T-2 optika preboj

Vse o FTTH in Gratelu
Skorc
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: T-2 optika preboj

Odgovor Napisal/-a Skorc » 13. Avg 2019 ob 13:06

asgard napisal/-a:
13. Avg 2019 ob 12:17
Hm zadnji stavek popravi. Vzameš NAJBOLJŠEGA ponudnika :D In to je T-2 :blbl:
:) Za me je sicer tudi Najboljši ponudnik, je pa stvar osebne preference ;) Valda, saj se zastopimo.
MrTwelveTrees napisal/-a:
13. Avg 2019 ob 12:50
[...] Kabel je njihov, vendar če naročnik zahteva da se njihov kabel odstrani, prestavi ali karkoli, to T2 računa.
Tole pa ni logično. Kabel mi narobe hodi, ne želim pa uničiti tujo lastnino - prosim lastnika, da ga odstrani iz mojega stanovanja (zaradi mene ga lahko tudi prereže na zunanji strani stanovanja). Podobno je tudi z opremo (modem, STB, ...). A naj bi tudi zaračunal storitev odklopa naprav in transporta oziroma potne stroške. Nenazadnje lahko tehnično laična oseba poškoduje opremo pri odklapljanju (npr. optični konektor).
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 381
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: T-2 optika preboj

Odgovor Napisal/-a asgard » 13. Avg 2019 ob 13:51

Če tehnično laična oseba poškoduje konektor ga tudi plača. Lepo prosi T-2 za odklop optike pa je. Drugače pa zalovi kakega tehnika. Upam da nisi skregan s njimi, ker to je zadnje kar si želiš.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: T-2 optika preboj

Odgovor Napisal/-a Skorc » 13. Avg 2019 ob 14:05

Saj o tem govorim, naroči (prosi) za odklop opreme - v izogib morebitni poškodbi. In ta storitev se ne plača, monter pride na naslov po opremo.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T-2 optika preboj

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 13. Avg 2019 ob 14:38

V glavnem, kabel ti NE BODO zastonj premikali.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 489
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: T-2 optika preboj

Odgovor Napisal/-a Veron » 14. Avg 2019 ob 07:45

Ne iščem zastonj rešitve :) Iščem pravilno rešitev, da se zadeva montira drugače. Hvala za info.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T-2 optika preboj

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Avg 2019 ob 13:11

Vseeno je ali prerežeš kabel zdaj in potem pokličeš da ti pridejo ga popravit ali pa jih pokličeš da oni pridejo zdaj in ga prerežejo in prestavijo kamorkoli, v vsakem primeru boš plačal. Kaj ti ni jasno ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 743
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: T-2 optika preboj

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 14. Avg 2019 ob 14:19

Če sedaj ni aktiven priključek, kabel cvikneš, ko boš naročil T-2 pač poveš kje želiš imeti modem in ti do tja potegnejo optično vlakno (naredijo izgradnjo priključka) in ni nobenega plačila...
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 489
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: T-2 optika preboj

Odgovor Napisal/-a Veron » 14. Avg 2019 ob 14:29

MrTwelveTrees napisal/-a:
14. Avg 2019 ob 13:11
Vseeno je ali prerežeš kabel zdaj in potem pokličeš da ti pridejo ga popravit ali pa jih pokličeš da oni pridejo zdaj in ga prerežejo in prestavijo kamorkoli, v vsakem primeru boš plačal. Kaj ti ni jasno ?
Informacije, kaj smem s kablom narediti, so različne glede na vir informacij. In to me zmede, kaj smem narediti.
ciril88 napisal/-a:
14. Avg 2019 ob 14:19
Če sedaj ni aktiven priključek, kabel cvikneš, ko boš naročil T-2 pač poveš kje želiš imeti modem in ti do tja potegnejo optično vlakno (naredijo izgradnjo priključka) in ni nobenega plačila...
Kronološko mi tole najbol ustreza. Ko bodo delavci v stanovanju, jim bom rekel, da enostavno odstranijo in luknjo zaflikajo. Kasneje bomo pa urejali novi priključek (pa tudi če potrebno plačat ponovni preboj - nepomembno).

Hvala za info.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T-2 optika preboj

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Avg 2019 ob 18:46

ciril88 napisal/-a:
14. Avg 2019 ob 14:19
Če sedaj ni aktiven priključek, kabel cvikneš, ko boš naročil T-2 pač poveš kje želiš imeti modem in ti do tja potegnejo optično vlakno (naredijo izgradnjo priključka) in ni nobenega plačila...
Tole pa mislim da ne bo šlo skozi, razen če mu pogledajo skozi prste da ne bo plačal ob novem priklopu. Ker se bo videlo da je optika že bila in bi morala biti tudi doza / konektor za priklop v modem/switch.

Glede na to da so začeli gledati na vsako malenkost bo treba tudi tole plačati, razen če ti pogledajo skoz prste ali če imaš veze.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori