Siol VDSL2

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
came2die
Model
Prispevkov: 229
Pridružen: 1. Nov 2006 ob 18:55
T-2: Že imam
Paket: 20/1, telefon
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a came2die » 21. Maj 2007 ob 14:29

Heh, Rusija, Japonska 8)

Še dobro, da imamo t-2, drugače bi bili še dolgo na čisto super liniji 1/256...
Slika--> čakal 333 dni

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Flux » 21. Maj 2007 ob 17:50

Jst sm bil na višji liniji še pred t-2 :)

Uporabniški avatar
sss
Model
Prispevkov: 208
Pridružen: 1. Maj 2007 ob 23:01
T-2: Še nimam
Paket: 20/20 T1
Kraj: Lj-Fužine

Odgovor Napisal/-a sss » 25. Maj 2007 ob 08:23

Dobil VDSL2 (5/5), ki ga nameravam nucat dokler ne bo na voljo optika v Fužinah.

DL preko file.siol.net je bil stabilen na cca 585 kB/s kar je zadovoljivo. Upload je druga zgodba in na enem FTPju ter torrentih dokaj stabilno na okoli 300 kB/s


Če na TK ne bodo uspeli porihtat UL bom šel na 5/2

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 25. Maj 2007 ob 08:51

Tudi zate velja isto, kot za T-2jevce: preverit interno inštalacijo, kratek kabel do modema, modem čimbolj na samo, stran od izvorov sevanja, energetskih kablov v zidu, itd. Slika
Optika 100/10

Uporabniški avatar
sss
Model
Prispevkov: 208
Pridružen: 1. Maj 2007 ob 23:01
T-2: Še nimam
Paket: 20/20 T1
Kraj: Lj-Fužine

Odgovor Napisal/-a sss » 25. Maj 2007 ob 09:11

Prejšni lastnik stanovanja je tist štekr kjer pride fon v stanovanje prekril s knaufom ter sam napeljal žice pod ometom tko da zaradi tega ne morm modema postavt na idealno mesto.


kakorkoli že, čakamo na optiko ^^

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 25. Maj 2007 ob 09:28

Kar prebij se do štekerja. Jaz sem v svojem stanovanju delal poskus in sem na ta način PODVOJIL upload v 5 minutah telovadbe. :lol: Sej ni rečeno, da je pri tebi to edini problem, ampak poskusiti velja.

(No, pol ko sem dobil pa Gratelovo optiko FTTH (edino pravo optiko), sem pa v 1 minuti po-peteril upload, s tem da je šla cena krepko dol... :))
Optika 100/10

Uporabniški avatar
med
Uporabnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 14. Nov 2006 ob 18:07
T-2: Že imam
Paket: 10M/10M
Kraj: Koper- okolica

Odgovor Napisal/-a med » 30. Maj 2007 ob 09:09

Mislim, da tu se pozablja še eno zadevo in sicer oklopljeni kabli veliko pomagajo tudi če gre mimo raznih energetskih kablov. Torej za povezave uporabljajte ftp kable (cat5) to pomeni da kabel ima aluminjasto foljo. Kdor še ne pozna faradajevega zakona naj povem : faradajeva kletka je kletka iz kovine najboljši materjal je aluminij in skozi ne prepušča elektromagnetno valovanje...... Na tem principu delujejo lebdeči vlaki ( tuljave z magnetnim poljem na drugi strani pa aluminij in ker se silnice odbijajo od aluminija porivajo zadevo narazen isto kot pri magnetih ko se isti poli odbijajo...)....
........................................✝.........."Če bi vsi govorili resnico, bi bil raj že na zemlji!".......♡...&..☧...........

Uporabniški avatar
sss
Model
Prispevkov: 208
Pridružen: 1. Maj 2007 ob 23:01
T-2: Še nimam
Paket: 20/20 T1
Kraj: Lj-Fužine

Odgovor Napisal/-a sss » 30. Maj 2007 ob 23:45

Upgrade firmware-a na Proteusu je učinkoval v trenutku :D


Sedaj UL brez problemov dosega 500+ kB/s

goran1111
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 18. Dec 2006 ob 22:37
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a goran1111 » 31. Maj 2007 ob 17:52

Navadni Nimda napisal/-a:Tudi zate velja isto, kot za T-2jevce: preverit interno inštalacijo, kratek kabel do modema, modem čimbolj na samo, stran od izvorov sevanja, energetskih kablov v zidu, itd. Slika
Takole za informacijo: od ponedeljka sem na siol vdsl2, linija 5/2, kabel mam štuklan (žičke samo zvezane med sabo), modem imam na sredi mize poleg monitorja, zvočnikov itd., pa mi po upgradu modema dela vse odlično. Seveda imam vse tako, ker bom v soboto zamenjal inštalacijo po bajti ne pa ker sem nek sadist :lol: . Hočem povedat, da mogoče pa ni vse tako občutljivo. So pa stvari sigurno drugačne, ko je signal na meji, pol pa vsaka malenkost nekaj velja.

