Projekt RUNE

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
ATARYT
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 4. Dec 2019 ob 19:56
T-2: Že imam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a ATARYT » 4. Dec 2019 ob 19:57

blackmack napisal/-a:
15. Maj 2019 ob 08:59
Pri nas občina to obljublja že leta. Na zadnjih volitvah so obljubljali, da bo to dokončano letos. Sedaj smo sredina maja in kolikor vidim po spletni strani še komaj zbirajo ponudbe za kablovje.
Smo pa dobili za podpisat izjave od občine, da smo zainteresirani za priklop. Smo pa v prvi fazi.
Po poizvedovanju za datum izgradnje na našem domačem naslovu na navedenem e-mail-u nisem dobil nobenega odgovora.
Iz objav je videt, da se bo večina kablov vlekla po zraku. Omrežje ji filezilla uc browser rufus m planira tudi GVO tako, da verjetno kar po obstoječih tel. drogovih.
V sosednji občini bi naj kupili parcelo, na kateri bi naj bila postavljena neka centralna oprema. Glede služnosti za polaganje kablov itd. ni nikjer nič zasledit, da bi se že kaj urejalo.
Drugače je tudi moj naslov zajet in enako piše srednejročni plan 3 leta. Me zanima, kateri sov kratkem planu do pol ali eno leto.
Zadnjič spremenil ATARYT, dne 5. Dec 2019 ob 01:50, skupaj popravljeno 1 krat.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1953
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 4. Dec 2019 ob 21:05

Najkrajši rok je trenutno eno leto.

mare87
Uporabnik
Prispevkov: 35
Pridružen: 10. Dec 2013 ob 21:56
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a mare87 » 7. Dec 2019 ob 15:24

1000/100 se sliši odlično prek Rune, zdaj pa samo gasa z optiko po drogovih :) Me pa zanima če bodo zakupli multicast (dvomim).

Slika


Edit: ponudba

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 642
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + app

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a blackmack » 7. Dec 2019 ob 15:47

Na sestanku RUNE je bil prisoten nekdo od T2 in na vprašanje glede tega je rekel, da bo multicast.
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5067
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 11. Dec 2019 ob 13:32

:) ravno si urejam na enem izmed možnih naslovu hiši... in sem dobil tole.
glede na roke, zgleda da bom prej imal optiko kot vodovod :D

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 642
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + app

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a blackmack » 11. Dec 2019 ob 14:24

Glede na to, da je rok za oddajo ponudb za dobavo aktivne opreme 23.12 dvomim, da bo to tako hitro. Pa tudi koplje se še nič.
Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 445
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a asgard » 13. Dec 2019 ob 09:24

mare87 napisal/-a:
7. Dec 2019 ob 15:24
1000/100 se sliši odlično prek Rune, zdaj pa samo gasa z optiko po drogovih :) Me pa zanima če bodo zakupli multicast (dvomim).

Slika


Edit: ponudba
Čez BRO se že sedaj dobi gigabit skozi sto. A pa kdo ve kako optiko bodo vlekli ? BRO , klasičen ftth ?

g33k
Legenda
Prispevkov: 1220
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a g33k » 13. Dec 2019 ob 10:02

Če kot BRO misliš GPON, potem ja, optika bo XGSPON.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3837
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a atepej » 13. Dec 2019 ob 10:53

Slika

Mirc26
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 10. Jan 2020 ob 11:12
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a Mirc26 » 10. Jan 2020 ob 11:24

Pozdrav vsem,

Zanima me kako je pri vas na štajerskem glede Rune projekta? V okolici Jurovskega dola okrog 5km od nas sem opazil, da so že pred novim letom nekaj izkopavali in predvidevam, da je to ta optični kabeil, ki ga bodo polagali, trenutno izkop miruje in je zaščiten z rdečo belimi znaki ter rdečo plastično ograjo.

Sedaj sem poslal že okrog 7-8 podpisanih pogodb na T2, 4 pogodbe so od Rune ostalo od T2. Vse za odjavo trenutnega A1 domačega neta kot tudi podatke za odjavo trenutnega mojega telefonskega operaterja Telemach, ker po novem ponujajo tudi opcijo mobilnega operaterja zraven naročnine vse skupaj za okrog 33€ (hitrost osnovna 10/100 + ~ 120 TV programov + Mobitel + WIFI). Torej oranžni paket Mini (Oranžni Optimum FTTH). Mogoče ve kdo v tej bližnji (ali daljni) okolici, če se kaj premika in kako bo naprej? Najbolj me skrbi, da nam nebo vse skupaj odljavljeno preden bo izkop in bomo plačevali naročnino za T2 optiko preden bo vse urejeno. Na spletni strani Rune sem preveril naš naslov in priše kratkoročni rok 1 leta.

