Projekt RUNE

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
raners
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 3. Mar 2020 ob 12:07
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a raners » 1. Feb 2021 ob 11:25

Kolikor vem, jih je v Jarenini že kar nekaj priklopljenih... Pa vidim, da marsikje v okolici (občina Pesnica) polagajo optiko... Jaz tudi upam, da se bo čimprej priklapljalo.. Pozna kdo mogoče koga, ki je dejansko že priklopljen? Deluje vredu? So kaki problemi?

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5250
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 1. Feb 2021 ob 12:42

T2 ima nekaj priključkov in zaenrkat ni bilo pripomb nad delovanjem.

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 648
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + app

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a blackmack » 3. Feb 2021 ob 17:19

Pri nas so položene samo še cevi. Okvirni priklop na straneh za naročilo priključka piše majn kot 3 mesece.
Slika

Mirc26
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 10. Jan 2020 ob 10:12
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a Mirc26 » 1. Mar 2021 ob 11:53

Tudi pri nas na štajerskem delu so kak teden nazaj polagali cevi po celi vasi, zaenkrat še ni končano in se je malo ustavilo, prijatelj, ki se ukvarja z optiko na štajerskem delu pravi, da je plan do spomladi urediti priklope, kar se sliši super, ampak nimam veliko pričakovanj, se pa zelo veselim, če bo optika :)

Torej nekaj se dejansko premika, ko preverim na uradni Rune strani za stanje priklopa piše sledeče:

Stanje na naslovu: Omrežje v zaključevanju

Gradnja priključkov na vašem območju se bo pričela kmalu. Ko bo aktivna razvodna omarica (PAN), ki omogoča priklop na omrežje se bodo predračuni avtomatsko poslali naročnikom.

Se morem še enkrat naročit ali je bilo dovolj že kakšno leto nazaj, da sem poslal podpise? Mislim, da ni potrebno. Če bo kaj novega vam sporočim. Pisal sem tudi na Telemach in A1, na A1 še nimajo infomacij. Telemach še ni odpisal na mail.

raners
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 3. Mar 2020 ob 12:07
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a raners » 18. Mar 2021 ob 14:10

Danes ponoči na mail dobil položnico... ;-)

Zanima me, če ste položnico plačali v navedenem roku? Sem jih klical danes in mi je rekel, da če ne poravnam v roku, pošljejo še eno položnico...

Nebi rad plačal, dokler ne bodo kopali blizu nas - trenutno so potegnili cevi približno pol kilometra od nas, vendar so pred enim tednom ustavili kopanje...

Torej tisti, ki ste plačali položnico, v kolikšnem času so vam potem dejansko naredili priklop?

Mirc26
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 10. Jan 2020 ob 10:12
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a Mirc26 » 18. Mar 2021 ob 14:16

Tudi mene to zanima, saj sem prejsnji teden poslal vse podpisane pogodbe in soglasja, so prejeli. Zdaj bom najbrž dobil položnico tudi jaz. Se kaj spremeni/pohitri, če plačaš? Ali moraš potem še enkrat plačat recimo A1 ponudniku 150€ za priklop? Namreč skrbi me, da nebi dvakrat plačal :) Ima kdo izkušnje? Do jeseni bi naj bila optika na štajerskem delu pri nas.

raners
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 3. Mar 2020 ob 12:07
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a raners » 25. Mar 2021 ob 14:55

Se je v zadnjih 2 mesecih priklopilo kaj novih uporabnikov RUNE?

Drugače pa me zanima, pri katerem ponudniku imate namen sklenit naročnino? Sam bi najraje obdržal Telekom, ampak zaenkrat niso preveč konkurenčni pri ugodnostih novih naročnikov (in pri cenah paketov).

