Telekom

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
Ledenko
Znanec
Prispevkov: 80
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 24. Jun 2019 ob 09:43

Vprašanje, kako dobro se sploh tržijo Neo paketi. Kar sem videl komentarjev od uporabnikov, ki so naredili nadgradnjo iz paketa Modri na Neo, je večina hudo razočaranih.
Meni je trenutna ponudba krneki - tako mobilni kot fiksni del.

Sumy
Model
Prispevkov: 230
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Že imam
Kraj: Postojna

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Sumy » 24. Jun 2019 ob 12:19

Problem so samo NEO box-i ki majo kr nekaj težav in to večina uporabnikov..

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 157
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 24. Jun 2019 ob 14:48

Če želiš SK HD programe je poleg telesmeha, TS NEO C paket edini, ki jih vsebuje :owned:. Vsi ostali operaterji imajo SK v SD ali pa jih preprosto ne ponujajo :jao:

strom
Legenda
Prispevkov: 1139
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a strom » 25. Jun 2019 ob 15:06


Mm123
Uporabnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 27. Jun 2019 ob 11:04

Kje se ustavijo te podražitve...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7003
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Jun 2019 ob 11:45

Nikoli in nikjer.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 481
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Veron » 2. Sep 2019 ob 14:10

Upam, da bo kdo lahko pomagal.

Koliko sem razumel GVO monterja, pride optika takole:
Preboj v stanovanje -> optična doza cca 9x9cm -> optični kabel -> modem.

Moj plan je sledeči. Preboj ob vhodnih vratih (kjer je trenutno kabelska, ki leti vn), nato takoj ob vratih (najmanj uporaben prostor) montaža doze. Iz doze potem cca 1mesec cevi do dnevne sobe (cev še potrebno položit). Ampak se stanovanje trenutno popolnoma renovira, nevem še točno kje bo stal modem, koliko kabla je smiselno pustit?

Aja glavno vprašanje, kakšno cev kupit?

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3116
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a madpanter » 2. Sep 2019 ob 14:33

No kot bivši GVO monter, ti jaz svetujem (imam tudi sam tako urejeno T-2 optiko), da čim manj optike po bajti vleč.

Jaz imam urejeno tako, da imam nad vhodnimi omarami preboj in zraven poličko kjer je optični modem in router. Iz modema imam UTP kabel v router ter na to naprej UTP-je po sobah (plan je urediti z omarico in patch panele ob priliki ko bom stanovanje adaptiral). Cev ti priporočam vsaj fi16mm pa če razkopavaš ne šparat na ceveh in jih v enem kosu vleči do vtičnic (pazi na radije - preveri ko je položena in pritrjena da gre foršpan normalno skozi). Predlagam tudi raje kako cev več saj ne veš nikoli kaj boš rabil čez 5-10 let.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 481
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Veron » 2. Sep 2019 ob 14:45

jah nč, pol se bom pa lotil štemanja, da pripeljem električno dozo nad vhodna vrata. Potem pa od tam cevi z UTP kabli. Samo bo pa pain in ass, ker je tam raw beton.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3116
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a madpanter » 2. Sep 2019 ob 14:48

Kaj pa če cev fiksiraš nadometno s skobami potem pa zakriješ z gips ploščo. Tudi sam sem v bloku kjer so vse stene iz AB in planiram tako narest (spustit strop za 3-4 cm za inštalacije (edino pol štemanje dol po stenah bo jeba)
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 481
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Veron » 7. Sep 2019 ob 18:48

Sej je kdo že poigral z idejo VPN na lokaciji (vikend) in nekako spravit multicast skozi VPN na drugo lokacijo, kjer je priklopljen telekom STB?

Odgovori