Stran 2 od 2

Re: T-2 optika preboj

Objavljeno: 13. Avg 2019 ob 13:06
Napisal/-a Skorc
asgard napisal/-a:
13. Avg 2019 ob 12:17
Hm zadnji stavek popravi. Vzameš NAJBOLJŠEGA ponudnika :D In to je T-2 :blbl:
:) Za me je sicer tudi Najboljši ponudnik, je pa stvar osebne preference ;) Valda, saj se zastopimo.
MrTwelveTrees napisal/-a:
13. Avg 2019 ob 12:50
[...] Kabel je njihov, vendar če naročnik zahteva da se njihov kabel odstrani, prestavi ali karkoli, to T2 računa.
Tole pa ni logično. Kabel mi narobe hodi, ne želim pa uničiti tujo lastnino - prosim lastnika, da ga odstrani iz mojega stanovanja (zaradi mene ga lahko tudi prereže na zunanji strani stanovanja). Podobno je tudi z opremo (modem, STB, ...). A naj bi tudi zaračunal storitev odklopa naprav in transporta oziroma potne stroške. Nenazadnje lahko tehnično laična oseba poškoduje opremo pri odklapljanju (npr. optični konektor).

Re: T-2 optika preboj

Objavljeno: 13. Avg 2019 ob 13:51
Napisal/-a asgard
Če tehnično laična oseba poškoduje konektor ga tudi plača. Lepo prosi T-2 za odklop optike pa je. Drugače pa zalovi kakega tehnika. Upam da nisi skregan s njimi, ker to je zadnje kar si želiš.

Re: T-2 optika preboj

Objavljeno: 13. Avg 2019 ob 14:05
Napisal/-a Skorc
Saj o tem govorim, naroči (prosi) za odklop opreme - v izogib morebitni poškodbi. In ta storitev se ne plača, monter pride na naslov po opremo.

Re: T-2 optika preboj

Objavljeno: 13. Avg 2019 ob 14:38
Napisal/-a MrTwelveTrees
V glavnem, kabel ti NE BODO zastonj premikali.

Re: T-2 optika preboj

Objavljeno: 14. Avg 2019 ob 07:45
Napisal/-a Veron
Ne iščem zastonj rešitve :) Iščem pravilno rešitev, da se zadeva montira drugače. Hvala za info.

Re: T-2 optika preboj

Objavljeno: 14. Avg 2019 ob 13:11
Napisal/-a MrTwelveTrees
Vseeno je ali prerežeš kabel zdaj in potem pokličeš da ti pridejo ga popravit ali pa jih pokličeš da oni pridejo zdaj in ga prerežejo in prestavijo kamorkoli, v vsakem primeru boš plačal. Kaj ti ni jasno ?

Re: T-2 optika preboj

Objavljeno: 14. Avg 2019 ob 14:19
Napisal/-a ciril88
Če sedaj ni aktiven priključek, kabel cvikneš, ko boš naročil T-2 pač poveš kje želiš imeti modem in ti do tja potegnejo optično vlakno (naredijo izgradnjo priključka) in ni nobenega plačila...

Re: T-2 optika preboj

Objavljeno: 14. Avg 2019 ob 14:29
Napisal/-a Veron
MrTwelveTrees napisal/-a:
14. Avg 2019 ob 13:11
Vseeno je ali prerežeš kabel zdaj in potem pokličeš da ti pridejo ga popravit ali pa jih pokličeš da oni pridejo zdaj in ga prerežejo in prestavijo kamorkoli, v vsakem primeru boš plačal. Kaj ti ni jasno ?
Informacije, kaj smem s kablom narediti, so različne glede na vir informacij. In to me zmede, kaj smem narediti.
ciril88 napisal/-a:
14. Avg 2019 ob 14:19
Če sedaj ni aktiven priključek, kabel cvikneš, ko boš naročil T-2 pač poveš kje želiš imeti modem in ti do tja potegnejo optično vlakno (naredijo izgradnjo priključka) in ni nobenega plačila...
Kronološko mi tole najbol ustreza. Ko bodo delavci v stanovanju, jim bom rekel, da enostavno odstranijo in luknjo zaflikajo. Kasneje bomo pa urejali novi priključek (pa tudi če potrebno plačat ponovni preboj - nepomembno).

Hvala za info.

Re: T-2 optika preboj

Objavljeno: 14. Avg 2019 ob 18:46
Napisal/-a MrTwelveTrees
ciril88 napisal/-a:
14. Avg 2019 ob 14:19
Če sedaj ni aktiven priključek, kabel cvikneš, ko boš naročil T-2 pač poveš kje želiš imeti modem in ti do tja potegnejo optično vlakno (naredijo izgradnjo priključka) in ni nobenega plačila...
Tole pa mislim da ne bo šlo skozi, razen če mu pogledajo skozi prste da ne bo plačal ob novem priklopu. Ker se bo videlo da je optika že bila in bi morala biti tudi doza / konektor za priklop v modem/switch.

Glede na to da so začeli gledati na vsako malenkost bo treba tudi tole plačati, razen če ti pogledajo skoz prste ali če imaš veze.