Siol VDSL2

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
Jaka
Starešina
Prispevkov: 2711
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Jaka » 2. Apr 2007 ob 22:38

Pepca*Kardelj napisal/-a:
dal napisal/-a:Danes zjutraj je na Brniku pristalo letalo Antonov in že cel dan tovornjaki GVO vozijo kolute optičnih kablov proti Ljubljani. Iz Prištine pa bo z letalom Adrie Airways ob 17:25 (let JP839) priletelo 162 delavcev ipko.net, ki bodo že danes zvečer pričeli vleči optiko po Ljubljani.

Več informacij o tem projektu je na naslovu:
http://www.ipko.net/?id=32

Očitno je Telekom Slovenije kosovski ipko.net kupil prav zaradi poceni delovne sile za vlečenje optičnih kablov.
Ne vem za koga je uporaben tale link. A kdo mar zna šiptarsko? :roll:
http://www.ipko.net/index.php?language= ... topened=32
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 2. Apr 2007 ob 22:45

Ne pozabimo, da je kosovska delovna sila sicer poceni, a izjemno dobro izšolana za vlačenje telekomove optike gor pa dol po Evropi. :lol:
Optika 100/10

roscha
Faca
Prispevkov: 171
Pridružen: 22. Avg 2006 ob 20:59
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH 3xTV 1xTEL
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a roscha » 2. Apr 2007 ob 23:34

Gratel + podizvajalci tudi niso nadsvetlobno hitri, tako da bodi raje tiho.

1/3 Ljubljane se packa že 2+ leti pa še vedno 3/4 potencialnih uporabnikov ni prikjučenih.
Koper ne gre nikamor. Par priklopov...
Novo mesto se sploh ne premika. Kdaj se začnejo priklopi?
Maribor ima že 3 (z besedo TRI) metre položenega alkatena :twisted:
Murska Sobota.. eh, a se tam sploh kaj dogaja?
......

S tako brzino, crknjenega polža, bo T-2 Slovenijo pokril z optiko do leta 3009.


Šiptarji & Tele-KOMA bodo baje zmagali že do 2997 :twisted:

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a Krypto » 2. Apr 2007 ob 23:38

Še dobr da so na prvi april štartal :D, sm se že skor ustrašu da so na brniku :D

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: vdsl2 pppoe

Odgovor Napisal/-a Cobane » 3. Apr 2007 ob 07:40

lithium napisal/-a:Pa kaj ima siol na vdsl2 še vedno pppoe ???
Mi je en kolega bral nastavitve iz proteusa, ker ima neke probleme, pa pravi da sta za avtentikacijo potrebna user in passwd...

Pa saj ne morem verjet...
Meni tole bolj smrdi po ADSL 2.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
lithium
Nadebudnež
Prispevkov: 463
Pridružen: 30. Nov 2006 ob 20:52
T-2: Že imam
Paket: VDSL 8/1

Odgovor Napisal/-a lithium » 3. Apr 2007 ob 09:39

> Meni tole bolj smrdi po ADSL 2.

Dvomim, ker ima upload baje 4Mb (moral bi sicer imeti 10Mb)...
Pa ping 30ms do siola... spet grozno visoko...

Naročen paket bi pa naj bil 20/10 VDSL2...

Očitno še vedno uporabljajo PPPoE ...

sofoiks
Znanec
Prispevkov: 88
Pridružen: 23. Jun 2006 ob 23:17
T-2: Že imam
Paket: 4/512+tv+tel
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sofoiks » 4. Apr 2007 ob 14:25

teden nazaj je telekom pobiral soglasja na podutiku in je rekla da zacnejo z gradnjo enkrat sredi aprila bomo videli
Slika

Uporabniški avatar
lumpmuck
Faca
Prispevkov: 164
Pridružen: 25. Mar 2006 ob 20:49
T-2: Že imam
Kraj: primorska

Odgovor Napisal/-a lumpmuck » 22. Apr 2007 ob 13:20

vse skupaj se gre za ADSL 2, ne pa VDSL 2 :idea:
Slika

flier
Model
Prispevkov: 286
Pridružen: 15. Sep 2006 ob 09:39
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a flier » 22. Apr 2007 ob 19:30

Rad bi videl 5Mbit ali visji upload na ADSL2. :lol:

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Odgovor Napisal/-a Abigor » 22. Apr 2007 ob 23:10

Pri ADSL2 je največji upload 3,5 Mbite (Annex M). Tega pri nas nihče ne ponuja. Trenutni največji upload je 1,5 Mbite. Obstaja še pa pri ADSL2+ ena zadeva, ki se imenuje bonded ADSL2+, kjer ti združijo dva ADSL2+ priključka (potrebuješ dve parice). Vendar to tehnološko pri nas ni možno, ker je paric premalo.

khm
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 10. Sep 2006 ob 21:30
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a khm » 23. Apr 2007 ob 22:35

Abigor napisal/-a:Pri ADSL2 je največji upload 3,5 Mbite (Annex M). Tega pri nas nihče ne ponuja. Trenutni največji upload je 1,5 Mbite. Obstaja še pa pri ADSL2+ ena zadeva, ki se imenuje bonded ADSL2+, kjer ti združijo dva ADSL2+ priključka (potrebuješ dve parice). Vendar to tehnološko pri nas ni možno, ker je paric premalo.
Annex M in temu podobne zadeve bi bil vsestransko uporaben, vendar:
http://www.telekom.si/uploads/pdf/cisto ... 3_2007.pdf :shock:

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Prispevkov: 1037
Pridružen: 15. Nov 2006 ob 12:48
T-2: Že imam
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a pack » 24. Apr 2007 ob 00:45

Tesux, si pa fajn zagrizel. Niso vse kosti za glodanje; pusti takšno ležati tam na dnu, pa naj si reče kost, če hoče. :wink:
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2233
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Odgovor Napisal/-a RobertM » 24. Apr 2007 ob 21:12

OTROCI MIR IN SPAT!

Risanka je mimo,zajcki so sli spat in jutri je sola :twisted:

Komar,daj pobrisi tole zadnje sranje.

Tesux in Roscha-pojdita smetit kam drugam,obstaja precej forumov,namenjenih prav za take :wink:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Malkec » 24. Apr 2007 ob 21:30

Najbolše da se onemogoči dostop do tega foruma nekaterim uporabnikom ki imajo informacije iz prve roke in bo vse mirno. Ne vem pa če bo KoMaR sfolgal vso sranje ki se bo pojavilo,brisat.

Kar je preveč je preveč.

NEHAJTE GNJAVIT IN PRITISKAT

Vse kar tukaj pomagamo je naša DOBRA volja. In ja, tudi mi smo ljudje.

roscha
Faca
Prispevkov: 171
Pridružen: 22. Avg 2006 ob 20:59
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH 3xTV 1xTEL
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a roscha » 24. Apr 2007 ob 21:43

Tesux, ti si pacient. In če ne moreš verjet da sem bil prvi priklopljen, potem ti pač ne morem pomagat. Te daje fovšija, ali kaj? Preko koga in zakaj je bil uporabljen VIP za priklop pa niti pod razno ne mislim razlagat tu gor.

Over&out.

Odgovori