Zaenkrat so pri T2 nekak najugodnejši in naj bi omogočali tudi prevzem stroškov priključnine na Rune (teh 150 eur), kot si lahko preberete tukaj: https://www.eurocon.si/brezplacniprikljucekrune

Sosed, ki ima več GSM naročnin pri Telemachu, mi je tudi rekel, da so ga že klicali od Telemach in mu tudi nekak ponudili možnost, da če vzame naročnino pri njih,mu pokrijejo teh 150 eur priključnine...

Ima kdo še kak info?

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3131
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a Mark » 25. Mar 2021 ob 19:33

T-2 krije strošek priklopa, hkrati lahko izkoristiš še kakšno akcijo pri naročnini. Za kaj več pa bi bilo potrebno točno preveriti zadevo. Lahko javiš na ZS, da pogledam kaj bi se dalo narediti.

raners
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 3. Mar 2020 ob 12:07
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a raners » 26. Mar 2021 ob 08:21

@Mark, očitno delaš pri T2... Trenutno imam pri telekomu televizijo NEO in nam je res dobra uporabniška izkušnja. NEO box imam skrit za TV, z daljincem od NEO (ki deluje preko BT) z enim gumbom prižgem TV in NEO box. Ima T-2 podobno rešitev in če še ne, je na vidiku v prihodnosti kaka podobna rešitev?

Glede sofinanciranja stroška priklopa Rune pa me zanima, če moram sam poravnat priključek in potem T2 povrne stroške priključnine ali se moram že zdaj odločit za T2 in mi T2 že zdaj plača stroške priklopa Rune?

@Mark, pa če ti bo, mi lahko prosim na ZS pošlješ kakšno vredu ponudbo za priklop na Rune, če seveda delaš to... Tako ali tako sem se naročil na tej povezavi https://www.eurocon.si/brezplacniprikljucekrune, naj mi pošljejo kakšno ponudbo... ;-)

raners
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 3. Mar 2020 ob 12:07
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a raners » 2. Apr 2021 ob 09:39

Zdaj je že malo več znanega glede priključnine Rune...

In sicer, T-2 bo novim naročnikom subvencioniral Rune priključek in tudi pakete po akcijski ceni bodo lahko koristili ti uporabniki.

Tudi Telekom bo možnost subvencije Rune priključka, kot si lahko preberete tukaj: https://www.telekom.si/PodporaObrazci/P ... na-oso.pdf (stran 7)..

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4244
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a atepej » 2. Apr 2021 ob 15:00

Za to so se odločili vsi veliki 4je.
Slika

Jaka34
Znanec
Prispevkov: 55
Pridružen: 26. Okt 2006 ob 08:23
T-2: Že imam
Paket: 50/50 FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a Jaka34 » 7. Apr 2021 ob 19:02

Pozdravljeni,

Tudi v naši okolici se bodo počasi začeli dogajati prvi priklopi na omrežje, ki ga gradi Rune. Zanima me kakšne internetne hitrosti so mogoče na optiki Rune? Hitrosti, ki jih na svojih spletnih straneh oglašujejo ponudniki storitev ne veljajo, saj jih omejuje Rune. Torej... Je kdo priklopljen na Rune omrežje preko T-2 in kakšno hitrostjo interneta ima? Vnaprej hvala za info!

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 992
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 8. Apr 2021 ob 15:36

Mislim da so vključeni testni userji. Hitrost imajo skonfano 1G-1G. Ko bo v produkciji, pa bodo take hitrosti kot so v paketih razen če boš pač naročil višje hitrosti.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Jaka34
Znanec
Prispevkov: 55
Pridružen: 26. Okt 2006 ob 08:23
T-2: Že imam
Paket: 50/50 FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a Jaka34 » 20. Apr 2021 ob 10:05

Takole je... RUNE ne omejuje hitrosti na svoji optiki, jih pa lahko omejujejo operaterji. No, T-2 hitrosti ne omejuje oz. ponuja identično kot jo ponuja na svoji optiki.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5250
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 20. Apr 2021 ob 10:23

Koliko sem se menil z izvajalci rune, je link do naročnika 1G/1G, potem pa je naročnina tista na podlagi katere se bo omejevalo.

Odgovori