Telekom

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a Veron » 28. feb 2018 ob 15:27

"Džabest 2000 za zmeri" očitno ni za zmeri :D
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 404
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a mahi » 28. feb 2018 ob 15:53

Ampak odgovor Telekoma pa je tapravi.
V tujini ne rabimo toliko podatkov zato jih ukinjajo. Mislim, da bi marsikdo raje v tujini videl več podatkov kot doma. Doma imamo na voljo WiFi ipd.., v tujini pa velikokrat ne oz. je bolj neuporaben....
Slika
Uporabniški avatar
mahi
Guru
 
Prispevkov: 973
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 28. feb 2018 ob 19:20

Če uproabiš kalkulator za izračun zakonsko minimalnih količin za roaming glede na ceno paketa (https://roamingeu.com/calculator/), boš opazil, da je Telekom prenos podatkov omejil na zakonski minimum (navzgor zaokrožen na GB). Očitno so (nekateri) ljudje v tujini kurili preveč podatkov in delali Telekomu izgubo.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1298
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a raceboy » 7. mar 2018 ob 19:48

...kaj tukaj kak telekomovc, ki se malo bolj spozna na pakete? namrec v sluzbi imamo vdsl... najvisji paket kar obstaja je 80/40...in tolko tudi laufa. je pa reku tehnik, da sinhronizacija po bakru do centrale je 120mbit (pac smo blizu). se da na kak nacin tole se povecat ali je striktno omejeno na pakete?

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk
raceboy
Faca
 
Prispevkov: 125
Pridružen: 23. okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a g33k » 7. mar 2018 ob 19:56

Ne bo šlo, najvišji paket na VDSL2 je 80/40.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:
g33k
Guru
 
Prispevkov: 978
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a raceboy » 7. mar 2018 ob 20:28

g33k Napisal/-a:Ne bo šlo, najvišji paket na VDSL2 je 80/40.
aha no hvala...pac sm mislu kako doplacilo. sam verjetno so taki prifili

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk
raceboy
Faca
 
Prispevkov: 125
Pridružen: 23. okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a rokokoko » 20. mar 2018 ob 16:30

Hvala bogu so testiranja 5G že v polnem teku. Nekomu bo pač odklenkalo:
http://tehnik.telekom.si/novice/Koristi ... i%20veseli
rokokoko
Znanec
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 8. jan 2016 ob 14:48
T-2: Že imam
Paket: 300/50 dunlod

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 20. mar 2018 ob 20:18

In kaj ti bo 5G pomagal? Piše, da so dosegli hitrost 5Gbit/s... to je gotovo v idealnih pogojih z enim uporabnikom na bazni postaji. Tudi s 4G so že dosegli hitrosti blizu 1Gbit/s... ampak na koncu, ko prideš v realne pogoje (slabši signal in precej uporabnikov na isti bazni postaji), se hitrosti hitro vrnejo v rang par 10Mbit/s (pri 5G bo to mogoče v normalnih pogojih par 100Mbit/s). Treba je razumet, da brezžične tehnologije nikoli ne bodo 1:1 nadomestilo za fiksne tehnologije... le dopolnitev. Ko boš lahko imel na brezžični tehnologiji zanesljivih 1Gbit/s, boš lahko imel na optiki za isti denar zanesljivih 100Gbit/s.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1298
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a mahi » 20. mar 2018 ob 20:34

Lepo povedano
Slika
Uporabniški avatar
mahi
Guru
 
Prispevkov: 973
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a rokokoko » 21. mar 2018 ob 00:22

Vidva že vesta kaj o 5G če sta guruja. Hahahaha :)
rokokoko
Znanec
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 8. jan 2016 ob 14:48
T-2: Že imam
Paket: 300/50 dunlod

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 21. mar 2018 ob 11:19

Glavni problem so uplinki za bazne postaje (ker nimajo vse optičnih povezav)
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6457
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a Sumy » 21. mar 2018 ob 17:05

mikrohard Napisal/-a:In kaj ti bo 5G pomagal? Piše, da so dosegli hitrost 5Gbit/s... to je gotovo v idealnih pogojih z enim uporabnikom na bazni postaji. Tudi s 4G so že dosegli hitrosti blizu 1Gbit/s... ampak na koncu, ko prideš v realne pogoje (slabši signal in precej uporabnikov na isti bazni postaji), se hitrosti hitro vrnejo v rang par 10Mbit/s (pri 5G bo to mogoče v normalnih pogojih par 100Mbit/s). Treba je razumet, da brezžične tehnologije nikoli ne bodo 1:1 nadomestilo za fiksne tehnologije... le dopolnitev. Ko boš lahko imel na brezžični tehnologiji zanesljivih 1Gbit/s, boš lahko imel na optiki za isti denar zanesljivih 100Gbit/s.
Evo speedtest narejen nekaj minut nazaj . Še vedno leti čez 100 . Pa je bazna blizu centra mesta itn ;)

Slika

Poslano z mojega SM-A520F z uporabo Tapatalk
Sumy
Model
 
Prispevkov: 215
Pridružen: 26. sep 2007 ob 08:26
Kraj: Postojna
T-2: Še nimam

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 21. mar 2018 ob 17:41

Na žalost ni tako vsepovsod.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6457
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a Sumy » 21. mar 2018 ob 18:05

V večini primerov kar se jaz naredil speedtestov je blo.. Vedno ;)
Sumy
Model
 
Prispevkov: 215
Pridružen: 26. sep 2007 ob 08:26
Kraj: Postojna
T-2: Še nimam

Re: Telekom

OdgovorNapisal/-a rokokoko » 21. mar 2018 ob 18:47

Na ravnini ga LTE piči ko šus. Sklepam da bo 5G še dosti bolj pičil in zanimivo je da bodo zakasnitve od 1ms-4ms. Noro, če bo res.
rokokoko
Znanec
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 8. jan 2016 ob 14:48
T-2: Že imam
Paket: 300/50 dunlod

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Konkurenca

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 6 gostov