A1

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
Veron
Navdušenec
Prispevkov: 642
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Veron » 7. Dec 2022 ob 09:01

A1 ima 100 dni "garancije", tako da lahko v prvih 100 dneh prekineš brez težav.

Uporabniški avatar
clio24v
Znanec
Prispevkov: 93
Pridružen: 20. Avg 2008 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO
Kontakt:

Re: A1

Odgovor Napisal/-a clio24v » 7. Dec 2022 ob 09:48

Ok.Hvala vam za informacije.
Lexus Style

weby
Navdušenec
Prispevkov: 578
Pridružen: 15. Okt 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: OD HBO

Re: A1

Odgovor Napisal/-a weby » 7. Dec 2022 ob 10:54

Kadarkoli lahko prekineš, ker itak ni vezav (razen, če se na mobilni številki telefon po akcijski ceni vzame). V prvih 100 dneh lahko potem še reklamacijo podaš na A1 in zahtevaš denar nazaj za fiksne storitve (pazi, povračilo ni avtomatično!)

strom
Legenda
Prispevkov: 1256
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: A1

Odgovor Napisal/-a strom » 31. Jan 2023 ob 14:13

Tudi A1 Slovenija s 1.7.2023 izklaplja 3G (UMTS) omrežje.

strom
Legenda
Prispevkov: 1256
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: A1

Odgovor Napisal/-a strom » 22. Feb 2023 ob 15:54


Uporabniški avatar
Spc
Faca
Prispevkov: 151
Pridružen: 30. Jul 2019 ob 12:07
T-2: Že imam
Paket: T4 || 1000/200
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Spc » 25. Feb 2023 ob 12:35

Kaj se zgodi z telefoni, ki ne podpirajo VoLTE, podpirajo pa 4G oz LTE.
Preskočijo na 2G za klice ?

Imam Samsung note 9, ki ne podpira VoLTE, samo klice preko 3G.
LTE je seveda podprt.

Sumy
Model
Prispevkov: 313
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Še nimam
Paket: Int: 1000/100+TV+telefon
Kraj: Postojna

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Sumy » 25. Feb 2023 ob 18:20

ko ne bo 3G omrežja.. Bo pač šel telefon na 2G omrežje ob klicu.

JM123
Znanec
Prispevkov: 72
Pridružen: 1. Feb 2021 ob 10:08
T-2: Že imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a JM123 » 9. Mar 2023 ob 13:15

Bom še tu postavil vprašanje.
So včeraj priklopili A1 fiksne storitve na Telekom optiki (modem Zyxel VMG8623-T50B in BOX KAONMEDIA 3019) pa je nekaj težav:
1. Na tablici (android 9) se nikakor ne morem povezati na internet preko WiFi modema. Šifro in vse sprejme ampak povezave z internetom ni mogoče vzpostaviti. Zanimivo da pri treh telefonih in Android TV ni nobenih problemov s povezavo. Je pa na tablici desno od imena omrežja kjer je ikona ključavnice, da je omrežje šifrirano, še zraven + znak. Verjetno je s tem kaj povezano, ker pri ostalih omrežjih ni tega + zraven. Kaj v bistvu ta + pomeni.
2. V zgornji sobi imam svoj ruter, ki je povezan z A1 modemom (iz LAN v WAN) in mi je pri T2 delal internet preko WiFi, preko mreže iz rutera pa tudi TV, brez kakih nastavitev v ruterju.
Pri A1 pa internet preko WiFi dela, TV pa ne. So potrebne kakšne nastavitve v ruterju? Ni vseeno v kateri lan je priključeno ? Bridge mode ?...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9056
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Mar 2023 ob 15:07

Poveži se na modem in spremeni nastavitve wifi, spreminjaj nastavitve in se igraj. Recimo izklopi 5Ghz, način kodiranja, širina kanala, itd.

JM123
Znanec
Prispevkov: 72
Pridružen: 1. Feb 2021 ob 10:08
T-2: Že imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a JM123 » 10. Mar 2023 ob 07:09

Ja način kodiranja je bil privzeto nastavljen na WPA2/WPA3 (nekaj takega), ko sem nastavil na WPA2 je bilo OK. Zanimivo da ostale naprave, ki so bistveno starejše, recimo Galaxy Note2 :) nimajo teh problemov.
Sedaj moram rešiti še točko 2...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4602
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: A1

Odgovor Napisal/-a atepej » 10. Mar 2023 ob 08:58

WiFi6 zahteva WPA3
Slika

peterdoo
Model
Prispevkov: 219
Pridružen: 22. Jan 2007 ob 18:50
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

re:do tri mesece zastonj

Odgovor Napisal/-a peterdoo » 26. Maj 2023 ob 17:20

Pri re:do (MVNO od A1) tri mesece zastonj neomejeno 4G/5G podatkov (do 1000/100 Mbit/s) in klicev s kodo za popust: FEJMICI

Vse se dela čez app. Slika se osebno in se vnese številko plačilne kartice. Če ima telefon eSIM, potem z uporabo zgoraj omenjene kode s plačilne kartice ne pobere nič. Izda račun za 0€, takoj inštalira eSIM in se lahko uporablja 3 mesece zastonj. Če je potrebna fizična SIM kartica, poberejo zanjo 5€ (po pošti ali nakup na Petrol ali OMV):
https://redo.si/

strom
Legenda
Prispevkov: 1256
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: A1

Odgovor Napisal/-a strom » 30. Maj 2023 ob 12:21

Sprememba količine prenosa podatkov v mobilnih paketih

Vir: https://www.a1.si/obvestila-in-sprememb ... a-podatkov

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 642
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Veron » 30. Maj 2023 ob 15:41

In podražitev naslednji mesec :D

strom
Legenda
Prispevkov: 1256
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: A1

Odgovor Napisal/-a strom » 30. Maj 2023 ob 18:07

Zaenkrat še ni nikjer napisano, da bo podražitev. In tudi upam, da bo temu tako.

Odgovori