@ sss: pri meni je bilo isto

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 31. Maj 2007 ob 19:03

Če si 300 metrov od centrale to seveda ni problem. :lol:
Optika 100/10

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 31. Maj 2007 ob 21:18

goran1111 napisal/-a:
Navadni Nimda napisal/-a:Tudi zate velja isto, kot za T-2jevce: preverit interno inštalacijo, kratek kabel do modema, modem čimbolj na samo, stran od izvorov sevanja, energetskih kablov v zidu, itd. Slika
Takole za informacijo: od ponedeljka sem na siol vdsl2, linija 5/2, kabel mam štuklan (žičke samo zvezane med sabo), modem imam na sredi mize poleg monitorja, zvočnikov itd., pa mi po upgradu modema dela vse odlično. Seveda imam vse tako, ker bom v soboto zamenjal inštalacijo po bajti ne pa ker sem nek sadist :lol: . Hočem povedat, da mogoče pa ni vse tako občutljivo. So pa stvari sigurno drugačne, ko je signal na meji, pol pa vsaka malenkost nekaj velja.

@ sss: pri meni je bilo isto
Ja in kaj si hotel s tem povedati. Moj modem leži malo manj kot v hobuku od jupola poleg 6 električnih naprav dolžina parice je bila na zadnje 1080m pa mi deluje 10/2 brez problema. Seveda zahvala gre Malkec-u
Slika


Lp, Kitl

goran1111
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 18. Dec 2006 ob 22:37
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a goran1111 » 31. Maj 2007 ob 22:27

Povedal sem to, kar si ti potrdil. Že od uvedbe VDSLja je govora o tem, da je hišna napeljava eden od glavnih vzrokov slabega delovanja storitev. Ker je VDSL2 še novejša tehnologija sem bil prepričan, da bo na motnje vsaj tako občutljiv. Pri meni pa je stanje točno takšno, kot nebi smelo biti. Kabel je predpotopni, mislim, da ima tri žičke, štuklan je kar tako, trenutno pa imam modem sredi največjega sevanja. Glede na vse povedano, sem bil siguren, da bo stvar v najboljšem primeru delala slabo.
Zato sem tudi potegnil nov tel. kabel, razdelil mrežni kabel, da bom lahko prestavil modem v drugo sobo in bo parica s tem krajša. Zdaj pa vidim, da ni vse tako hudo, ker stvar enostavno deluje (zaenkrat). Bom pa vseeno prestavil na nov kabel.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 1. Jun 2007 ob 08:41

goran1111 ja površno sem prebral tvoj zgorni prispevek. Ja maš prav, da je velikokrat vseeno kje je modem itd. Ni pa vseeno pri slabih linijah, kjer vsaka električna naprava oziroma slab spoj dosti pripomoreta, da je signal zaradi tega še bolj šibak.
Slika


Lp, Kitl

mali-40
Legenda
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. Apr 2006 ob 08:40
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 1. Jun 2007 ob 14:35

Pravkar sem malo prebrskal po siolovem forumu in našel veliko nezadovoljnih uporabnikov ki so priklopljeni na siol VDSL.
Prilepil bom samo en primer.

Ma to je živa groza včeraj mi je linija padla sigurno 10 krat v parih urah, dejmo ukrenite kaj glede tega odgovorni prosim.

Tako da goran1111 bodi srečen da ti dela vse ok.

ju_re
Novinec
Prispevkov: 20
Pridružen: 28. Maj 2007 ob 18:17
T-2: Še nimam
Kraj: much

Odgovor Napisal/-a ju_re » 1. Jun 2007 ob 15:50

mali-40

"Ma to je živa groza včeraj mi je linija padla sigurno 10 krat v parih urah, dejmo ukrenite kaj glede tega odgovorni prosim. "

za ta primer je lahko vec razlogov da linija pada, lahko da ima samo prevelik paket nastavlen...je prevec odaljen od centrale, upgrade modema al pa hisna instalacija. zato pa mora poklicat na siol zahtevat preveritev linije. zakaj takoj vsi po operaterji vdarite...tud ce bi bil od t2 narocnik...z istim paketom mogoce nebi delalo...pravim mogoce!

moje mnenje...lp

Odgovori