Kako je pri vas v vaši okolici, se premika kaj? :)

Namreč res se veselim hitrega in predvsem stabilnega optičnega interneta saj pri nas na vasi smo imeli vedno težave z stabilno povezavo preko raznih brezzžičnih nestabilnih ter počasnih omrežij z hitrostjo 200kbps in trenutno 2/10 od A1 kateri realen prenos je 1mb/s (2mb samo ponoči, ko je bazna postaja za 4G omrežje manj zasedena) max oz. večinoma veliko manj (300-500kbps).

Hvala za delitev vaših mnenj in izkušenj.

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 642
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + app

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a blackmack » 10. Jan 2020 ob 11:54

Zakaj bi odjavljal, če pa boš za izgradnjo interne hišne inštalacije obveščen 30 dni prej in bo dovolj časa za odjavo.
Slika

Mirc26
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 10. Jan 2020 ob 11:12
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a Mirc26 » 10. Jan 2020 ob 11:57

Ja saj to me zanima, T2 zahteva vse možne podatke za odjavo vseh paketov in naročnin, ki jih imamo že sedaj preden je optčen priklop urejen. Sem pisal na mail, da ne želim odjave preden bo optični priklop fiksno urejen.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5067
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 10. Jan 2020 ob 12:38

Da, vse se zbere s pogodbo. Izklopi se pa potem uredijo ko je vklop.

mare87
Uporabnik
Prispevkov: 35
Pridružen: 10. Dec 2013 ob 21:56
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a mare87 » 10. Jan 2020 ob 18:59

Mirc26 napisal/-a:
10. Jan 2020 ob 11:24
Pozdrav vsem,

Zanima me kako je pri vas na štajerskem glede Rune projekta? V okolici Jurovskega dola okrog 5km od nas sem opazil, da so že pred novim letom nekaj izkopavali in predvidevam, da je to ta optični kabeil, ki ga bodo polagali, trenutno izkop miruje in je zaščiten z rdečo belimi znaki ter rdečo plastično ograjo.

Sedaj sem poslal že okrog 7-8 podpisanih pogodb na T2, 4 pogodbe so od Rune ostalo od T2. Vse za odjavo trenutnega A1 domačega neta kot tudi podatke za odjavo trenutnega mojega telefonskega operaterja Telemach, ker po novem ponujajo tudi opcijo mobilnega operaterja zraven naročnine vse skupaj za okrog 33€ (hitrost osnovna 10/100 + ~ 120 TV programov + Mobitel + WIFI). Torej oranžni paket Mini (Oranžni Optimum FTTH). Mogoče ve kdo v tej bližnji (ali daljni) okolici, če se kaj premika in kako bo naprej? Najbolj me skrbi, da nam nebo vse skupaj odljavljeno preden bo izkop in bomo plačevali naročnino za T2 optiko preden bo vse urejeno. Na spletni strani Rune sem preveril naš naslov in priše kratkoročni rok 1 leta.

Kako je pri vas v vaši okolici, se premika kaj? :)
https://www.pesnica.si/objava/236165 - naslednji teden so sestanki, če mogoče nisi dobil dopisa, se ga tudi sam udeležim.

mare87
Uporabnik
Prispevkov: 35
Pridružen: 10. Dec 2013 ob 21:56
T-2: Še nimam

Re: Projekt RUNE

Odgovor Napisal/-a mare87 » 14. Jan 2020 ob 21:49

Zmeda od sestanka, njihov predstavnik enkrat govori tak drugič drugače, kaj se tiče izgradnje od vozlišča do končnega uporabnika, zato so ljudje pričakovano skeptični do naročila.. A1 pravi, da imajo sklenjeno pogodbo za storitve na njihovem omrežju, Telekom bi tudi moral imet, T-2 pa tak vemo kaj bo ponujal. Pa še to, eni sploh niso dobili dopisa od Eurocona in ponudbe od T-2, da bi lahko naročili paket..

Odgovori