Stran 10 od 10

Re: Projekt RUNE

Objavljeno: 21. Apr 2021 ob 02:00
Napisal/-a Mirc26
Prejšnji teden sem tudi jaz dobil položnico za Rune , 150€, sodelavec pravi, da je že plačal, jaz pa še bom počakal, tudi, če rok poteče, saj mislim, da bom kasneje, ko bodo vse priklopili lahko še vedno se priključil, z upanjem, da bo A1 ali kak drug ponudnik plačal priklop, če se vežem za 2 leti, sicer pa mi tudi ni problem plačat, le upamo, da bo dejansko do jeseni kaj saj trenutno vse miruje. Najbrž nebo nič kaj pre priklop, če vsi zdaj plačamo Rune. 3 mesece prej dobiš položnico, torej konec julija bi že lahko bili zelo blizu :) Brez optike pa tudi upam, da nebomo ostali, če zdaj ne plačamo. Za telekom bi naj bilo prenalo interesentov za priklop zato nebodo plačali priklopov, za občino pa je to prevelik zalogaj pravijo na A1.

Re: Projekt RUNE

Objavljeno: 21. Apr 2021 ob 09:30
Napisal/-a raners
@Mirc26, glede telekoma in subvencioniranega priključka malo dvomim, da nebi plačali priklopov, če imajo to napisano v splošnih pogojih, ki veljajo od 1.4.2021: https://www.telekom.si/PodporaObrazci/P ... na-oso.pdf

Re: Projekt RUNE

Objavljeno: 21. Apr 2021 ob 11:05
Napisal/-a weby
Mirc26 napisal/-a:
21. Apr 2021 ob 02:00
...z upanjem, da bo A1 ali kak drug ponudnik plačal priklop, če se vežem za 2 leti...
Za A1 ti lahko povem, da ti kvečjemu omogočijo obročno odplačilo za teh 150€ - ob 2-letni vezavi.

Re: Projekt RUNE

Objavljeno: 7. Maj 2021 ob 11:34
Napisal/-a SubOrbit
Kakšen pa je tip priključka na Rune? Zanima me zato, da pravilno pripravimo interno instalacijo. TV verjetno ni multicast?

Re: Projekt RUNE

Objavljeno: 7. Maj 2021 ob 20:47
Napisal/-a atepej
Je BRO 10gPON/ simetrično in je multicast na IPTV

Re: Projekt RUNE

Objavljeno: 8. Maj 2021 ob 09:41
Napisal/-a SubOrbit
Hvala! Zanima me še, kako se v praksi za uporabnika tak priključek razlikuje od T2 FTTH?
Ali lahko še vedno od T2 switcha potegnem 1 UTP na drugi konec hiše in na tistem mestu nato na svoj switch (z IGMP snoopingom) priključim TV STB, VoIP vmesnik in svoj router?
Ali so možne enake hitrosti, kot T2 FTTH (oranžni diamant 750/150)?
Ali je kakšna omejitev v max številu naročenih TV STBjev?

Re: Projekt RUNE

Objavljeno: 8. Maj 2021 ob 10:59
Napisal/-a atepej
Ali lahko še vedno od T2 switcha potegnem 1 UTP na drugi konec hiše in na tistem mestu nato na svoj switch (z IGMP snoopingom) priključim TV STB, VoIP vmesnik in svoj router?

Rune ti bo dal Innbox X22 na katerega bo priključen T-2 innbox CPE. Kako je z lastnim switchem ne vem, mislim pa da bo IPTV delovala preko VLAN. VoIP vmesnikov (razen za ISDN) se pa ne daje več v uporabo.

Ali so možne enake hitrosti, kot T2 FTTH (oranžni diamant 750/150)?

Da hitrost po mojih info naj bi bila 750/150

Ali je kakšna omejitev v max številu naročenih TV STBjev?

Po mojem je ni, razen na app je omejitev na 5 licenc za TV. Tako da je po mojem bolje da STB priključiš na ne pametno tv, na Smart TVje pa naložiš app. Če ne kaj drugega se že cenovno bolj izide. 3 licence za app = 1 STB.

Re: Projekt RUNE

Objavljeno: 8. Maj 2021 ob 11:14
Napisal/-a SubOrbit
atepej napisal/-a:
8. Maj 2021 ob 10:59
Kako je z lastnim switchem ne vem, mislim pa da bo IPTV delovala preko VLAN.
OK, torej je vprašanje, ali se VLAN untaga na T2 innbox CPE ali na STBju? Ker če se na CPEju, potem bo težava s samo 1 UTPjem na drugo stran hiše. Kje bi to lahko izvedel?
atepej napisal/-a:
8. Maj 2021 ob 10:59
VoIP vmesnikov (razen za ISDN) se pa ne daje več v uporabo.
To torej pomeni, da priklop lastnih obstoječih analognih telefonov ni več mogoč, razen direktno na CPE?

Re: Projekt RUNE

Objavljeno: 8. Maj 2021 ob 11:19
Napisal/-a atepej
OK, torej je vprašanje, ali se VLAN untaga na T2 innbox CPE ali na STBju? Ker če se na CPEju, potem bo težava s samo 1 UTPjem na drugo stran hiše. Kje bi to lahko izvedel?

Po mojem to dela CPE, pri STB bi bolj težko šlo to skozi.

To torej pomeni, da priklop lastnih obstoječih analognih telefonov ni več mogoč, razen direktno na CPE?

Lahko vprašaš, če je še kakšen na zalogi v skladišču, drugače ne. Kako ga boš pa priključil na lasten router pa pojma nimam.

Re: Projekt RUNE

Objavljeno: 8. Maj 2021 ob 11:31
Napisal/-a SubOrbit
atepej napisal/-a:
8. Maj 2021 ob 11:19
Po mojem to dela CPE, pri STB bi bolj težko šlo to skozi.
Torej so na BRO na CPEju določeni porti za TV, ostali pa za internet?
atepej napisal/-a:
8. Maj 2021 ob 11:19
Kako ga boš pa priključil na lasten router pa pojma nimam.
Ne bi ga priključil na lasten router, ampak na switch:

Koda: Izberi vse

[T2 CPE]----UTP----[lasten switch]----[VoIP vmesnik]
                                  ----[lasten router]