun 2017 ob 17:33

F60 nima vhoda za xDSL priklop
Slika

xerces8
Nadebudnež
Prispevkov: 493
Pridružen: 3. Sep 2006 ob 14:45
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL
Kraj: Maribor

Re: Menjava vdsl priključka v optični

Odgovor Napisal/-a xerces8 » 24. Jun 2017 ob 21:10

Trenutno ima VDSL2 modem.
Baje bo te dni Telekom optično vlakno povlekel v ulici.

Kake možnosti imam?
Bo T-2 mene obvestil?

Če bo možen priklop, kake spremembe bodo? Lahko obdržim trenuten lasten ruter?
Priklop (protokol) ostane enak? (baje ima Telekom PPPoE, vsaj prej je imel)

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Menjava vdsl priključka v optični

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 1. Avg 2017 ob 18:17

Kolikor vem, tudi telekom nima več pppoe-ja. Sprememb načeloma ni, razen v opremi če ta ne ustreza se zadevo posodobi.
Največkrat je to menjava modema in stbjev. Lasten router lahko v vseh primerih obdržite.
Tako, glede obvestila, načeloma T-2 sam razpošlje anekse ko telekom označi možnost priklopa.
Če se pa to ne zgodi, lahko opozorite na klicni center.
Slika

Sumy
Model
Prispevkov: 230
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Že imam
Kraj: Postojna

Re: Menjava vdsl priključka v optični

Odgovor Napisal/-a Sumy » 3. Avg 2017 ob 05:27

PatrikK napisal/-a:Kolikor vem, tudi telekom nima več pppoe-ja. Sprememb načeloma ni, razen v opremi če ta ne ustreza se zadevo posodobi.
Največkrat je to menjava modema in stbjev. Lasten router lahko v vseh primerih obdržite.
Tako, glede obvestila, načeloma T-2 sam razpošlje anekse ko telekom označi možnost priklopa.
Če se pa to ne zgodi, lahko opozorite na klicni center.
Slabo veš. Telekom ma še vedno pppoe-ja itn.. ;)

Poslano z mojega SM-A520F z uporabo Tapatalk

Odgovori