Optika - priklop

Vse o FTTH in Gratelu
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3209
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Optika - priklop

Odgovor Napisal/-a madpanter » 21. Jan 2020 ob 19:49

Dejansko dostop do načrtov imate lastniki:
- arhivski izvod načrtov bi moral bit nekje v bloku (naceloma kjer imate zbor lastnikov)
- upravna enota ima zihr vsah dgd dokumentacijo in naceloma tudi PID dokumentacijo
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 795
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Optika - priklop

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 21. Jan 2020 ob 21:31

Imaš zunanje izvajalce, ki ti lahko potegnejo optiko tudi po tej rebrasti cevi, za ceno pa najboljše da se sam zmeniš z njimi. Lahko mi daš podatke na ZS, pa te pokličejo in se dogovorite.

Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
lukap1
Novinec
Prispevkov: 10
Pridružen: 10. Mar 2008 ob 17:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ivančna Gorica

Re: Optika - priklop

Odgovor Napisal/-a lukap1 » 17. Feb 2020 ob 16:43

Bom ugrabil tole temo, da ne odpiram nove.
Pri starših doma so danes Gratelovci (ali pa njihov podizvajalec?) začeli kopati za priklop optike (brez predhodnega obvestila :roll:), zdaj me pa zanima, ali je res nujno, da je tista grda omarica za optiko zunaj na fasadi? Ne razumem, zakaj tako zelo želijo imeti prost dostop do nje, saj ne bodo menda brez naše vednosti šarili tam okrog. Oz. tega sploh ne morejo, če je npr. dvorišče zagrajeno.

Hiša je izolirana in se je v naslednjih x letih ne bo prenavljalo, tako da se omarice ne bo dalo skriti.
Ideja je, da se kabel potegne v hišo, potem pa se tam naredi to slavno omarico (če je treba) in v njej zvari kabel z notranjim. Bi to šlo in zakaj ne?
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8042
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Optika - priklop

Odgovor Napisal/-a kitl » 17. Feb 2020 ob 16:58

Očitno ima vse svoj namen, plinskih in elektro omaric tudi ne montirajo v objektu.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7333
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika - priklop

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 17. Feb 2020 ob 17:48

Sej se da narest tudi neki kompromis, kje bo stala omarica. Omarica ima svoj namen. Ker pride drugačen tip kabla do bajte, po hiši pa je tanjši (ponavadi). Pa če se kdaj poškoduje kabel v hiši lahko potem iz omarice potegnejo novega. Itd.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3209
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Optika - priklop

Odgovor Napisal/-a madpanter » 18. Feb 2020 ob 12:21

Lahko imaš omarico tudi na ogradji okol bajte (mora pa bit dostopna zaradi vzdrževanja) od tam si pa sam spelji nekam cev kjer hočeš imet zaključek optike...
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
hiberleaf
Model
Prispevkov: 223
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Optika - priklop

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 18. Feb 2020 ob 16:06

@kitl Pri nas je omarica v kleti - znotraj hiše. Od te omarice naprej pa gre vlakno do stanovanja :)

Odgovori