Projekt RUNE

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
raners
Novinec
Prispevkov: 21
Pridružen: 3. Mar 2020 ob 12:07
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a raners » 25. Mar 2021 ob 14:55

Se je v zadnjih 2 mesecih priklopilo kaj novih uporabnikov RUNE?

Drugače pa me zanima, pri katerem ponudniku imate namen sklenit naročnino? Sam bi najraje obdržal Telekom, ampak zaenkrat niso preveč konkurenčni pri ugodnostih novih naročnikov (in pri cenah paketov).

Zaenkrat so pri T2 nekak najugodnejši in naj bi omogočali tudi prevzem stroškov priključnine na Rune (teh 150 eur), kot si lahko preberete tukaj: https://www.eurocon.si/brezplacniprikljucekrune

Sosed, ki ima več GSM naročnin pri Telemachu, mi je tudi rekel, da so ga že klicali od Telemach in mu tudi nekak ponudili možnost, da če vzame naročnino pri njih,mu pokrijejo teh 150 eur priključnine...

Ima kdo še kak info?

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3140
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a Mark » 25. Mar 2021 ob 19:33

T-2 krije strošek priklopa, hkrati lahko izkoristiš še kakšno akcijo pri naročnini. Za kaj več pa bi bilo potrebno točno preveriti zadevo. Lahko javiš na ZS, da pogledam kaj bi se dalo narediti.

raners
Novinec
Prispevkov: 21
Pridružen: 3. Mar 2020 ob 12:07
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a raners » 26. Mar 2021 ob 08:21

@Mark, očitno delaš pri T2... Trenutno imam pri telekomu televizijo NEO in nam je res dobra uporabniška izkušnja. NEO box imam skrit za TV, z daljincem od NEO (ki deluje preko BT) z enim gumbom prižgem TV in NEO box. Ima T-2 podobno rešitev in če še ne, je na vidiku v prihodnosti kaka podobna rešitev?

Glede sofinanciranja stroška priklopa Rune pa me zanima, če moram sam poravnat priključek in potem T2 povrne stroške priključnine ali se moram že zdaj odločit za T2 in mi T2 že zdaj plača stroške priklopa Rune?

@Mark, pa če ti bo, mi lahko prosim na ZS pošlješ kakšno vredu ponudbo za priklop na Rune, če seveda delaš to... Tako ali tako sem se naročil na tej povezavi https://www.eurocon.si/brezplacniprikljucekrune, naj mi pošljejo kakšno ponudbo... ;-)

raners
Novinec
Prispevkov: 21
Pridružen: 3. Mar 2020 ob 12:07
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a raners » 2. Apr 2021 ob 09:39

Zdaj je že malo več znanega glede priključnine Rune...

In sicer, T-2 bo novim naročnikom subvencioniral Rune priključek in tudi pakete po akcijski ceni bodo lahko koristili ti uporabniki.

Tudi Telekom bo možnost subvencije Rune priključka, kot si lahko preberete tukaj: https://www.telekom.si/PodporaObrazci/P ... na-oso.pdf (stran 7)..

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4450
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a atepej » 2. Apr 2021 ob 15:00

Za to so se odločili vsi veliki 4je.
Slika

Jaka34
Znanec
Prispevkov: 56
Pridružen: 26. Okt 2006 ob 08:23
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant - FTTH
Kraj: Otočec

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a Jaka34 » 7. Apr 2021 ob 19:02

Pozdravljeni,

Tudi v naši okolici se bodo počasi začeli dogajati prvi priklopi na omrežje, ki ga gradi Rune. Zanima me kakšne internetne hitrosti so mogoče na optiki Rune? Hitrosti, ki jih na svojih spletnih straneh oglašujejo ponudniki storitev ne veljajo, saj jih omejuje Rune. Torej... Je kdo priklopljen na Rune omrežje preko T-2 in kakšno hitrostjo interneta ima? Vnaprej hvala za info!

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 1015
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/100
Kraj: Republika prlekija

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 8. Apr 2021 ob 15:36

Mislim da so vključeni testni userji. Hitrost imajo skonfano 1G-1G. Ko bo v produkciji, pa bodo take hitrosti kot so v paketih razen če boš pač naročil višje hitrosti.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Jaka34
Znanec
Prispevkov: 56
Pridružen: 26. Okt 2006 ob 08:23
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant - FTTH
Kraj: Otočec

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a Jaka34 » 20. Apr 2021 ob 10:05

Takole je... RUNE ne omejuje hitrosti na svoji optiki, jih pa lahko omejujejo operaterji. No, T-2 hitrosti ne omejuje oz. ponuja identično kot jo ponuja na svoji optiki.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5344
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 20. Apr 2021 ob 10:23

Koliko sem se menil z izvajalci rune, je link do naročnika 1G/1G, potem pa je naročnina tista na podlagi katere se bo omejevalo.

raners
Novinec
Prispevkov: 21
Pridružen: 3. Mar 2020 ob 12:07
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a raners » 21. Apr 2021 ob 09:30

@Mirc26, glede telekoma in subvencioniranega priključka malo dvomim, da nebi plačali priklopov, če imajo to napisano v splošnih pogojih, ki veljajo od 1.4.2021: https://www.telekom.si/PodporaObrazci/P ... na-oso.pdf

weby
Navdušenec
Prispevkov: 577
Pridružen: 15. Okt 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: OD HBO

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a weby » 21. Apr 2021 ob 11:05

Mirc26 napisal/-a:
21. Apr 2021 ob 02:00
...z upanjem, da bo A1 ali kak drug ponudnik plačal priklop, če se vežem za 2 leti...
Za A1 ti lahko povem, da ti kvečjemu omogočijo obročno odplačilo za teh 150€ - ob 2-letni vezavi.

SubOrbit
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 13. Nov 2007 ob 18:47
T-2: Že imam
Paket: 750/150

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a SubOrbit » 7. Maj 2021 ob 11:34

Kakšen pa je tip priključka na Rune? Zanima me zato, da pravilno pripravimo interno instalacijo. TV verjetno ni multicast?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4450
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a atepej » 7. Maj 2021 ob 20:47

Je BRO 10gPON/ simetrično in je multicast na IPTV
Slika

SubOrbit
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 13. Nov 2007 ob 18:47
T-2: Že imam
Paket: 750/150

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a SubOrbit » 8. Maj 2021 ob 09:41

Hvala! Zanima me še, kako se v praksi za uporabnika tak priključek razlikuje od T2 FTTH?
Ali lahko še vedno od T2 switcha potegnem 1 UTP na drugi konec hiše in na tistem mestu nato na svoj switch (z IGMP snoopingom) priključim TV STB, VoIP vmesnik in svoj router?
Ali so možne enake hitrosti, kot T2 FTTH (oranžni diamant 750/150)?
Ali je kakšna omejitev v max številu naročenih TV STBjev?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4450
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a atepej » 8. Maj 2021 ob 10:59

Ali lahko še vedno od T2 switcha potegnem 1 UTP na drugi konec hiše in na tistem mestu nato na svoj switch (z IGMP snoopingom) priključim TV STB, VoIP vmesnik in svoj router?

Rune ti bo dal Innbox X22 na katerega bo priključen T-2 innbox CPE. Kako je z lastnim switchem ne vem, mislim pa da bo IPTV delovala preko VLAN. VoIP vmesnikov (razen za ISDN) se pa ne daje več v uporabo.

Ali so možne enake hitrosti, kot T2 FTTH (oranžni diamant 750/150)?

Da hitrost po mojih info naj bi bila 750/150

Ali je kakšna omejitev v max številu naročenih TV STBjev?

Po mojem je ni, razen na app je omejitev na 5 licenc za TV. Tako da je po mojem bolje da STB priključiš na ne pametno tv, na Smart TVje pa naložiš app. Če ne kaj drugega se že cenovno bolj izide. 3 licence za app = 1 STB.
Slika

Odgovori